Viskande elefanten

Inskrivet kl 22:33
 
Bernice har mycket att göra på jobbet så hon ber Lawrence kolla till Nicola på sjukhuset. Han svarar att han inte hinner på grund av ett viktigt möte. Hon ber istället Andy och Chrissie som försöker säga nej på ett fint sätt men då blir Bernice arg och säger att man måste ställa upp för familjen.
 
Polisen ställer frågor till Priya och Rakesh som då får veta att polisen tror att branden var anlagd. Priya och Rakesh åker sedan till sjukhuset för att kolla hur Nicola mår. De möter henne när hon är på väg ut. Nicola vågar inte svara på vad hon gjorde i huset så hon låtsas vara väldigt hostig.
 
Lawrence kommer till sjukhuset och han går in till Ronnie och låtsas vara hans bror. När de blir ensamma i rummet så ber Lawrence den medvetslöse Ronnie om ursäkt gråtandes. Han berättar hur mycket Ronnie betytt för honom tidigare och sedan tar han hans hand. Andy och Chrissie kommer till sjukhuset och Andy ser Lawrence men han säger inget till Chrissie. När Lawrence gått vaknar Ronnie till.
 
Polisen kommer hem till Nicola för att förhöra henne och hon blir tvungen att erkänna att hon glömt en sexleksak i huset. Hon kommer även på att hon snubblat på en låda med massa flaskor. När polisen gått så ska Nicola och Jimmy mysa i soffan. Han går iväg en liten stund men är han kommer tillbaka så har Nicola svimmat och ligger på golvet.
 
Jacob, som påpekat för Gabby att hon kanske blir misstänkt för branden efter det hon gjorde hos Eric, inser att hon kanske blev ledsen så han söker upp henne på Home Farm och ber om ursäkt. Som tack får han en kyss.
 
Finn envisas med att åka på affärsmöte trots all rödfärg i ansiktet. Mötet går inte så bra.
 
Andy konfronterar Lawrence som nekar att ha varit på sjukhuset men sedan erkänner det. Han vill dock inte berätta det för Bernice. När Andy säger att han inte tänker stå och se på om Lawrence sårar Bernice så anklagar Lawrence Andy för att bry sig för mycket om sitt ex.
 
Polisen berättär för Rakesh att de ska förhöra Ronnie som vaknat.
 
Laurel och Ashley är barnvakt till Angel och Elliot medan Nicola är på sjukhuset. Barnen är rätt livliga så Arthur får lära dem leken "viskande elefanter" När Ashley sedan råkar kalla Laurel för Harriet när han ropar på henne så säger hon inget om misstaget.
 
Nicola opereras för en blodpropp i hjärnan. Jimmy och Rodney väntar på att hon ska vakna. Läkaren säger att allt har gått bra. Nicola vaknar upp och upptäcker att hon inte kan röra höger arm och ben.
 
Ronnie blir utskriven och alla i byn ser honom som en hjälte. Rakesh ber honom att inget säga om torrötan i huset för annars kan det bli problem med försäkringen. Ronnie vägrar att ljuga för polisen. Rakesh påpekar att James och Emma kommer att förlora sin handpenning och Nicola kanske inte heller får någon ersättning om försäkringen inte gäller.
 
Laurel måste iväg till jobbet för att hjälpa till. Ashley blir ensam med barnen men försäkrar henne att det är ok. Han leker kurragömma med dem och när han letar efter Angel så ser han att ytterdörren står öppen.
 
Gabby fortsätter att flirta med Jacob och hon vill att han fixar vodka till dem.
 
Andy ser när Lawrence pratar med Ronnie på puben. Ronnie säger att han inte minns något efter själva branden. Lawrence blir lättad.
 
Rakesh har gömt sin jacka på puben så när hans mobil ringer så tar Ronnie upp den ur jackfickan. Då åker en av Kirins medaljer ut på golvet.
 
Lawrece besöker läkarmottagningen. Eftersom han inte beställt tid finns ingen läkare ledig så han får prata med Emma istället. Han frågar om det kan bli problem om han tar Viagra tillsammans med sin hjärtmedicin.
 
Jimmy är förbannad på Rakesh som inte sett till att det var avspärrat på bygget när det fanns rasrisk. Han konfronterar Rakesh mitt i byn och är nära till att börja slåss men Dan och Ronnie kommer och hindrar honom.
Jimmy åker till sjukhuset och får veta att Nicola fått en skada på hjärnan och de vet inte när och om hon kan bli helt bra.
 
Ronnie visar Rakesh medaljen och talar om att han såg att Priya ställde den på hyllan i huset. Han inser att det är Rakesh som startat branden.

Kommentarer
Postat av: Såpa fantast

Det var väldigt dumt och oansvarigt av Rakesh att inte kolla att huset var helt tomt innan har satte fyr.

2017-03-06 @ 14:09:58
Postat av: Anna 69

Undrar hur länge Laurel kommer klara trycket innan hon blir sugen på flaskan igen. Hon har det ju rätt jobbigt nu med barnpassning och en dement Karl. Får hoppas hon klarar stressen hon är ju trots allt gravid...

2017-03-06 @ 21:34:34
Postat av: Anders

Bra Ronnie! En hederskarl!!
Ok att vissa vill fuska och skarva litet ibland, men en man med heder och yrkesstolthet viker sig inte i ett sådant läge!!

Nicola.. Karma?

Gabby och Jake sedan.. Hmmm.. Mitt spindelsinne anar tonårstrubbel, speciellt eftersom Gabby verkar vara törstig på vodka! (Vem var inte det i den åldern? hahahaha)

2017-03-07 @ 01:28:58
Postat av: jackson

Förlamad Nicola??? Näääää, alltså!

... och den där Gabby är verkligen svår att förlika sig med. Vill INTE att hon skall dra in gullet Jake i dåligheter av alla de slag.

2017-03-07 @ 09:26:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0