I sista minuten

Inskrivet kl 23:36
 
Bobs rättegång börjar och han får det inte lätt att försvara sig då han erkänt sig skyldig till bedrägeri. När det blir lunchpaus så kommer Carly dit men sticker igen då hon hör Brenda som är ledsen. Harriet ser Carly och springer efter henne. Hon lyckas övertala Carly till att vittna så Bob blir fri. När Carly sedan kommer till puben så kommer polisen dit för att arrestera henne för bedrägeri. Carly blir släppt mot borgen men får inte lämna byn.
 
Kerry målar nya ögonbryn till Dan som är orolig för sin presentation. Han råkar sedan spilla kaffe över sina papper så han låter bli att gå till skolan. När han sitter på kaféet så blir han övertalad till att tänka på vad han ska göra med sitt liv så han kommer på att han vill bli sjukvårdare för att hjälpa människor och för att hedra Ruby.
 
Belle är nervös inför att åka iväg till mässan med Kirin så hon frågar Joanie om hur det var första gången hon låg med en kille. Joanie tvekar på att svara men när Belle förklarar att hon inte vågar prata med sin mamma för det blir sånt liv då så ändrar Joanie sig. Hon säger till Belle att tro på sig själv.
 
Alicia och David pratar om att affären säljs på auktion och Kirin som hör det blir intresserad. Även David känner att han vill köpa tillbaka sin affär. Alicia blir besviken för hon vill till Portugal och köpa in sig i Pauls bar.
 
Harriet får samtal av Ged som hotar henne och hennes familj om hon inte vittnar till hans fördel. Det spelar ingen roll att Bob är fri för Ged känner folk på utsidan som kan hjälpa honom.
 
Carly vill flytta in hos Vanessa och Leyla igen och tillslut går tjejerna med på det. Hon får då veta att Ross och Debbie haft en affär som börjat när han var ihop med henne. Hon blir då så förbannad att när hon ser honom på puben går hon fram och frågar honom om Debbie. När han inte nekar så knäar hon honom i skrevet och går därifrån.
 
Belle och Kirin ska åka iväg till mässan och han säger att de ska ha så himla kul. Belle misstolkar allt och böjer sig fram för att pussa honom. Återigen drar han sig undan och hon rusar iväg. Hon blir arg på Joanie som lurat henne till att tro på sig själv. När Lisa får veta det skäller hon ut Joanie som gett Belle goda råd utan att fråga henne. Joanie ber om ursäkt. Lisa pratar sedan med Joanie och berättar om den svåra tiden när hon blev våldtagen och hur svårt det var för Zak och Belle.
 
David hör när Tracy berättar för Rodney att hon håller ett öga på Eric som inte mår så bra och skäller ut gästerna på värdshuset. Han ber Tracy att rapportera till honom hur Eric mår. Tracy vill ha betalt för att som hon säger spionera på Eric. David lovar att hon får betalt beroende på hennes resultat.
 
Sandy har glömt nycklarna hemma och Edna har åkt iväg. Ashley låter sin far vara hos honom under dagen. När Harriet kommer hem så upptäcker hon att huset är fullt av gas och att Sandy somnat i fåtöljen. Hon drar ut Sandy så han får frisk luft. När Sandy envist nekar till att glömt gasen på spisen på så tror hon att det är någon av Geds vänner som ligger bakom gasläckan som ett hot. Hon samlar Ashley, Bob, Brenda och Rodney till ett möte för att berätta om hoten från Ged. Harriet talar om att polisen inte har resurser att bevaka dem alla dygnet runt så de får hjälpas åt att hålla varandra under uppsikt. Brenda inser att de är väldigt lätta måltavlor allihop. (Min tanke är att det är Ashley som glömt gasen på, inte något hot från Ged)
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Kommentarer
Postat av: Peter H

Just när man trodde att det inte kunde bli värre. Nu är hela Emmerdale under något slags kollektivt hot.

Den här Jed är knappast att leka med.

2016-06-09 @ 12:41:25
Postat av: Anders

Inte en lugn stund i den byn! Man undrar ju så smått om personerna som skriver manus är småsadister som njuter av elände och olycka.

Den enda ljuspunkterna f.n är att Dan har börjat att ta sig samman och att Kerry betedde sig moget och omtänksamt för en gångs skull, samt att Carly äntligen visade sig ha ett samvete. Kul att se henne igen förresten. En intressant rollpersonlighet som dessutom är rätt behaglig att titta på.:)

Stackars Belle! Hoppas att hon hittar en kille snart. Ser dock mörkt ut med tanke på utbudet i byn. Dom enda i lämplig ålder är ju Kirin och Lachlan, men Lachlan torde vara utesluten pga av hans tidigare beteenden och Kirin verkar vara mer intresserad av äldre tjejer. Väldigt synd att Sean försvann, för han och Belle hade kunnat bli ett väldigt fin par enligt mig.

2016-06-09 @ 16:41:29
Postat av: Gerd

Manusförfattaren måste nog ha dålig fantasi eftersom den här rättegången slutade som den förra,räddningen kom i sista minuten !!

2016-06-09 @ 16:53:24
Postat av: Stina

Tur att det inte blev Kirrin och Belle, jag hoppas fortfarande op Vanessa och Kirrin

2016-06-09 @ 22:18:50
Postat av: Jonas

Vilken hjältinna hon är, Carly, som offrade sig och räddade Bob. Grann som en påfågel är hon även.

Jag trodde att det var Ashley som glömde att stänga av gasen. Han har verkat aningen glömsk sedan olyckan.

2016-06-09 @ 22:59:27
Postat av: m

Mim tanke var oxå att Ashley hade glömt gasen. Han har ju glömt mycket på sista tiden. Början han bli dement eller något? Eller är det bara elipsin som spökar?

2016-06-10 @ 00:01:12
Postat av: Anonym

carlys personlighet gör henne ful. Annars ser hon väl ut som de flesta.
Vad urtråkigt det är med dessa rättegångar.
Något är ju fel med serien om man ser fram emot sommaruppehållet. JA, jag vet, det finns en avstängningsknapp, men man sitter ju och hoppas på bättring och det är de gamla karaktärernas förtjänst att man överhuvudtaget ids titta. Diane, Eric, Zach, Lisa

2016-06-10 @ 09:17:57
Postat av: Såpa fantast

Aldrigt tråkigt att se Hem till gården. Det händer alltid något intressant och inte bara elände som vissa påstår. Ibland är det oförutsägbara händelser som gör serien så spännande att följa.

2016-06-11 @ 13:38:30
Postat av: Anonym

Tror att nyare tittare har lättare att ta till sig HTG som det är nu. Vi som varit med länge känner inte riktigt igen oss i action HTG utan trivdes bättre med det lugnare livet och humorn som visserligen delvis finns kvar, men lite tjatigt är det väl ändå när alla nästan dör varje gång de slår sig och alla turer till häktet och domstolen, alla busar som hotar och misshandlar i fängelset.

2016-06-11 @ 17:23:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0