Total eclipse... of the heart

Inskrivet onsdag 1/2 kl 23:36
 
Ashley vill inte gå på Ednas minnesstund i kyrkan.
 
Liv tar Aarons mobil och sms:ar polisen som kommer till puben. Hon anklagar Robert för att ha dödat Gordon eftersom hon hört Cain, Chas och Aaron prata om det. Polisen berättar att Gordon hängt sig och att de har övervakningskameror som visar att ingen annan varit där.
 
Moira ber Holly att hämta biljetter till en Noel Gallagher konsert för det är något som Cain kan tänkas lyssna på och hon vill ge honom det i bröllopspresent eftersom de firar två år snart. När Holly kommer tillbaka går hon till puben och hon hör när Cain talar om för Charity om hur mycket han älskar Moira, att hon är rätt kvinna för honom. Holly går sedan hem och säger att hon tappat biljetterna, antagligen på puben så Charity kan ha tagit dem.
 
Nästan hela byn har samlats för Ednas minnesstund. De står utanför kyrkan och delar med sig om hur fin och bra Edna var. Harriet håller sedan tal inne i kyrkan. De har även lagt Ednas röda hatt på kistan. Sandy får nog så han åker iväg på sin elmoppe för att få vara för sig själv. Han pratar i sin walkie-talkie med Edna för han är ledsen över att hon lämnat honom. Ashley ser honom och går och sätter sig bredvid sin far.
 
Aaron och Liv får veta att de får ärva Gordon, ca 250 000 £ var. Aaron vill inte ha pengarna så Liv säger detsamma.
 
Pierce och Rhona ska kolla på boende för honom. De möter Vanessa i byn och då råkar han se en bild på Vanessa och Kirin i hennes mobil.
 
Cain kommer hem med en stor verktygsväska till Moira i bröllopspresent men när hon öppnar den så ligger det en bukett rosor och en inbjudan till en hotellweekend med spa. Hon blir glad men säger sedan att hon inte har något till honom mer än ett kort. Cain tror att hon glömt deras dag men då blir hon tvungen att erkänna att hon köpt biljetter men att Charity antagligen stulit dem.
 
Aaron vill åka till bårhuset så Chas följer med även om han inte vill det. Det är mycket som Aaron vill säga sin döde far men han klarar inte av det utan rusar ut från rummet. Han är besviken över att han känner att han måste fly i från sin far även när hans far är död. När de sitter i bilen så är Aaron jätteledsen och besviken på sig själv. Chas försöker muntra upp honom genom att sjunga med i en gammal Bonnie Tyler låt. Aaron ber henne sluta men hon fortsätter sjunga och göra överdrivna miner i bilen så till slut kan inte Aaron hålla sig för skratt.
 
Tracey vill få David att tänka på annat än sin kommande cellgiftbehandling. Jacob packar en väska med lite godsaker och tidningar så David ska ha något att göra. David och Tracey går till puben när han insett att hon inte gör det för att hon känner medlidande för honom. De har trevligt och busringer till Charity som jobbar i baren. När de sedan inte kan hålla sig utan att skratta upptäcker Charity att det var de som busringde så hon jagar ut dem med en gaffel i högsta hugg.
 
Pierce ändrar sig angående flytt, han kan tänka sig att bo kvar i byn ett tag till. Vanessa pratar med Rhona och hon tror att Rhona är kär i Pierce. Rhona blir rasande.
 
Rakesh talar om för Priya att han blivit av med jobbet helt nu och att de anställt Pierce istället.
 
Moira konfronterar Charity angående de stulna konsertbiljetterna men Charity nekar. Moira blir så förbannad så hon säger att Charity kan behålla dem.
 
Ashley vill att de söker tillstånd till att döpa om församlingslokalen i Ednas minne.
 
Rhona och Pierce sitter på puben när Vanessa kommer in.  Hon sätter sig hos dem men Rhona får bråttom iväg. Pierce lyckas ta Vanessas mobil ur hennes väska när hon går iväg för att prata med Sandy.
 
Charity säger till Robert att försöka övertala Aaron till att ta emot pengarna från Gordon för han kan behöva dem i framtiden. Robert svarar att han ska göra vad han kan. Aaron som precis kommer hem hör dem och blir rasande. Han säger åt Robert att gå därifrån.
 
 

Kommentarer
Postat av: Peter H

Läste Robert verkligen det där brevet? Brände han inte bara upp det?

2017-01-31 @ 12:05:43
Postat av: jackson

Han brände det oläst. Litet dumt.

2017-01-31 @ 13:20:09
Postat av: Såpa fantast

Han har läst det. Hur kunde han annars veta att Gordon skrev att han tänkte begå självmord?

2017-01-31 @ 13:38:30
Postat av: jag bara

Kan han inte bara ha hittat på det efteråt då?

2017-01-31 @ 14:02:29
Postat av: Såpa fantast

Jag tror inte att han brände brevet utan att läsa det först. Min teori är att han lät bli att ge brevet till Aaron därför att han trodde att Aaron skulle förhindra Gordons självmord.

2017-01-31 @ 14:12:59
Postat av: jag bara

Så kan det ju vara.

2017-01-31 @ 14:37:49
Postat av: jackson

Självmordet kunde Robert väl hitta på. Ändå konstigt att Gordon skulle lyckas hänga sig i sin cell.

2017-01-31 @ 14:43:14
Postat av: Ylva

Ja konstigt att Gordon hade tillgång till något att hänga sig med.

Jag fick uppfattningen att Robert brände brevet utan att läsa det men det kan mycket väl vara fel uppfattat av mig.

2017-01-31 @ 15:13:59
Postat av: jackson

Harriet har hämtat sig snabbt från det kraschade förhållandet med Ashley.

Falska Holly vill jag gärna ta itu med. Hon är hela tiden ute för att förstöra för sin omgivning.

2017-01-31 @ 17:26:51
Postat av: Anonym

Edna jag saknar dig! Aaron är en riktig strulpelle.han ändrar sig snabbt och ofta.

2017-01-31 @ 18:14:07
Postat av: Stina

Sista inlägget kom från Stina inte från Anonym

2017-01-31 @ 18:15:28
Postat av: ELIZA

Äntligen fick "Edna" ett fint avslut i serien. Vila i frid. Ang, Gordon, vill man hänga sej i en cell får man vara uppfinningsrik...

2017-02-01 @ 10:13:40
Postat av: irene

Någon som vet om uppehåll nu under skid VM??

2017-02-01 @ 11:09:47
Postat av: Peter H

Jag är tydligen inte ensam om att vara osäker på om Robert brände brevet eller inte. Tycker att det vore intressant att veta.

2017-02-01 @ 11:09:48
Postat av: jag bara

Han brände ju brevet, men osäkert är om han läste det först. Så har jag uppfattat det.

2017-02-01 @ 20:20:03
Postat av: jag bara

Tittade på avsnittet men Ednas minnesstund först idag. Det var fint, väldigt känslosamt och rörande med tanke på att tårarna i allas ögon nog inte var fejkade.

2017-02-05 @ 18:55:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0