Privata böcker, ej för andra

Inskrivet fredag 27/1 kl 23:22
 
Laurel, Pearl och Harriet städar undan Ednas saker i huset. Pearl hittar då Ednas gamla dagböcker. Givetvis kan hon inte låta bli att läsa ur dem. Edna skriver om vardagslivet i byn och om prästen som verkar vara född till präst. Laurel tror att det är Ashley som Edna menar så när hon träffar honom så ger hon honom böckerna. Hon tror att det ska övertyga Ashley till att förrätta Ednas begravning men han tvivlar på sin tro.
 
Pete kommer tillbaka efter fängelsetiden och han går till kaféet för en lugn stund innan han går hem. När Robert kommer in så ger Pete honom ett brev från Gordon i fängelset till Aaron.
 
Chas som sett Liv snoka i hennes rum och hör att hon har ont i magen förstår att Liv fått mens och behöver mensskydd. Hon pratar först med Liv och sedan berättar hon för Aaron hur det ligger till.
 
Chrissie är fortfarande sur på sin far och hon hotar med att flytta ifrån byn tillsammans med Lachlan. Bernice råder Lawrence att prata med sin dotter och berätta sanningen för henne.
 
Sandy söker tröst i kyrkan. Han känner en viss närhet med Edna där inne, konstig nog.
 
Jermaine har ordnat med en picknick för Belle. De hittar en plats att vara på och de har det rätt mysigt. När Belle kommer tillbaka till puben ser Holly ett leende på Belles läppar. Cain hör när Holly påpekar det.
 
Pete kommer hem och berättar att han fått jobb i Skottland. Finn talar om att han tänkt på att de ska starta ett företag tillsammans alla bröderna. Pete och Ross kan inte komma överens så Ross säger åt Finn att han får välja vilken bror han vill jobba ihop med. När Finn försöker få Pete att stanna för att jobba i företaget så hör Ross det. Han blir besviken på Finn som väljer den bror som reser iväg och i och med det förlorar Finn även sin andra bror.
 
Pearl får en av Ednas gamla broscher.
 
Någon ringer till Home Farm utan att säga något. Sedan ringer det på dörren och Bernice öppnar. Det är Ronne Hale som vill prata om en faktura. Han får prata med Lawrence på kontoret. Det visar sig att Ronnie visst känt till Lawrence förra fru och att han är pappa till Chrissie men att han inte ville förstöra familjelyckan när han såg dem på sjukhuset. Lawrence gör som vanligt och erbjuder Ronnie en summa pengar för att hålla sig borta. Bernice kommer in och blir orolig för Lawrence som är likblek (Ska det komma från henne som är ännu blekare än vad han var =D ) Ronnie river checken och går därifrån. Bernice inser att han är Chrissies pappa och hon vill att Lawrence berättar det för sin dotter.
 
Ashley är berörd av Ednas bortgång. Han känner att han vill ta farväl av sina nära och kära innan det är försent för snart kommer han inte kunna göra det. Laurel säger åt honom att sluta tänka så.
 
Robert berättar för Adam om brevet Gordon vill att Aaron ska ha. Adam säger åt Robert att ge Aaron det men Robert tvekar för Aaron skulle må så dåligt.
 
Liv vill gå på rättegången när Gordon ska få sitt straff. Aaron vill inte det för han har fått nog av sin far men för Livs skull ändrar han sig. Det gör att Liv också ändrar sig när hon förstår att Aaron hade följt med för hennes skull. Aaron säger att han vill inte ha med Gordon att göra så Robert går ut och eldar upp brevet.
 
Laurel kommer hem och det är alldeles rökfyllt i huset och brandvarnaren tjuter. Hon ser en kastrull som står och ryker på spisen. Ashley kommer ned från övervåningen och frågar varför hon bränner maten. Laurel tar på sig skulden för det som hänt.
 
Chrissie och Lawrence blir sams och hon bjuder med honom och Bernice på en familjemiddag men familjefriden håller inte i sig så länge då Lawrence inte erkänner att han vet vem som är hennes far och han förbjuder henne att leta vidare.

Kommentarer
Postat av: Peter H

Folk i serien är verkligen bra på att döma andra vilka dumheter de än gjort själva.

2017-01-25 @ 12:23:38
Postat av: jag bara

Stackars Belle. Nog för att förhållandet mellan Paddy och hans älskarinna kändes som totalt utan gnista, men hjälp vad det kryper i en när man känner hur svårt det verkar vara att spela kär i doktorn. Annars är hon en lysande skådis men det här lyckas inte.

2017-01-25 @ 13:12:29
Postat av: Frk Höger

Kelly och Stephanie från HTG är med i Come dine with me,englands svar på Halv åtta hos mig, idag på 4:an ☺

2017-01-25 @ 15:32:08
Postat av: jackson

Får hela tiden mycket dåliga vibbar av doktorn tillsammans med Belle.

2017-01-25 @ 15:35:51
Postat av: Såpa fantast

Ja, och det faktum att läkaren är gift gör inte saken bättre.

2017-01-25 @ 18:30:47
Postat av: ELIZA

Morden i Midsommer i helgen. Där var "Joanie" med. 13 år gamla avsnitt. Hon såg nääästan likadan ut!!Har inte hunnit se dagens, men gillar inte alls affären mellan läkaren och Belle...Hon är alldeles för ung för det där...Är hon 17, så är han ju minst dubbelt så gammal...Det där funkar tills HON vuxit upp, sen drar hon...Och då pratar jag 15 år framåt...Hur nu en vuxen karl kan ha nåt utbyte av henne... Ja , utom, ja ni vet...Men av frugans ansikte när hon hittade "intesitteget" läppstift i bilen, fick jag för mej att det inte var första gången han var ute på "äventyr"....

2017-01-25 @ 18:33:21
Postat av: jackson

Jag såg också "Joanie". Kände inte alls igen hennes röst.

2017-01-25 @ 22:36:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0