Favoritdotter

Inskrivet kl 21:11
 
David och Tracy tvingas av Leyla att provsmaka bröllopstårtor för hon vet inte att de bråkat. David är fortfarande sur så tillslut avbryter de provsmakningen och Tracy går till värdshuset. Där bryter hon ihop och erkänner gråtandes för Eric om vad hon gjort och att hennes pappa nu kommer att få fängelse. Eric ringer polisen.
 
Chas, Charity och Zak har försökt samla ihop pengar till Lisa så de kan betala Belles sjukvård på närmare håll. De får bara ihop 1000£ men när Lachlan kommer för att fråga hur Belle mår så säger han till Lisa att han kanske kan hjälpa till. Lisa följer med honom till Home Farm men Chrissie är inte alls intresserad av att bidra med några pengar eller ett lån. Lisa blir rasande och skäller ut Chrissie för att vara nonchalant och rik. Hon blir så arg på Chrissie att hon ger henne en örfil. Chrissie kallar Belle för galning men då säger Lisa att hon hellre har en galen dotter än en pervers son. När Chrissie går in in så stjäl Lisa en sportbil som står utanför Home Farm. Lachlan ser henne.
 
Paddy känner sig i vägen för Carly ber honom hålla sig borta medan hon är hemma på lunch med Marlon och Vanessa skäller ut honom för att han bara flyttar om på saker på kliniken.
 
Eric säger till Tracy att han sa till polisen att han själv råkat lägga kreditkortet i fel kavaj och därmed kommer Frank att friges. Frank stormar in på värdshuset och skäller ut Eric. Tracy försvarar Eric och erkänner att det var hon som satt dit honom för att få honom att lämna byn. Frank blir ledsen och går till Vanessa men han säger inte till henne att det var Tracys fel att han hamnade i arresten.
 
Priya har sitt mingel för byggherrarna men ingen verkar intresserad av att köpa huset förutom en kvinna men hon vill bara ge 70 000£. Priya blir rasande och kör i väg kvinnan. Sedan går hon hem och kräks.
 
Chas får brev från Livs adokat och hon ser att Liv ärver 250 000£.  Liv däremot är ute på skroten och lånar en fyrhjuling när hon blir ensam där. Hon kör iväg ut på ängarna och är nära att köra på Paddy som är ute på veterinärbesök.
 
Chrissie vill anlita Victoria till ett cateringuppdrag men Lachlan ber sin mor låta bli för han tycker det är jobbigt att Victoria är syster till Andy och Robert. När Chrissie inte går med på det säger Lachlan att han hoppas att Lisa får tag på pengar på vilket sätt som helst, så han nämner inte vad han sett Lisa göra.
 
Lisa ber Charity tala om var man kan sälja den stulna bilen. Charity säger att hennes kontakt inte kommer lita på Lisa så det är bättre att hon hjälper henne. Charity åker iväg med bilen medan Lisa precis får höra av Chas att hon kan få pengarna av henne. Chas säger att hon sålt gamla smycken så Lisa kan betala för Belle. Lisa åker iväg men kommer försent till sjukhuset. Belle är redan på väg till Surrey.
 
Rishi vill köpa det brandskadade huset och renovera det. Priya tror att Rakesh inte orkar med att börja om men Rishi säger att Rakesh behöver inte renovera något utan bara vänta på att flytta in när det är klart. Rishi gör detta för sin dotter ska få det bra.
 
Zak säger åt Lisa att de aldrig kommer att kunna få fram 5000£ varje vecka för att Belle ska få privat vård så det är bättre att hon åker till Surrey. Han säger att även om de kan betala för Belle någon vecka så kommer inte platsen i Surrey finnas kvar sen.
 
Frank söker upp Tracy för att förlåta henne för det hon gjort men då får hon ett utbrott och säger att hon gjort ett enda fel medan han gjort tusentals fel under hennes uppväxt. Hon säger att hon aldrig kommer att förlåta honom för att han förstörde hennes barndom. David hör Tracys förtvivlade berättelse om hur hon haft det och när Frank gått kramar han om henne och de blir sams. De börjar planera för bröllopet och Tracy frågar Eric om han vill leda henne fram till altaret.
 
Priya svimmar på salongen när hon är där för att berätta för Leyla om Rishis planer. Leyla inser direkt att Priya har ätstörningar igen. Priya erkänner att det är för att Rakesh inte tycker hon är attraktiv längre. Leyla säger åt Priya att söka hjälp hos läkare eller terapeut om hon inte kan prata med sin familj om problemet. Priya lovar att söka hjälp.
 
Charity kommer tillbaka till puben och det visar sig att hon lämnat tillbaka bilen till Chrissie för att inte Lisa ska råka illa ut. Hon får veta att Chas fått fram pengar och när Liv säger att hon hört att arvet kommit så inser Charity att därifrån kom Chas pengar till Lisa.
 
Chas går till Lisa för att försöka få tillbaka pengarna men får då höra av Zak att Lisa behöver pengarna till att kunna bo nära Belle under vårdtiden. De tackar Chas för bidraget och de säger att det är välbehövligt.

Kommentarer
Postat av: Anders

(HAr bara sett första avsnittet än)
Ok att Lisa inte alltid är den mest rationella människan i världen, men nu så har nog slagit rekord!

Varför inte bara hyra en billig lya i Surrey istället för att pynta ut hundratusentals kronor för en privatklinik?

2017-05-02 @ 12:31:24
Postat av: Pete H

Lisa Dingle kunde gott ha fått krascha i bilen hon stal. Hon är fruktansvärt tröttsam.

Liv kunde gott ha fått krascha på den där fyrhjulingen. Hon är lika tröttsam hon.

Och Rakesh är tydligen fortfarande pank. Fick han inte en massa pengar av Chrissie?

2017-05-02 @ 12:45:33
Postat av: Peter H

Det är dessutom tröttsamt att man måste hålla på och ändra sitt namn hela tiden. Särskilt när det blir fel.

2017-05-02 @ 12:46:42
Postat av: Ylva

Anders: Att flytta från byn verkar inte finnas i bybornas begreppsvärld;)

2017-05-02 @ 13:15:30
Postat av: Såpa fantast

Om man bor i en by och har sitt jobb, sin familj och hela sitt liv där är man inte så benägen att flytta, vilket man kan förstå.
Förresten har jag märkt att en del som vill eller planerar att flytta från byn ändrar sig och stannar i byn i alla fall.

2017-05-02 @ 13:34:12
Postat av: Jag bara

Tracy är såååååå himla jobbigt.

Nu blev till och med jag trött på Lisa idag, annars brukar jag ju försvara henne. Vad elakt mot Lachlan. Han verkar vara en bra kompis till Belle.

2017-05-02 @ 14:20:16
Postat av: Jennifer

Också trött på Lisa, rätt orealistiskt att hon skulle kunna fixa fram 5000 i veckan. Inte helt oväntat att Pria fått tillbaka anorexian med tanke på Rakesh märkliga beteende. Chas hur täcker hon stölden från Livs arv. Hur är det med David är han klar med cellgifterna? Borde inte hans hår börja växa snart, så ful utan tycker jag....

2017-05-02 @ 14:40:11
Postat av: Såpa fantast

David är inte klar med cellgifterna än. Tycker också att han ser bättre ut med hår.

2017-05-02 @ 14:56:11
Postat av: Edna

@Jennifer 5000 pund dessutom, så ca 50.000 kr i veckan, helt omöjliga summor för vem som helst liksom. Undrar hur Lisa tänkte...

2017-05-02 @ 15:34:45
Postat av: Edna

@Pete H Rakesh fick väl bara ca 20.000 från chrissie och dom pengarna fick han sätta in på sharmas företagskonto, han hade ju snott pengar för att betala emma och james

2017-05-02 @ 15:36:21
Postat av: Stina

Lisa är verkligen korkad om hon hamnar i fängelse kan hon inte träffa Belle. Visst har Tracy haft en svår barndom, men jag håller med alla som tycker att hon är jättejobbig, förstår inte vad David ser i henne. Stackars Paddy han har svårt att hitta en plats, alla har gått vidare.

2017-05-02 @ 16:28:29
Postat av: Anders

@Såpa fantast: Flytta permanent behöver hon ju inte göra då Belle förhoppningsvis blir frisk snart, men att hyra en tillfällig lya i Surrey torde ju vara både billigare och bekvämare än att konstant stressa efter pengar till privatvård. Hon har ju dessutom fått tjänstledigt av Rishi så hon har ju inte direkt några förpliktelser att ta hand om i byn.

Hela historietråden känns mer än nådigt framstressad enligt mig.:)

2017-05-03 @ 17:44:33
Postat av: malin

Så jävla trött på alla karaktärer just nu, så efterblivet gnälliga. ÖRK! Lisa tar ju definitivt priset, men offerlistan kan göras lång med Paddy, Tracy m.m.

2017-05-04 @ 11:58:43
URL: http://doohs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0