Hämnd och tillbakakaka

Inskrivet torsdag 9/2 kl 09:11
 
Charity anklagar Holly för biljettstölden när de ses på kaféet. Både Moira och Cain hör det men Moira kan inte tro på det.
 
Rakesh har ett akut problem med taket på sitt bygge så Sam rekommenderar Ronnie. Ronnie kommer dit och gör ett bra jobb så Rakesh vill att Ronnie fortsätter att arbeta med bygget. Efter lite övertalning så säger Ronnie tillslut ja till erbjudandet.
 
Ronnie tar en öl på puben efter arbetet och han hör när Nicola prata om problemen i äktenskapet mellan hennes syster och Lawrence.
 
Holly vill göra något trots att hon är ledig så hon lyckas övertala Cain till att ge henne extrajobb på verkstan. Victoria som behöver hjälp i sin foodtruck kommer och frågar Holly eftersom Adam inte dykt upp så Holly hjälper henne motvilligt.
 
Lawrence får veta om att fyrhjulingen är kraschad men tror inte det är någon hos dem som gjort det. Precis då kommer Sam in och han erkänner att det är hans fel men att han inte sagt något för Chrissie sagt att han inte ska oroa Lawrence med det. Sam får sparken direkt för Lawrence är rasande.
 
När Lawrence sedan ser att Ronnie är kvar i byn så exploderar han nästan. Han blir helt vansinnig när han hör att Ronnie ska jobba för Rakesh. Sam kommer tillbaka till Home Farm för att be om jobbet tillbaka. Lawrence får då idéen att Sam ska se till att få bort Ronnie helt. Sam tvekar men behovet av att ha ett jobb är viktigare så han tackar ja.
 
Victoira ger Holly växelpengar att lägga i växelkassan i hennes lilla foodtruck. Charity ser när Holly håller på inne i bilen. Adam kommer och Holly behöver inte vara kvar. När hon gått så upptäcker Adam att pengarna är borta.
 
Rodney kommer tillbaka efter att ha varit ute på resa med sin vän som har ett tivoli. Han upptäcker att Brenda gett hans rum till Cathy så tvillingarna inte behöver dela rum. Rodney försöker då övertala Bernice så han ska kunna bo hos henne på Home Farm.
 
Adam misstänker att Holly tagit pengarna så han berättar det för Moira och Cain. Cain försvarar Holly då han haft långt mycket mer pengar liggandes på verkstan utan att något hänt.
 
Ashely får plötsligt sällskap av Jimmy som egentligen ska hålla koll på Ashley men inser att det är skönt att Ashley leker med barnen så han kan vila.
 
Holly möter Charity som hånler och pratar om att få tag på oväntade pengar. Hon inser då att det är Charity som tagit pengarna så när Charity ska på skönhetsbehandling hos Bernice så lyckas Holly locka bort Bernice ett tag. Holly färgar översta delen av håret på Charitys huvud blått medan Charity njuter av vila och gurka på ögonen.
 
Sam söker upp Ronnie på bygget och hotar honom med ett gevär. Han säger att Ronnie måste åka därifrån på en gång och aldrig mer komma tillbaka. Ronnie märker att Sam är obekväm av situationen så han lyckas lugna ned Sam och ta ifrån honom vapnet. Sam berättar om att ha kommer förlora jobbet nu.
 
Ronnie söker upp Lawrence som nästan bryter ihop efter konfrontationen. Ronnie förstår att Lawrence har samma upplägg med Bernice som med förra frun.
 
Charity blir rasande när hon upptäcker vad som hänt och hon förstår ganska snabbt att det är Holly som ligger bakom. Cain skrattar åt henne.
 
Holly tackar Cain för att han trott på henne och han ställer upp för henne. Hon säger att han är så snäll och när hon böjer sig fram för att kyssa honom så backar han och undrar vad hon håller på med. Cain går därifrån.
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Vilket genidrag av Lawrence att anlita Sam som torped;)

Kul att se Rodney igen tycker jag.

2017-02-06 @ 14:10:15
Postat av: Såpa fantast

Sam är ju desperat för att få tillbaka sitt jobb, men han är ingen mördare så Lawrence anlitade fel person.
Förresten varför är Lawrence så angelägen att göra sig av med Ronnie? Är han rädd att folk ska få reda på deras förflutna? De har ju inte setts på 30 år.

2017-02-06 @ 14:32:00
Postat av: Stina

Kan Sam inte få plats i karamellfabriken och packa godis, där krävs väl inte så mycket intelligens?

2017-02-06 @ 17:03:31
Postat av: Jonas

Varför använde sig inte Lawrence av sina vanliga huliganer i stället för att anlita Sam? Han saknar ju inte direkt pengar att betala med.

2017-02-07 @ 07:48:26
Postat av: jag bara

Lawrence är väl så förvirrad så han inte tänker klart. Sam hade väl kanske inte varit första handsvalet annars. Ja varför är han så angelägen att inte hans affär kommer till allmän kännedom, antagligen för att ingen såpa är en riktig såpa utan minst en "smaskig" hemlis som man drar ut på i ett otal avsnitt.

2017-02-07 @ 14:29:28
Postat av: jag bara

Ja, jag vet. Förstahandsval ska skrivas ihop. Fingrarna är snabbare än hjärnan.

2017-02-07 @ 14:31:14
Postat av: Såpa fantast

Lawrence har suttit i fängelse för att han hade ett förhållande med Ednas man på 60 talet när homosexuella förbindelser var olagliga. Det har gjort honom så pass traumatiserad att han är livrädd att uppfattas som något annat är hetero.

2017-02-07 @ 14:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0