En alv mitt i byn

Inskrivet onsdag 28/6 kl 22:10
 
Emma är fortfarande sur på att Leyla lägger sig i hennes liv. Finn, Ross och Pete tycker att Emma ska stanna hemma idag när det är domstolsförhandlingar. Emma går till kyrkogården och ber om förlåtelse vid James grav. Harriet hör detta och lugnar Emma med att allt brukar komma fram tillslut.
 
Marlon testar Carlys hudkräm i smyg, den hon köpt av Brenda. Han får stora brännsår i ansiktet så Carly säger åt Brenda att återkalla alla burkar och skaffa sig en bra advokat. Brenda vill inte förlora sina pengar så hon hoppas på att ingen annan blir skadad. Hon lyckas ändå ta ifrån Megan hennes burk när ingen ser.
 
Eric råkar försäga sig till David angående fallskärmshoppningen. David talar då om för Tracy och Frank att han hellre ser att de ger pengarna till en cancerfond. Frank får då idén att sitta som alv mitt i byn och låta folk kasta gräddtårta på honom mot betalning.
 
Zak och Joanie tjafsar fortfarande om hans kyss med Lisa. Joanie har svårt att glömma det men han bedyrar att hon betyder mest av allt för honom. De bestämmer sig för att börja leta lägenhet i Leeds för att börja om. När Belle får veta det blir hon besviken. Jermaine får dock henne att inse att det inte är så långt bort även om hon är van att ha sin far i närheten.
 
Emma kommer till domstolen tillslut. Där tar hon på sig skulden för James död för att hon inte lyckades hindra hans självmord. Åhörarna blir chockade men tror på den gråtande Emma som säger att James led av depressioner emellanåt.
 
Marlon pratar med Paddy för Carly vill flytta ihop med Marlon men han tvekar.
 
Emma går återigen till James grav och ber om ursäkt. Harriet kommer även denna gång och nu följer Emma med in i kyrkan och pratar med Harriet som tror att Emma börjar bli frälst.
 
Moira kommer hem efter att ha varit borta några dagar. Alla Bartonsbröderna sitter i hennes kök tillsammans med Victoria. De berättar vad som hänt under dagen och precis då kommer Emma dit. Emma kramar om Moira och frågar henne hur hon mår. Alla ser förvånade ut över Emmas plötsliga förändring.
 
Tracy och Frank samlar in pengar när folk kastar tårta på honom. Det går runt en man som börjar prata med Tracy. Han säger att han är journalist så de går till puben där hon berättar allt om sin far. Frank kommer in och ser att servitören från restaurangen häromdagen är den man som Tracy tror är journalist. Frank håller god min tills Tracy gått ut.
 
Mannen säger att Frank lurat honom att investera massa lånade pengar och nu vill han ha tillbaka dem. Han har även förlorat sin fru och två barn i och med att han inte har några pengar utan bara massa skulder. Mannen vill ha tillbaka alla pengar men till att börja med vill han ha 10 000 redan i morgon.

Kommentarer
Postat av: jag bara

Oj, en person ur ens förflutna dyker plötsligt upp som ett hot, med en hemlighet. Var har jag sett det förut? Tänk, tänk, tänk......javisstja, flera gånger på HTG.

Och Emma då, ska hon klara sig IGEN!? Hon har då inte mycket till samvete. Vad skulle den plötsliga vänligheten mot Moira betyda, är det del av någon ond plan kanske?

Paddy verkar må bra av skilsmässan, han har blivit mindre sur och gnällig. Klämde ur sig en liten lustighet också.

2017-06-16 @ 13:39:55
Postat av: Ylva

Först verkade Emma vara på väg att erkänna. Sen helt plötsligt dukar hon upp en story om att James var självmordsbenägen. Varför misstänker inte grabbarna ngt skumt. Hon har ju ljugit ett otal ggr. Grrrrrrr! (Värst vad snabbt Leila blivit en del familjen Barton.)

Ja Paddy är ovanligt lättsam för närvarande. Jag var trött på honom förut men nu har han skärpt till sig. Nu är jag trött på Kerry istället. Skönt att slippa se henne ett par avsnitt tycker jag.

2017-06-16 @ 14:47:44
Postat av: Anders

När kaninkokerskan väl var på väg att erkänna så hittade hon istället till Jesus och tycker sig då redan vara förlåten? Jäkligt troligt scenario haha! Nä hon åker nog dit så att det sjunger om det snart. Hoppas bara att hon inte tar kål på halva byn i den processen.

Håller med "jag bara" högst upp i kommentarsfältet! Uppdykande personer från det mörka förflutna har vi haft mer än tillräckligt av genom åren! Undrar hur Frank tänker lösa det? Om han tänker göra det mest HTG-självklara vilket är att nalla pajkastningspengarna, så kan ju den lilla summan knappast täcka 10000 pund. Blir väl till att iscensätta ett rån eller något annat överdramatiskt skulle jag tro! Fejkat självmord a´la Charity (Var är hon förresten?) eller en snabb sorti till Spanien är också det välbeprövade lösningar i Emmerdalen. Hoppas dockatt han blir kvar i Serien för jag gillar rollpersonen riktigt bra. Behövs litet "Tjyvgubbar" i Serien nu när både Zac och Eric har blivit mysfarfäder på gamla dar.

2017-06-16 @ 15:17:01
Postat av: Anonym

Nu får det väl snart hända något med Emma(står inte ut snart) .
Att inte grabbarna anar något, framför allt när de inte fick träffa pappan, vad gör polisen ?! Ser dom inte att hon ljuger. Det måste hända något innan sommaruppehållet.

2017-06-16 @ 16:30:47
Postat av: AnnaS

Emma var ju på väg att erkänna när "pojkarna" tyckte det blev för jobbigt för henne och samtidigt tolkade det hon sa fel. Då fick hon uppslag till en ny historia.
Samma sak hände när hon tänkte erkänna för Harriet. Och då fann hon Jesus på samma gång och har förmodligen blivit en ny och bättre människa...
Tänk att ingen kan låta henne tala till punkt!

Oväntat att Frank inte var den fina kille han utger sig för... Hoppas man snart får veta vad det handlar om.

Missade var Brenda fick tag på hudkrämen?

2017-06-16 @ 21:44:00
Postat av: Sandra

Hej!

Gud vad kul att det finns en blogg om denna underbara serie. Denna måste man ju fortsätta all läsa och kolla in.
Allt bra med dig?
Ha en bra helg.

Kram Sandra

2017-06-16 @ 23:32:06
URL: http://sessan1.blogg.se
Postat av: Ninni

Roligt att "se"dig igen Marie🐈😀

2017-06-17 @ 15:38:04
Postat av: ELIZA

Men, vilka avsnitt..Och den där Pierce,lita inte på honom...varför öppnade han upp sej hos kuratorn, ljuger han?? Varför inte prata med Rhona??? Och kommer jag ihåg fel? Tess sa till Paddy att hennes make reser mycket i tjänsten,varför inte nu då?? Res ihjäl dej,Pierce....Börja kasta saker och gapa,inte bra...Emma, kan inta sluta väl med sönerna, hon står och ljuger dom rakt upp i ansiktet ang. pillren...Vakna söner....Men bra skådis, hon växer i rollen!...Växlar mellan normal och psykfall...FABRIKEN....Vilket skämt...Tänkte inte skriva nåt om det,men kan inte låta bli...Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur kan man vilja avskeda en arbetare, MEN BEHÅLLA BELLE PÅ KONTORET?????????????????????????????????????????? VEM gör större nytta i det här fallet?? TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUR att den värdelösa Belle sa upp sej själv...Vilken nytta har hon gjort, eller gör? Sköter "papper", som Prijja gör....SÅÅÅÅÅÅ mycket kunder verkar dom inte ha,TYDLIGEN...JISSES, inte kan dom väl sköta affärer på det där sättet i England, som en del menar att serien speglar verkligheten....Håller med om Vic och Adam, låt naturen ha sin gång, bebisar kommer nog...Till motsats av många, så gillar jag Paddy,han är jordnära...Är hans specialitet att stamma lite ibland när han pratar...Och det är charmigt...((innan jag får en del kommentarer så vill jag berätta att jag haft en praktikant från en skola, som stammade svårt,jag la aldrig orden i hans mun,utan väntade tills han pratat färdigt,även om det tog tid,killen lugnade ner sej, och efter ett halvår,var stammningen hans borta på våran arb plats, i alla fall..Hur det sen gått med praktikanten vet jag inte, men stressa inte stammare,dom har rätt att vara sej själva, liksom vi alla har rätt att vara det))..Och tjejernas pappa, vad heter han, Frank? Sitter man länge i fängelse i England för misshandel? Nog visste jag att vi har löjliga straff i Sverige, men länge för misshandel?? Näää,ljug där också....Ska bli intressant att se vad det handlar om...Och Marlon, med krämen, ska man vara fin får man lida pin, sägs det....Ha ha ha ....

2017-06-17 @ 18:34:17
Postat av: Ninni

Håller med Eliza speglar verkligen serien tillvaron i England?hHur kunde till ex Jermaine bli av med sitt läkarjobb och hamna bakom en bardisk på grund av en otrohetsaffär! Och Emmas vuxna söner sen som alla ser äldre ut än sin mamma men verkar ha stannat iutvecklingen för länge sen.Nu få manusförfattarna skärpa sig om det ska bli trovärdigt!

2017-06-18 @ 05:41:58
Postat av: Jag bara

Jermain blev av med sitt jobb för att han inledde en affär med en av sina patienter, som befann sig i ett väldigt utsatt läge dessutom, en ung flicka.

2017-06-18 @ 10:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0