En bror mot en bror

Inskrivet kl 16:09
 
Idag var det specialavsnitt för att fira Emmerdales födelsedag.Vi fick en tillbakablick på vad som egentligen hände kvällen när Robert blev skjuten.
 
Lachlan tar Chrissies armband ur kassaskåpet sedan går han till Belle för att prata med henne om Robert och Katie. Kirin är där så när Lachlan går så hör han hur de skrattar åt honom.
 
Chrissie super sig full och sitter ute på en bänk i byn och talar om för Eric som går förbi att hon hatar Robert och att han gjort henne till ett vrak.
 
Paddy och Marlon är ute på krogen. Marlon försvinner iväg med en tjej så Paddy blir sittandes med hennes kompis. När kompisen ska gå så är det någon annan som tar hennes jacka. Paddy försöker rädda situationen men blir utkastad istället. Tjejen erbjuder honom skjuts hem. De stannar till på vägen och börjar prata. Hon är också gift men det hindrar inte dem till att ha sex i baksätet på hennes bil.
 
Ashley har missat sitt läkarbesök men får en ny tid omgående. Där gör de några tester för att se om hans minne försämras snabbare än vad som bör. Han kommer att få göra fler tester för att se om han drabbats av tidig demens.
 
Bob och Harriet har trevligt ihop på hennes maskerad på kaféet.
 
Aaron smyger runt utanför Home Farm men går sedan till verkstan medan Chas stämmer träff med Robert för att be honom lämna byn.
 
Andy är rasande på Robert och han letar efter Moiras gevär som han inte hittar. Ross kommer in i köket på gården och de börjar prata med varann om hur det är att bli sviken av sin bror. De går hem till Ross för Ross har förslaget om att hjälpa varann med varsitt mord. Han vill att Andy dödar Pete och som hjälp kan han döda Robert. Andy vägrar även om han får höra vad Pete gjort mot Ross.
 
Ross lyckas tillslut övertala Andy till att hjälpa varann, genom att prata om Katie och vad Robert gjort mot dem. Andy åker till psyket för att få alibi, han hotar med att ta livet av sig för han mår så dåligt eller så riskerar han att döda någon annan. Han ser till att han syns på övervakningskamerorna.
 
Ross gömmer sig bakom en buske och när Chas står och pratar med Robert så skjuter Ross honom. Aaron kommer rusande från verkstan och märker att Chas är i chocktillstånd. Doug kommer springandes och strax efter kommer alla detektiver från kaféet. Ambulans tillkallas och Dan ger Robert första hjälpen.
 
Ross söker upp Debbie för att ta farväl av henne. Han säger att det är bäst för alla att han försvinner, även för Moses.
 

Kommentarer
Postat av: jag bara

Vad rörigt det blev efter dagens avsnitt.

2016-09-12 @ 14:59:42
Postat av: Ylva

Jo men väldigt spännande tycker jag

2016-09-12 @ 15:00:58
Postat av: Mosis

Väldigt spännande avsnitt idag! Det var bra när man fick se vad alla gjorde kvällen då Robert blev skjuten. Otippat att det var Ross ändå, honom hade jag inte gissat på i första taget. Tråkigt att Paddy var otrogen.

2016-09-12 @ 15:40:19
Postat av: Anders

Stor överraskning idag! Ross låg i botten av min lista på misstänkta. Var nästan bergsäker på att det var Lachlan som sköt. Frågan är om Andy nu kommer att hedra uppgörelsen han har med Ross, eller om han tänker strunta i den. Ross kommer att bli lagom lycklig på Andy då!!

Paddy sedan!! Vad f-n pysslar han med? Rhona som är så fin!! Är detta någon sorts hämnd för att Rhona och Marlon pussades litet oskyldigt på fyllan eller? Man fick ju en hint om det i början av programmet när Paddy "Skämtade" litet om just den kyssen, men att vara otrogen med en främling i hämndsyfte är väl ändå att överreagera litet väl mycket?

Var inte Paddy otrogen mot Emily när dom två var gifta förresten? Har något svagt minne av att han och Viv Windsor hade ihop det litet på sidan, men jag kanske minns fel?

2016-09-12 @ 16:44:54
Postat av: Peter H

Uppgörelsen var ju att Ross skulle döda Robert. Inte skadeskjuta honom. Det skulle Andy kunna använda som skäl för att inte attackera Pete.

2016-09-12 @ 22:01:33
Postat av: jag bara

Anders, du minns rätt. Paddy och Viv har vänstrat.

2016-09-14 @ 15:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0