Duvbajs i ögat

Inskrivet kl 23:53
 
Nicola försöker få tag på sin syster men lyckas inte. Bernice vaknar upp bredvid Andy. Hon blir förtvivlad över vad hon gjort och behöver tid för att tänka.  Victoria ser dem och blir chockad men lovar sedan sin bror att inget säga.
 
Chrissie försöker få Lawrence att senarelägga bröllopet trots att det är samma dag. När det inte lyckas och Bernice inte syns till så berättar hon för honom om vad hon sett. Lawrence blir givetivs ledsen.
 
James vill att Emma följer med till puben för att prata ut med Chas. Emma vill först försöka få tillbaka sitt gamla jobb. Hon åker till kliniken och lyckas övertala chefen om att få jobbet tillbaka. Han har som motkrav att hon börjar direkt då vikarien precis sjukanmält sig.
 
Jimmy kommer till Home Farm och stör Nicola i hennes förberedelser. Hon är orolig för att bröllopet kommer att ställas in då Bernice saknas. Jimmy vill ta tillfället iakt och smaka på bröllopstårtan men Nicola lyckas stoppa honom. Tyvärr råkar hon ändå välta den översta delen på tårtan.
 
Bernice sitter i sin salong och funderar när Andy kommer in. De pratar ut om vad som hänt och han förklarar att det inte kan bli något mellan dem för han känner sig rätt trasig som människa.
 
När Bernice kommer tillbaka till Home Farm så möter hon Chrissie som är förbannad. Chrissie pikar Bernice och talar sedan om att hon sett henne och Andy. Hon säger åt Bernice att gå och packa sina väskor direkt men då kommer Lawrence och vill prata med henne.
 
Joanie är förvirrad över det som hände mellan henne och Zak. Hon vill prata med honom men han skyller på att han måste jobba. Joanie följer med honom till Home Farm, in på kontoret men när de hör att Lawrence och Bernice är på väg in så går de och gömmer sig.
 
Lawrence är beredd att förlåta Bernice även när han får veta att hon inte bara kysst Andy utan även haft sex med honom. Han säger att han hellre delar henne med någon annan än att förlora henne så han erbjuder henne att gifta sig men att hon får ha älskare. Dock vill han inte att hon har en relation med någon och inte sex med någon de känner. Bernice är inte bekväm med situationen och vill inte gå med på det. Zak och Joanie som är gömda hör allt.
 
Andy pratar med Victoria om det som hänt. Han förklarar att han inte är redo än för ett förhållande men när hon säger att det här med Bernice kanske visade att han är det så ändrar han sig. När Victoria gått så tar Andy av sig sin vigselring och lägger den på en hylla hemma hos Diane.
 
Chas och Aaron arbetar i pubköket då Marlon fått ledigt. Hon råkar stoppa handen i varm frityrolja så Aaron följer med henne till läkaren. Det visar sig att det är där Emma precis börjat jobba igen så Chas blir hysterisk och är på väg att hoppa på Emma som hon anser förföljer henne. Aaron lyckas få iväg Chas innan det händer något.
 
Lawrence ska precis tala om för gästerna att bröllopet är inställt men då kommer Bernice och säger att hon bara var lite sen. De gifter sig trots allt och festen kan börja även om Sam råkat släppa ut alla vita duvor som Leyla ordnat. Bernice talar sedan om för sin man att hon är helt nöjd med honom och hon behöver ingen annan.
 
Andy går till kyrkogården för att besöka Katies grav. (Det var väldigt grönt ute trots att det ska föreställa i slutet av november)
 
Cain hjälper Chas att byta lås på puben men precis innan han är klar kommer James och Emma. De är rasande över att Chas hoppat på Emma på hennes jobb. James talar om att nu får det vara nog, om det händer igen kommer de vidta åtgärder. När Emma och James gått så säger Cain åt Aaron att sova i vardagsrummet för att hålla koll att ingen kommer in på puben.
 
Lisa kommer hem och är glad över att slippa sova i en husvagn. Hon är också glad över att Joanie tagit hand om familjen medan hon varit borta.
 
Nicola blir sams med Jimmy på bröllopsfesten.
 
Chas går i sömnen och kommer ned till köket precis när Aaron är och hämtar något på pubavdelningen. Hon tar med sig en stor förskärare upp till sovrummet och även om Aaron ser henne gå upp ser han inte kniven så han går och lägger sig på soffan igen.
 
Andy dyker upp på Home Farm och träffar Bernice i ett rum där det inte är några människor. Han ber henne om ursäkt och hon är ledsen. Det verkar som om han vill säga något men hindras av att hon precis gift sig med Lawrence. Andy går iväg och precis då kommer Chrissie som givetvis ser honom.  Chrissie hotar att förgöra Bernice om hon krossar Lawrence hjärta.
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Så det blev ett bröllop i alla fall! Men naturligtvis skulle det hända saker, som duvorna och tårtan... Vore så skönt att se ett normalt bröllop nångång, där alla infinner sig i tid och ingen har sönder tårtan eller nåt annat.

Joanie och Zak har bestämt sig för att det var en olyckshändelse att de kysstes. Hoppas det, men bor hon kvar och det finns attraktion mellan dem kommer det säkert inte att fungera.

Men varför ska alla lägga sig i andras angelägenheter hela tiden? Om Bernice vill gifta sig med Lawrence, låt henne göra det! Varför försöka lura henne att välja Andy istället? Jag gillar varken hans utseende eller sätt.

2016-09-29 @ 13:31:53
Postat av: Stina

Har varit massor med bröllop i serien men har det varit något utan komplikationer? Roligt att bröllopet blev av hoppas att det håller. Lawrence blir mer och mer sympatisk och jag börjar även gilla Bernice. Håller med Anna jag tål inte heller Andy. Verkar onödigt att hitta på en historia mella Zak och Joannie, men det kan inte vara lätt att hitta på nya konflikter.

2016-09-29 @ 15:31:29
Postat av: Anonym

I en liten by är det tyvärr inte ovanligt att folk lägger näsan i blöt, skvallrar och snackar skit. Själv tycker jag att det är fel av Bernice att gifta sig med Lawrence. Han har tydligen problem med intimiteten. Men hon är så desperat att bli älskad.

2016-09-29 @ 15:49:23
Postat av: jag bara

Har hittat en bra sida där alla karaktärer som någonsin varit med i HTG finns beskrivna. Emmerdale wiki community portal. Man får väl vara lite försiktig när man går in, så man inte får något avslöjat för sig om framtiden, men det är en ganska diskret första sida som inte avslöjar så mycket om man inte klickar sig vidare på händelser.

2016-09-29 @ 19:03:30
Postat av: Peter H

Hur är det? Är Lawrence verkligen biologisk far till Chrissie eller är hon adopterad.Han verkar inte fungera sexuellt med kvinnor.

2016-09-29 @ 20:08:58
Postat av: Såpa fantast

Det undrar jag också. Bernice verkar vara lite förvirrad. Hon vet inte vem hon vill ha, Andy eller Lawrence.

2016-09-29 @ 21:29:02
Postat av: AnnaS

Är det inte troligt att Lawrence hade samma avtal med sin förra fru? I så fall kan det ju vara nån av hennes älskare som är Chrissies biologiska far. Det kommer nog fram snart i så fall.

2016-09-29 @ 22:12:00
Postat av: Liv

Å Chas blev plötsligt en creepy sömngångare fast det misstänktes ju lite redan innan. Ska Emma bli en som man måste gilla nu (vill inte). Tycker förresten Chas passar fint i sitt plattade hår. Kommer Andy att bli Bernices älskare? Som han velar. Skönt att slippa Paddy i dag.

2016-09-29 @ 23:52:05
Postat av: ELIZA

Bernice vet väl vem hon vill ha.. Andy...Men han vill sörja Katie först...Fast hur Bernice kan gå med på ett sånt arrangemang...Jag tror i alla fall att Lawrence är gay...Varför annars, inga kvinnor...? Och det får han ju vara, men skulle kännas konstigt som kvinna, att ha fritt fram i ett äktenskap...Och vad har Chrissie med allt att göra...Hon vet ju inte vad dom kom överens om...Sköt du ditt...

2016-09-30 @ 06:38:56
Postat av: jackson

Sas det inte i något program att Lawrence är bisexuell?

2016-09-30 @ 07:18:51
Postat av: jag bara

Lawrence hade ju ett förhållande med Ednas exmake fick man veta när han dök upp.

2016-09-30 @ 09:22:36
Postat av: jackson

Ja, det stämmer ju.

2016-09-30 @ 11:10:26
Postat av: Anonym

Tänk 😜 att ingen är nöjd i denna serie, jag säger som jag sagt tidigare, snart har väl alla varit otrogna med varandra båda unga och gamla 👎

2016-09-30 @ 11:52:14
Postat av: ELIZA

Bisexuell...Borde väl gilla kvinnor då också...Och han verkar ju tycka om Bernice... Eller handlar det bara om att "ha en kvinna"..? Vara gift...Men han smusslar ju inte med andra heller... Hmmm, knepigt det där...

2016-09-30 @ 13:45:06
Postat av: ELIZA

Helt otroligt!!!!Sitter och funderar på Lawrence sex liv.....Ha ha ha ha ........

2016-09-30 @ 13:46:17
Postat av: jackson

Tror att Lawrence är mycket förtjust i Bernice och tycker att hon är en lämplig hustru. Giftermålet kanske för att slippa allt snack och alla spekulationer om homosexualitet etc.

2016-09-30 @ 18:14:45
Postat av: Såpa fantast

Jag tror att Lawrence har starka romantiska känslor för Bernice, men inte sexuella.

2016-09-30 @ 22:50:57
Postat av: jackson

Jag tror som Du, "Såpa fantast". Han är ju verkligen gullig mot henne.

2016-09-30 @ 23:22:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0