Var elak för att vara snäll

Inskrivet kl 22:39
 
Jermaine kommer hem på morgonen efter bröllopet. Han är bakfull och har Zaks gamla keps på sig. Lisa erbjuder sig att ta med sig den till puben. När hon kommer dit ser hon alla plakat som är kvar efter festen och både Zak och Joanie är där och hjälper till med städningen. Lisa gratulerar dem och ger honom kepsen och går därifrån. Zak säger till Chas att han är glad över att Lisa hanterar allt så bra.
 
Rhona ber Pierce att läsa horoskopet i dagens tidning. Han skrattar åt henne men säger att det står att hon måste vara elak för att vara snäll. Rhona förstår först inte men när Pierce gått ser hon att hon fått ett stort "grattis på bröllopsdagen"kort från Paddy. Det gör att hon säger till Pierce att hon ska berätta för Paddy om att hon är ihop med Pierce så inte Paddy har falska förhoppningar.
 
Rakesh frågar ut Lachlan och när Chrissie kommer blir hon förfärad. Rakesh märker att Lachlan är nervös men Chrissie förklarar det med att allt är så jobbigt just nu.
 
David fortsätter fråga Tracey om att gifta sig men hon säger nej eftersom hon inte har någon familj att bjuda. När hon är med Leyla och Megan för att få tips om bröllopsplanering så passar David på att besöka Traceys pappa Frank i fängelset. David är nervös men frågar Frank om han kan tänkas komma på bröllopet om han får permission. Frank svarar att han ska tänka på det om Tracey svarar på hans brev. Han har skrivit till henne att han kanske blir frigiven snart.
 
Zak söker upp Lisa för att tacka henne för allt hon gjort för honom och Joanie. De kommer fram till att fortsätta vara vänner som ställer upp närhelst det behövs. Han ska krama henne som tack men hon backar.
 
Chrissie och Rakesh kommer in på puben och ser Ronnie. Hon blir rasande och börjar anklaga Ronnie för att vara skyldig till att ha skjutit hennes far. Ronnie blir förbannad och går ut. Chrissie och Rakesh följer efter men då säger Ronnie att Rakesh bör tänka sig för innan han anklagar en oskyldig. Chrissie fortsätter säga att Ronnie är skyldig men då säger Rakesh att han är Ronnies alibi. Hon märker att det är något som Rakesh och Ronnie inte säger så när hon är ensam med Ronnie lite senare så låtsas hon veta vad som hänt och därmed pratar Ronnie om branden och att Rakesh är skyldig till försäkringsbedrägeri.
 
Lisa och Joanie möts i väntrummet på vårdcentralen. Båda reser sig upp när de ropar upp Mrs Dingle. Det gör att Lisa bestämmer sig för att ta sitt flicknamn istället. Belle blir jätteledsen. De andra i Dinglesklanen får veta det av Jermaine och de blir också upprörda. Lisa får komma till puben för att förklara sig. Hon berättar att hon hette Greaser tidigare och det ska hon ta tillbaka. (Hette hon inte Clegg eller var det efter ett tidigare giftemål? Jag trodde hon hälsade på sina släktingar när hon rest till mamma Clegg)
 
Rakesh inser att Lachlan är skyldig men när han konfronterar Chrissie så säger hon att hon vet om hans försäkringsbedrägeri. Hon lovar att vara tyst om han ser till att Andy blir inlåst för alltid. Chrissie erbjuder sig även att köpa hans mark där husbygget är så han slipper de problemen om han lovar att Andy åker i fängelse.
Chrissie skyddar sin son med alla medel. (Precis som Rakesh skyddar Kirin för olyckan som dödade Tess)
 
Holly säger till Cain att han är som hon, som förstör för sig själv för att inte bli lycklig. Hon säger åt honom att försöka få Moira tillbaka för det är ju det han vill.
 
Det är dags för de inledande förhören för Andy. Chrissie kommer till värdshuset för att fråga om någon av Diane, Doug eller Victoria behöver skjuts men Adam skjutsar dem. Bernice är där och de alla får höra av Chrissie att Andy faktiskt hotat Lawrence tidigare och att polisen måste ju bara göra sitt jobb.
 
Rakesh möter Andy innan de ska in till domstolen. Han råder Andy att erkänna brottet för att få ett lindrigare straff för annars kan han bli sittande i fängelse resten av livet. Hur skulle det påverka hans barn...
 
Domaren frågar Andy om han ser sig som skyldig eller oskyldig. Andy tvekar länge innan han svarar att han är oskyldig. Rakesh blir svettig och Chrissie ser sur ut.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så trött på att alla har hållhakar på varandra hela tiden, alla ska sätta dit varandra för att ingen ska avslöja deras hemligheter...

2017-04-04 @ 14:01:40
Postat av: Edna

Rakesh beter sig som ett svin! Hemsk person

2017-04-04 @ 14:15:53
Postat av: Ylva

Ja Rakesh och Chrissie visar upp RIKTIGT dåliga sidor. Nu tycker jag synd om Andy.

Konstigt att inte ens Lisa fattar att det står illa till med Belle och att det inte bara är gravidhormoner. Hon har ju mått psykiskt dåligt förr.

2017-04-04 @ 14:26:12
Postat av: Såpa fantast

Lisa är för upptagen med att tycka synd om sig för att märka att Belle mår psykiskt dåligt. Chrissie har inget samvete. Hon vill få Andy dömd för ett brott som hennes son har begått. Rakesh har åtminstone lite samvete och tycker inte att Andy borde bli oskyldigt dömd.

2017-04-04 @ 14:50:38
Postat av: Jag bara

Zac, ta aldrig av dig kepsen mer! Utan den är han sig inte lik.

2017-04-04 @ 15:46:17
Postat av: ELIZA

Det finns 2 skator i Emmerdale...Chrissie och Charity...Behövs ingen förklaring...Fast jo, vaaaad är Chrissie för en mamma ??? ser hon inte hur obalanserad unge hon har??? Blev så uppretad att jag glömde prickarna... Ha ha ha ... Och stackars Andy, blir ju många år det där...Och skit högen till advokat...

2017-04-04 @ 20:27:21
Postat av: Peter H

Då har man fått bra koll på missade avsnitt ännu en gång. Utmärkt.

2017-04-04 @ 23:33:27
Postat av: jackson

Luriga elakingar finns det gott om. Fast det är klart, gjorde de det blev det hela väl tämligen tandlöst.

2017-04-05 @ 07:47:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0