60 årskalas och en begravning

Inskrivet kl 22:06
 
Rakesh berättar för Priya om Kirin och olyckan.
 
Vanessa pratar med Carly och hon är rasande på Kirin som stuckit. Polisen kommer dit och söker Kirin med anledning av olyckan. Vanessa säger att han inte bor där längre och lovar att höra av sig om hon får veta var han är. Hon träffar sedan Rakesh och vill prata om Kirin. När han ber henne lugna ned sig inser hon att han vet vad som hänt.
 
Rishi söker efter Jai men får inte tag på honom. Han blir orolig när han får veta att Jai inte är hos Georgia som han sagt att han skulle vara.
 
Ashley konfronterar Laurel angående spriten men hon nekar. Hon blir förbannad för att han misstror henne så hon åker ensam till ultraljudet.
 
Gabby har kompisar hemma och de planerar en fest men vill ha tag på sprit. Gabby säger att hon inte kan få tag på något nu när hon inte bor kvar på Home Farm för här är det tomt för Laurel är en alkoholist. Sandy hör henne och blir väldigt besviken.
 
Zak försöker prata med Lisa om Aaron men hon säger att han inte tillhör familjen längre. Då säger Zak att hon får vara hur arg på honom som helst men han är ändå far till barnen. Han vill sedan prata med Chas om Aaron men hon säger samma sak, att han inte tillhör familjen. När Zak sedan ser och hör några ur familjen samlas till möte och de säger att de kan hålla tyst om detta så blir han förbannad. Han går hem till Lisa för att fråga henne vad som står på men hon förstår inte. Belle och Sam erkänner då att de ordnar en överraskningsfest för Lisa som fyller 60.
 
Rhona vill gå på Tess begravning men Paddy övertalar henne till att de inte borde.
 
Nikhil får samtal från sin arbetsgivare i Kanada och han måste åka dit. Han berättar det för Leyla som blir besviken eftersom de precis flyttat ihop. Hon pratar med David om saken och han råder henne till att visa Nikhil hur hon känner innan han åker.
 
Gabby måste erkänna att det var hennes vodka som hon gömt under soffan. Ashley får ett raseriutbrott och skäller ut sin dotter för att hon inte tänker sig för och inte förstår hur hennes handlingar kan få konsekvenser. Han ber sedan Laurel om ursäkt när hon kommer hem. Laurel säger att han måste lära sig att lita på henne och att hon kommer att säga sanningen om hon börjar dricka. Sedan berättar hon att hon fortfarande är gravid. Ashley blir så glad att han börjar gråta. Laurel säger att de bör vänta med att berätta för andra.
 
Belle pratar med sin mamma om festen som inte är någon överraskning längre. De kommer fram till att nu är det dags att gå vidare i livet så Lisa bjuder Zak och Joanie till festen när hon ser dem. Cain blir inte alls glad när de dyker upp på puben när Lisa ska firas. Lisa försvarar dem och säger att de är bjudna. Zak och Joanie känner de sura  blickarna så de är på väg att gå tidigare. Lisa säger då att hon varit hos en advokat för hon vill skiljas. Zak ser väldigt förvånad och ledsen ut.
 
Laurel och Ashley kommer till puben och han är så glad att han nästan försäger sig om graviditeten till Doug. Doug märker att det är något så Laurel säger att hon och Ashley ska gifta sig. När hon och Ashley sitter på kaféet säger han att han vill gifta sig.
 
Leyla och Nikhil kommer in på kaféet och plötsligt vill Leyla visa sina känslor för honom så hon friar med en stor godisnappring. Nikhil blir förvånad och väldigt glad över att hon är beredd att vänta på honom medan han ordnar upp med sitt arbete i Kanada. Han tittar förtjust på sin godisring. Samtidigt säger Laurel ja till Ashley.
 
Paddy går själv på begravningen och sitter längst bak i kyrkan så Megan ser inte honom när hon går in. Pierce håller tal och han säger ärligt att det inte var bra mellan honom och Tess och att de bråkat innan hon stack den dagen hon dog, nu är det försent att säga förlåt. Paddy håller sig undan men när alla gått ifrån gravsättningen går han till graven och slänger ned en ros på kistan. Megan som är på väg ifrån kyrkkaffet ser honom.
 
Rhona försöker få tag på Paddy för han har missat flera arbetsbesök. När han kommer hem skyller han på att bilen gått sönder och han har fått gå flera mil och att hans telefon dött. Paddy går direkt upp på övervåningen för att ta ett bad. Rhona lyfter bort hans veterinärväska och då ser hon begravningsprogrammet som han har. Precis då knackar Megan på dörren. Hon ger Rhona en pappersfågel som skolbarnen gjort för att minnas Tess, sedan säger Megan att Paddy gjorde rätt som bara var med på begravningsceremonin. (Undrar om inte Rhona inser nu att det var Paddy som Tess pratade om)
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Kommentarer
Postat av: Såpa fantast

Folk i byn dricker väldigt mycket alkohol, vissa mer än andra. Konstigt att bara Laurel har blivit alkoholist. Med den stora alkoholkonsumtionen i byn är det bara logiskt med många alkoholister. Till och med lilla Gabby dricker vodka.

2016-11-23 @ 13:34:11
Postat av: jag bara

Missade första avsnittet idag, lyssnade på Amira Willighagen och glömde totalt bort tid och rum.

Nu har väl Rhona ändå börjat förstå hur det ligger till.

De flesta barn i byn gör som sina föräldrar, de ser ju att alkohol är vardag och fest i byn. Jag behöver något att dricka är en återkommande replik, och då är det inte vatten som menas. Alla motgångar lindras med sprit.

2016-11-23 @ 19:24:41
Postat av: Såpa fantast

Än så länge har Rhona ingen aning om Tess och Paddy. Hon litar fullständigt på honom. Jag vill nästan inte att hon ska få reda på det. Vill inte att hon ska vara olycklig. Paddy är väldigt ledsen över Tess död och sörjer i smyg. Han gick t.o.m. till hennes begravning.

2016-11-23 @ 21:54:59
Postat av: ELIZA

Paddy har gjort mej väääldigt besviken... Varit (och i viss mån fortfarande) min favorit... Men läste här någon som skrev om alla hans affärer, hade heeelt förträngt det... skithög... Hoppas verkligen att Rhona kommer på det... Men hon började ju ha ihop det med Paddy, när hon var med Marlon, så det är helt följdriktigt att det ska bita henne i baken nu... Vem har haft det längsta äktenskapet i serien? Funderade, men gav upp, för minnesbilder av många kom upp, men så skilde dom sej, den blev ihop med den, nä, visst ja, dom seppade, och den blev ihop med den....Blev bara svammel i skallen... Ha ha ha ha ....

2016-11-24 @ 06:53:18
Postat av: jag bara

Varför blir Zac upprörd över att Lisa vill skiljas?

2016-11-24 @ 11:05:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0