Spegel spegel...

Inskrivet kl 15:54
 
Cain ska stoppa Ross inför bröllopet så han erbjuder honom en biljett bort och en summa pengar. Ross vill inte alls lämna Debbie om inte hon ber honom. Cain blir förbannad och slår ned honom och sedan kör iväg honom i en skåpbil. Han parkerar bilen vid stupet till ett kalkbrott fyllt med vatten, så när Ross efter många om och men lyckas slå upp dörrarna är han nära att ramla ned för stupet. Ross tar sats och kastar sig ut. Han hamnar i vattnet och sedan lyckas han på något sätt ta sig till kanten där han piggnar till efter ett tag.
 
Rodneys kompis Alby har kommit dit med sitt tivoli och slagit upp attraktionerna mitt i byn.
 
Val fortsätter att få ur sig sina aggresioner mot sin syster på puben. Det gör att Eric blir trött på dem och när han får möjlighet lurar han in Val i en labyrint av speglar och strax efter lyckas Doug och Eric lura dit Diane så männen kan låsa in dem. Båda börjar givetvis att tjafsa med varann och tillslut erkänner Val att hon tänker fejka sin död. Diane säger att hon är egoistisk som inte tänker på att Paul, Sharon och Amy kommer att bli ledsna. Val säger att de får skylla sig själva som lämnade henne.
 
Lachlan erkänner för sin mamma att det var han som böt ut morfars medicin. Det var inte meningen att han skulle ta några tabletter utan det var för att Robert skulle åka dit. Chrissie blir förtvivlad när hon hör vad sonen gjort. Robert som kommit dit råkar höra allt så han pressar henne på halva företaget för att inte gå till polisen.
 
Finn hittar usb-minnet i kyrkan och hör vad som är inspelat. Han går till Pete för att försöka få honom att tänka efter om han verkligen vill gifta sig med Debbie innan det är försent. Pete vill ju inget annat så Finn går till Debbie, som väntar på att allt ska börja och att Cain ska komma, och frågar henne samma sak för han vill inte att hon sviker Pete. Debbie lovar att aldrig mer göra samma misstag men hon vill gifta sig med Pete. Finn säger att han inte kan låta Pete bli lurad på detta sätt.
 
När Robert gått från Home Farm så erkänner Lachlan för Chrissie att han inte alls tog förra uppbrottet så hårt utan hotet med att elda upp sig själv var för att få Robert att spela hjälte. Chrissie blir så förbannad på Robert att hon söker upp honom på skroten. Hon erbjuder honom en summa pengar för att låta dem vara ifred. Återigen tackar han nej och säger att han endast vill ha henne tillbaka.
 
Adam är trött på att höra att han sviker Vanessa och barnet så han frågar Victoria om inte de kan flytta istället så kan Vanessa bo kvar. Victoria blir rasande för hon vill inte lämna byn. Adam super sig full och kommer till skroten när Chrissie och Robert bråkar så han sätter sig i sin bil och somnar.
 
Chrissie vägrar att lyssna på Robert och tillslut blir hon så arg på hans lögner så hon häller bensin på hans sportbil. Hon tänder sedan eld på den. Robert lyckas släcka elden med en brandsläckare medan Chrisse står och skrattar. Det de inte ser att elden tar fart igen bakom bilen vid några gasflaskor som innehåller propan.
 
Cain kommer till bröllopet så allt kan börja. Han hinner dock inte byta om. Debbie förvarnar honom om att Finn hotat med att skvallra för Pete men att hon inte vet hur så hon får ta det när det händer. Ceremonin i kyrkan går utan problem och efteråt blir det fest både på tivolit och församlingshuset.
 
Sarah har tråkigt så hon vill låna Cains mobil för att spela spel men han säger åt henne att samla ihop presenter och kort istället. Hon ser då kuvertet i hans jackficka så hon tar det och lägger på presentbordet.
 
Marlon har fått hjälp i köket så när han är på bröllopsfesten kan han koppla av lite. Han pratar med Rhona om misslyckade äktenskap och hur jobbigt allt är just nu. Hon försöker trösta honom och pussar honom på pannan och kinden medan han får en kram. April som ser det blir ledsen och springer iväg.
 
Pete vill börja öppna presenterna så han kan tacka "nana". Debbie ser kuvertet han håller i handen och får panik när hon inser att det är hennes brev som han skulle ha fått när hon gjorde slut. Hon lyckas dock övertala honom till att ge henne det med förevändningen att hon skrivit ett kärleksbrev men inte blivit klar.
 
Debbie klagar på att musiken inte är den hon ville ha så Chas går tillbaka till kyrkan för att leta rätt på originalmusiken de skulle ha haft. Hon hittar usb-minnet i soporna. Aaron får usb-minnet som han kopplar in i datorn. Alla får höra Debbie och Ross prata om det som hänt mellan dem. Pete blir förtvivlad och Cain stänger av men Pete vill höra allt. Han blir rasande besviken på Debbie.
 
På skroten exploderar en av gastuberna så någon del flyger i luften och träffar helikoptern som är på väg att hämta brudparet. Adam ligger och sover i bilen farligt nära explosionen. Helikoptern tappar kontrollen och krashar ned i taket på församlingshemmet...
 
 
 
Just när jag trodde att det inte kunde bli mer elände så....
Nu funderar jag tyvärr på att sluta titta för jag orkar inte mer =(
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

Kommentarer
Postat av: Madde

Vad fin Pete är...en riktig läckerbit och trevlig också.
Jag hade inte tvekat en sekund att gifta mig med honom, Ross är inte alls i min smak...

2016-05-18 @ 12:05:01
Postat av: Anonym

Debbie har alltid så fina enkla frisyrer, hon såg helt fantastisk ut som brud. Diane var också snygg i sin frisyr.

2016-05-18 @ 12:12:09
Postat av: Peter H

Nu händer det saker. Hela taket rasade in. Vi får se hur många som blir utskrivna efter detta.

2016-05-18 @ 12:45:27
Postat av: Anders

Ännu ett bröllopsdrama! Kan inte någonting få gå bra någon gång??? Den byn är tamigtusan förbannad!! Hoppas nu bara att det inte dog någon! Adam ligger ju rätt risigt till iom att han satt och sov alldeles bredvid de exploderande propantuberna! Elände elände!!

Dagens garv stod Emma och Val för! Vilka j-la hattar!!!:D Det såg ut som att dom hade ett par parabolantenner på sina huvuden!

2016-05-18 @ 12:59:41
Postat av: Michelle

Oooooooh vad spännande. Började följa serien för några veckor sen och nu är jag helt fast! Oh hoppas ingen dör jag älskar alla karaktärerna så mkt! Står att det är avsnitt 297 av 300, hoppas att det inte vara är 3 avsnitt kvar och sen något slags uppehåll

2016-05-18 @ 13:02:31
Postat av: Anonym

Lite skvaller, i verkligheten är Victoria tillsammans med Ross men har tydligen vänstrat med Aaron!!!

2016-05-18 @ 15:01:00
Postat av: Agneta

Jättespännande nu helt plötsligt. Har inte tittat på ett tag pga akut uttråkning utan bara läst här men nu!!!

2016-05-18 @ 17:15:24
Postat av: jackson

Nu har väl manusförfattarna nästan överträffat sig själva, eller? Inte ett endaste normalt bröllop. Det här var verkligen i särklass.

Var är Lisa? Lämnade Laurel byn i samband med separationen?

2016-05-18 @ 17:31:03
Postat av: Anders

Jackson: Lisa är och sköter om sin mamma om jag inte missminner mig. Vilket efternamn hon har! Clegg! Låter som något man råkar kliva i!

2016-05-18 @ 19:50:55
Postat av: jackson

Clegg klingar bekant. Aha, så det var hennes mamma. Trodde att det var en moster eller annan släkting.

2016-05-18 @ 20:18:26
Postat av: Anette

Mycket nu..andra gången ett flyg kraschar i byn. Sannolikheten är lika stor som Harrisburg men iaf.... Marie jag har full förståelse för det!!

2016-05-18 @ 22:53:11
Postat av: jackson

Jag tycker att det var mycket obehagligt med avslöjandet på bröllopet och strax efter flygkraschen. Som sagt, Anette, mycket osannolikt.

2016-05-18 @ 23:04:01
Postat av: Maria

Vilken chock!!! Kan tycka att det är skönt att Pete äntligen fick reda på vad Debbie har gjort samtidigt som jag ändå hoppades att han inte skulle få reda på det!

Usch, hoppas att inte folk dör. Tycker det är ett bra gäng i byn. Vill inte ha in massa nya karaktärs, det mst ju vara en stam med de gamla.

Tror Debbie har fått pippi på flätor eftersom hon har det i varenda program i tusentals olika former eller bara en stor knut på huvudet.

Längtar till nästa program!

2016-05-19 @ 02:53:54
Postat av: Jonas

Om jag bodde i Emmerdale skulle jag aldrig gifta mig.

Bra att sanningen om det falska lilla stycket kom fram, även om budskapet säkert kommer att drunkna i efterdyningarna av kraschen. Inte var hon grann som brud heller.

Jag är något trött på Chrissies förvridna ansikte och användning av ytterplagg inomhus. Hoppas att hon åker in för mordbrand (kan ju även bli dråp om Adam ryker).

2016-05-19 @ 09:23:41
Postat av: Malva

Jisses vilket kaos det blev i hela byn. Förstår inte att det måste överdrivas på detta eländiga viset. Känns som hela byn är död nu :-(

2016-05-19 @ 11:28:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0