Så mycket känslor

Inskrivet kl 23:30
 
Rhona kollar Paddys mobil.
 
Leyla och Nikhil berättar att de ska gifta sig för David och Jacob. När Leyla gått frågar Nikhil David varför han inte gratulerat dem till förlovningen. David är orolig för att det gått för fort med Leyla men Nikhil berättar att det tagit tid att komma tillbaka efter Gennies död. Han trodde aldrig att han skulle känna så för någon igen.
 
Chas är besviken för att polisen inte hittar Gordons förra fru Sandra, hon verkar vara försvunnen. Sandra är deras enda hopp om vittne mot Gordon.
 
Paddy och Rhona får åka till Bartons gård och kolla den ko som Paddy kollade till dagen innan. Tyvärr måste de avliva kon eftersom hon inte fått hjälp i tid. James blir förbannad och hotar med att stämma Paddy men Rhona lugnar ned honom.
 
Marlon får besök av Paddy som nästan säger vad han ställt till med men Marlon har bråttom iväg och Paddy blir kvar. Rhona kommer dit och vill veta vad som står på och var Paddy var dagen innan. Han erkänner att han var på begravningen och att han inte ville att Rhona skulle bli upprörd. Paddy tar på sig skulden för att Tess dött, att hon var upprörd när hon åkte därifrån för att de hade bråkat. Rhona inser att det var Paddy Tess hade affären med.
 
Zak vill ge Lisa blommor för att att ha fortfarande bryr sig om henne. Han frågar om hon fortfarande vill skiljas och hon svarar att det är bäst så. Lisa vill inte ha hans blommor. Joanie står en bra bit därifrån men ser vad som händer.
 
Nikhil och Leyla berättar för Priya och Rishi på puben om förlovningen. Megan hör det och gratulerar dem. Doug säger att Nikhil glömt att fråga honom om Leylas hand. Leyla skrattar och säger att Doug är den pappa hon aldrig haft. Nikhil frågar Doug om han får gifta sig med Leyla och Doug säger att bara han gör henne lycklig så.
 
Rhona blir arg, leden och besviken på Paddy. Han ångrar att hon fick veta det och han säger att Tess ville att han skulle lämna Rhona men att han vägrade. Rhona frågar om han älskade Tess men Paddy nekar. Hon får veta att Tess var med på konferensen och det får henne att bryta ihop. Rhona ger Paddy en örfil när han sträcker sig efter hennes hand.
 
Joanie märker att Zak mår dåligt när han börjat inse vad han förlorar i och med skilsmässan. Hon tror att hon håller på att förlora honom men då berättar han om vad som hänt med Aaron. Zak är besviken över att inte tillhöra familjen längre men från och med nu struntar han i det för den enda familj han behöver är Joanie.
 
Jai dyker upp på puben mitt i förlovningsfirandet och han talar om att han varit på rehab. Han vill bara vara den bästa pappan till barnet Megan väntar och han gratulerar Nikhil och Leyla. Sedan går han därifrån för att inte störa firandet.
 
Marlon kommer hem och ser att Paddy är kvar och att han gråtit. Paddy skyller på en försenad reaktion på Tess begravning och ber Marlon passa Leo ett tag till.
 
Chas har hämtat hem saker från Lisas vind, saker hon lagt där när Aaron kom tillbaka som han hade med sig från sin barndom. Hon vill ha hjälp av Cain att leta reda på bevis bland alla papper med teckningar.
 
Rhona vill veta allt om Paddys och Tess förhållande. Paddy börjar berätta och han säger att han kunde prata med Tess om allt möjigt. Han fortsätter att neka att han älskade Tess men tillslut säger han att han inte vet. Rhona ber honom att gå.
 
Leyla vill få frisk luft och säger att hon ska hämta Vanessa och Carly. Megan pratar under tiden med Nikhil och säger att Leyla bara hade kollat på Jai när han var på puben.
 
Jai sitter ute och Leyla går fram till honom och frågar hur han mår och om han har problem med att hon och Nikhil är förlovade. Jai säger att han tycker hon valt rätt bror. Nikhil kommer ut från puben och ser dem.
 
Ashley och Laurel planerar bröllopet och Doug som kommer till kaféet där de är säger att de borde gifta sig om en månad. Harriet kommer in och de ska precis berätta för henne innan någon annan hinner före men Brenda har bråttom och talar om det för henne.
 
Harriet  berättar för Marlon om bröllopsplanerna mellan Laurel och Ashley. Han inser att det är meningen att de hör ihop, att både hans och Harriets förhållande med dem var bara för att få dem att inse det. Harriet säger att hon inte riktigt tror på det han tror på, att det finns en för var och en och att det bara gäller att hitta denna person.
 
Lisa är på salongen och blir sminkad av Bernice som råder henne att skaffa en liten tatuering men Lisa vägrar. Lisa säger att hon inte kan var ihop med någon som inte älskar henne längre.
Joanie och Zak kysser varann ute på gatan precis när Belle, Lisa och Bernice kommer ut från salongen. Zak ser ut som om han vill säga något men Lisa bara vänder ryggen till och hon och tjejerna går till puben.
 
Paddy kommer hem och ser Rhona laga middag som om inget hänt. Pearl är där och allt verkar vara som vanligt. Han blir förvirrad men när Pearl gått och han frågar Rhona vad som händer så säger hon att hon vill fortfarande adoptera ett barn och de kommer att låtsas att de är en riktig familj även om deras förhållande dog samtidigt med Tess.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Kommentarer
Postat av: jag bara

Marlon och Harriet? Varför inte.

Jag har så svårt för tolkningen som alla skådisar i HTG gör av "person i kris", förmodligen instruerade att göra så. Det stirras ut i luften, ingen reaktion på omgivningen. Jag har svårt för att se att någon gör som Paddy, ställer sig 5 meter utanför sin hemdörr med ryggen emot och bara stirrar framför sig. Jag tycker det verkar normalare att sätta sig i ett undanskymt hörn om man vill gå in i sig själv och vara ifred. Samma sak om "personen i kris" ex sitter vid ett bord med annan person som talar till en, då samtalspartner märker att p.i.k inte lyssnar, säger denne något befängt och får ett jaja till svar, vilket då bekräftar och talar om för dum tv tittare att detta är en person som har det svårt och mycket att fundera på. Blir ett löjligt grepp då alla i stort sett alltid gör så. Tycker jag.

2016-11-24 @ 13:49:41
Postat av: Såpa fantast

Det finns olika sätt att bete sig om man befinner sig i kris. Det finns inget rätt eller fel. Det är ganska individuellt. Jag själv brukar gråta, ibland böla. Jag vill helst vara i fred.

2016-11-24 @ 19:58:01
Postat av: jag bara

Jag har inte sagt något om rätt eller fel. Jag sa just att det finns olika sätt att gestalta en sak på och inte så stereotypt som i HTG.

2016-11-24 @ 20:44:10
Postat av: Hedda

Det är svårt det där med sorg. Vissa skrattar ju bara bort allt. Men förstår vad du menar, "jag bara".

Den här installationen mellan Laurel och Ashley känns konstig. De hittade varandra igen, och är tillbaka i det livet de hade tidigare. Laurel redan gravid.

Lisa var mogen, när hon välkomnade Zak och Joanie till sin fest. Det tyckte jag var otippat.

Den nya Gabby (ok, det är ju samma karaktär) är lika obehaglig som den gamla. Jag läste på skoj lite info om karaktärerna, och både Belle och Gabby verkar vara födda på juldagen. B 98 och G 01.

2016-11-24 @ 22:01:07
Postat av: Såpa fantast

I såpor är det vanligt med överdrivna ansiktsuttryck, t.ex. uppspärrade ögon vid förvåning. Det blir för mycket spel ibland så det ser onaturligt ut.

2016-11-24 @ 22:07:14
Postat av: AnnaS

Jag blir så trött på att tex nu när Leyla och Nikhil tänker gifta sig ska alla varna dem och tala om att det nog inte är nån bra idé och alldeles för tidigt osv. Låt dom vara ifred och var glad för deras skull istället. Är dom inte rätt för varandra lär dom komma på det själva.

2016-11-24 @ 23:47:05
Postat av: jag bara

Tyckte att Lisa var fin i utsläppt hår och lite make up.

2016-11-25 @ 17:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0