Somliga går med leriga skor...

Inskrivet söndag 5/3 kl 13:02
 
Priya vill få Rakesh till att förstå att de kan bo i lägenheten som byggs så hon dekorerar där inne så det ska bli personligt. Ronnie kommer förbi och upptäcker en kartong med massa flaskor med tändvätska. Vanessa kommer också eftersom Priya ställt in deras lunch. Hon ser när Priya sätter upp foton och Kirins medaljer på en hylla.
 
Andy och Chrissie har ett viktigt affärsmöte men Victoria har tackat nej i sista minuten till att fixa maten. De ber istället Bernice att hjälpa dem. Vilket hon gör men hon påpekar att hon inte är deras hushållerska. Sedan erkänner hon för Andy att hon är avundsjuk på hans och Chrissies kärleksrelation, så vill hon att hennes äktenskap ska vara.
 
Victoria har svårt för att börja jobba igen efter överfallet så Adam börjar bli orolig. Han pratar med Holly om att hon kanske kan hjälpa Victoria komma igång. Holly köper en liten burk rödspray och ett överfallslarm till Victoria så hon kan känna sig trygg.
 
David har köpt fiskdip i mängder. Det är en felbeställning men han försöker ändå sälja burkarna. Rakesh råkar välta tornet och erbjuder sig att hjälpa till att ställa upp allt igen. David får Rakesh till att smaka på dipen. Rakesh som behöver ett alibi låtsas få ont i magen av maten så han lånar toaletten på övervåningen.
 
Jimmy och Nicola har haft en mysig natt i deras före detta hus. De lyckas smita ut utan att någon ser dem. När de kommer till kaféet så blir de osams för Nicola tycker Jimmy är en värdelös slarver som inte kan jobba och ta hand om familjen samtidigt. Hon inser att de glömt en väska kvar på bygget så hon går dit för att hämta den. Hon ser också lådan med flaskorna. Där uppe gör hon några konstiga stretchövningar efter hon hittat väskan.
 
Lawrence kommer hem igen och den första han träffar i byn är Ronnie. Han fortsätter att bråka och säger att han önskat flera gånger att Ronnie dör i någon olycka. Ronnie blir ledsen och säger att allt han vill är att Lawrence blir lycklig. När Lawrence kommer hem pratar han med Bernice. Hon erkänner att Andy vet om allt om deras trassel och om Ronnie. Lawrence fortsätter att neka att han är gay och han bönar och ber att hon ska stanna hos honom för han älskar henne.
 
Rakesh smyger iväg från Davids toalett för att bryta sig in i husbygget. Han klottrar ned och slår sönder hela deras lägenhet innan han tänder på. När han går tar han med sig Kirins medaljer.
 
Priya vill prata med Rakesh och kommer till butiken. Hon vill gå upp till honom på toaletten men Carly säger att han bör få sitta i lugn och ro även om det tagit tid. Rakesh kommer ned och stökar runt med sina leriga skor så David och Carly måste städa upp efter honom. (Rakesh måste väl fatta att i så fall finns det väl leriga spår uppe också, vid fönstret)
 
Victoria blir övertalad att börja arbeta. Hon har sakerna från Holly med sig. Plötsligt börjar det banka på skåpbilens bakdörr. Hon får panik och öppnar med färgsprayen i högsta hugg. Utanför står Finn alldeles röd i ansiktet. Victoria ber om ursäkt och inser att hon nog inte är redo att jobba än eftersom hon drabbades av panik. Finn får finna sig i att ha kvar rödfärgen i ansiktet i ca en vecka.
 
Jimmy är hemma med barnen och han är irriterad på Nicola så han låter barnen göra som de vill. Det leder till att de har matkrig med spagettin de fått till middag. Jimmy lägger sig på soffan och fortsätter att vara den "lata värdelösa slarvern" som Nicola kallat honom.
 
Nicola som ska gå ut ifrån huset inser att det brinner. När hon går ned så rasar en byggnadställning på henne så hon hamnar under den.
 
Dan upptäcker att det brinner så han rusar dit samtidigt som Ronnie också kommer dit. De hör Nicola ropa på hjälp så de går in och lyckas få ut henne. Dan har ringt till brandkåren som är på väg. Ronnie tror att Vanessa och Priya kan vara kvar så han går in igen.
 
Carly, Priya och Rakesh ser också branden. Carly och Rakesh går in och hittar Ronnie medvetslös. De bär ut honom och ambulanspersonal som kommit börjar ta hand om honom. Rakesh inser vad som kan hända om Ronnie dör.
 

Kommentarer
Postat av: jag bara

Känns lite tjatigt just nu, men man kan väl inte alltid vara på topp. tycker bäst om HTG när det känns lite mer vardagsnära. Inte så mycket dramatik. Lita av den varan också, men inte hela tiden.

2017-03-03 @ 14:07:01
Postat av: Anders

Någon mer än jag som misstänker att Lawerence nu kommer att inse att han egentligen alltid har älskat Ronnie, och att det krävde en farlig olycka att inse det! Sedan kommer Ronnie på vanligt hederligt såpavis ligga i koma några dagar för att sedan vakna upp med Lawerence sittande bredvid hans sjuksäng hållande hans hand. Sedan så möts de båda i en kyss och åker sedan på kärleksresa till New York där de spenderar tiden växlande mellan sängen och Barbara Streissand-konserter!:D:D

Skämt åsido så var det verkligen ett dramatiskt avsnitt idag. Misstänkte redan igår att Rakesh skulle hitta på någonting liknande då han satt och spanade igenom sin brandförsäkring! Att ingen i byn bara kan få vara lycklig!! Inte ens stackars Victoria har klarat sig undan!! Hoppas att Holly får sitt straff, eller iaf erkänner vad hon har ställt till med. Hon skall ju vara en snäll flicka innerst inne!

2017-03-03 @ 14:36:23
Postat av: AnnaS

Då mycket folk som var i huset innan det brann kan det nog bli svårt att hitta den skyldige. Och eftersom Ronnie väl är den enda som känner till hussvampen vore det väl praktiskt för Rakesh om han inte vaknar igen.

Jag trodde att Bernice visste att Lawrence är homosexuell? Hur förklarar hon annars den typ av resonemangsäktenskap dom har, där hon är fri att ta sig en älskare?

Jag hoppades att Holly skulle bli avslöjad nu, men hon verkar klara sig igen.

2017-03-03 @ 15:28:49
Postat av: AnnaS

SÅ mycket folk, ska det vara. Autokorrekt...

2017-03-03 @ 15:30:11
Postat av: Såpa fantast

Jag har märkt att varje gång det händer en katastrof, olycka eller brand så tar det himla långt tid för ambulans och brandkår att komma till olycksplatsen. Då brukar folk riskera sina liv för att rädda andra. Den här gången utsatte sig Ronnie för fara för att kunna rädda Nicola. Hoppas att han klarar sig.

2017-03-03 @ 19:16:07
Postat av: Anna 69

Jag tycker också om serien bättre när den är mer vardagsnära. Bedrägerier, otrohet och dylikt är ok men dessa ständiga bränder, polisförhör,psykopater för att inte tala om besök på sjukhus. Det blir lite väl konstlat ibland.

2017-03-03 @ 20:24:44
Postat av: ELIZA

Håller med alla! Och såå mycket elände på en så liten befolkning...

2017-03-03 @ 23:04:25
Postat av: Såpa fantast

Mitt inlägg kom inte med. Kanske var det för långt.

2017-03-03 @ 23:19:55
Postat av: Adm

Såpa fantast, din kommentar hade fastnat i spamfiltret, inte vet jag varför =/

2017-03-04 @ 00:04:56
URL: http://emmerdale.blogg.se
Postat av: jag bara

Såpafantast.

Jag tror att du vet om Ronnie klarade sig eller inte.


2017-03-04 @ 01:59:11
Postat av: Jonas

Inlägget kanske fastade i spamfiltret på grund av särskrivningen i aliaset?

Trodde verkligen att det var Jimmy och Nicola som skulle bli fast därinne, men så förutsägbara var alltså inte manusförfattarna.

2017-03-04 @ 08:11:07
Postat av: Såpa fantast

Jag bara, jag vet men jag kan inte avslöja något. Om du vill kan jag skriva det under länken Framtiden.

2017-03-04 @ 09:22:47
Postat av: jag bara

Jag väntar och ser, det visar sig väl inom kort förmodar jag. Det är så mycket just nu så man måste ta in det lite i taget för att inte bli helt förvirrad.

2017-03-04 @ 18:23:18
Postat av: Såpa fantast

Undrar om det är vanligt i småbyar att det ska ta jädrans långt tid för ambulans och brandkår att komma fram. Jag imponeras också av folk som går in i brinnande hus för att rädda andra. De är riktiga hjältar.

2017-03-04 @ 19:05:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0