Köpa gardiner

Inskrivet kl 22:17
 
Rachel är på väg att åka från byn till det nya jobbet så Ali är förtvivlad. Det gör att Ali söker upp Sam för att få honom att fatta att Rachel älskar honom och att han bör tänka efter att om han älskar henne så måste han se till att hon stannar kvar för annars kommer han att förlora henne igen. Hon säger att om han får kramp när han ser Tracy så är hon rätt för honom men annars inte.
 
Leyla påpekar för Megan att Rachel snart sticker och att Jai kanske borde ta farväl av sin son. Megan verkar först inte vilja säga något till honom men sen söker hon upp sin man på fabriken och berättar vad som är på gång. Jai blir irriterad på Megan som inte sagt något tidigare men han går iväg för att leta efter Rachel.
 
David vill fira Alicia lite i förväg eftersom de kommer att befinna sig på väg till Paris på hennes födelsedag så han ordnar en liten fest på puben. När Jacob bara ger ett kort till henne så får David veta att den egentliga presenten är förstörd på grund av Lachlan. David blir tvungen att åka iväg från festen för att följa med Priya och Amba till sjukhuset för de är rädda att barnet blivit sjukt efter händelsen i ladan.
 
Lachlan, som håller Eric sällskap i butiken medan David och Alicia festar, ser när David åker iväg med bilen. Strax efter kommer Val och vill att Eric skyndar sig till värdshuset för de har blivit en av kandidaterna till "British Best Bed & Breakfast" så nu måste de storstäda och fixa innan juryn kommer. Lachlan blir ensam i butiken så han stänger och går upp till Alicias och Davids lägenhet.
 
Chrissie ser Lachlans dator och tänker kolla den men hon har inte hans lösenord. Istället så kollar hon hans kamera som ligger bredvid på bordet. Där upptäcker hon en massa bilder på Alicia.
 
Sam kommer till värdshuset för att prata med Tracy. Han kysser henne för att se om han känner något speciellt men när han inte gör det så gör han slut med henne. Tracy blir så förtvivlad att hon måste skylla på det när hon borde jobba.
 
Leyla och Alicia börjar bli fulla så Alicia vill gå hem. De skiljs åt vid butiken och Alicia blir lite förvånad över att det är stängt och att Eric inte är där. Lachlan som hört att de var på väg skyndar sig ned från sovrummet. Han hjälper Alicia och hämtar två glas champagne åt dem. Hon säger åt honom att han är för ung för att dricka. Lachlan ger henne väskan och hotar med att slänga den om hon inte tar emot den. Alicia kan inte säga nej utan tackar och tar emot. Hon är rätt snäll mot honom och ger honom beröm. De sitter på soffan och hon smeker hans arm medan hon pratar om att David är på sjukhuset. Alicia som är rätt onykter somnar på soffan. Lachlan lägger en filt över henne och sitter och tittar ett tag. När han kollat att hon verkligen sover så knäpper han upp skärpet till hennes shorts (sades det men jag trodde det var en kjol)
 
David och Priya kommer hem från sjukhuset och de har blivit försenade för att bilen gått sönder på hemvägen. När David säger att han ska gå hem till Alicia så ber Priya honom att tillbringa lite mer tid med dottern eftersom de inte kommer att kunna ses på en vecka, så David blir kvar och pratar om Lachlan som är obehaglig.
 
Georgia pratar med Diane som frågar om förhållandet med Rodney. Georiga erkänner att Rodney gjort slut men att han nu insett att hon är det bästa som hänt honom. Hon sätter sig sedan med Rodney och dricker vin och planerar inför flytten. Hon vill att de åker och köper gardiner tillsammans men det vill inte han när han inser att det inte var ett annat ord för en sexakt. Hon svarar då att de måste ju ordna saker tillsammans om de ska flytta ihop. Rodney förklarar att de är inte ihop ens. Georiga blir förbannnad på honom och han får en örfil när han säger att han trodde de hade ett kravlöst förhållande.
 
Alicia vaknar upp på soffan och får panik när hon inser vad som hänt. Hon skäller ut Lachlan och går sedan till Leyla för få hjälp. Alicia berättar att hon blivit sexuellt antastad av honom och de ringer polisen som kommer dit för att förhöra henne och ta prover.
 
Sam och Jai är båda på väg för att stoppa Rachel vid tåget men upptäcker att Dans bil står kvar utanför huset. De frågar Dan om var hon är och han säger att Rachel tagit en taxi till stationen. Sam blir förtvivlad över att han missat henne igen. Då kommer Rachel ner från övervåningen. Sam förklarar sin kärlek med att säga att han får kramp så fort han ser henne och han ber henne stanna. Rachel tvekar men sedan kysser hon honom. Jai blir lättad när han inser att hon kommer att stanna kvar i byn. Han går till fabriken för ordna med lite saker. Megan är där så han berättar att Rachel kommer att stanna. När hon gått så ringer han sin advokat för att skydda sina tillgångar inför sin fru.
 
Chrissie konfronterar Lachlan angående bilderna på Alicia när han kommer hem. Lachan svarar att han hjälpt Jacob att göra ett album men att Jacobs bilder var suddiga. Han säger att det var i onödan eftersom Jacob slängt albumet. Lachlan blir sedan bitter över att hans mamma aldrig litar på honom utan alltid misstänker att det är något dumt han gjort.
 
David kommer till Leyla för att hämta Alicia. Han får veta vad som hänt och blir först chockad men sedan vill han konfrontera Lachlan. Tjejerna stoppar honom och han märker att Alicia inte vill gå hem och hon rycker till när han rör vid henne.
 

Kommentarer
Postat av: Janne

Vart tog avsnitt 160 vägen?

2016-02-09 @ 12:20:21
Postat av: Niitta

Grattis Rachel, du fick din gnyende hundvalp! Vilken kvinna skulle inte vilja ha det?

2016-02-09 @ 12:39:11
Postat av: Nyfiken Kvinna

Georgia gjord helt rätt som gav Rodney en örfil, vem hade velat bli behandlad på det sättet?
Jag har aldrig sett Rodney utan sitt cowboy halsband nångång, jag hoppas han tvättar det ibland..
Hur ska Lachlan förlåta Alicia nu då om han vill fortsätta vara vän med henne?
Det var rörande att se Rachel och Sam idag, hoppas det håller den här gången.

2016-02-09 @ 13:49:53
Postat av: Nyfiken Kvinna

Georgia har ju känslor för Rodney och han vill bara ligga med henne, ja om båda är med på det är det väl okej, men risken finns ju att den ena parten vill mer än så..

2016-02-09 @ 14:08:11
Postat av: Jonas

Rodney, vilken idiot! Jag ogillar egentligen både Georgia och våld, men det var ändå roligt när hon klippte till honom.

2016-02-09 @ 14:23:23
Postat av: AnnaS

Nyfiken kvinna: Hur menar du? Det är väl knappast Lachlan som ska förlåta Alicia? Eller menar du att han kommer att hämnas för att hon anmälde honom?
Hur som helst, pojken är verkligen obehaglig. Och tror han inte att det här kommer att komma fram till hans mamma?

Rodney och Tracy kan väl bli ett par! De förtjänar varandra! Tyckte jag såg nån blick mellan dem tidigare också.

2016-02-09 @ 15:16:29
Postat av: Stina

Åka i äg till sjukhuset för lite feber inte konstigt att Akuten har köer.
Gillar inte Rachel men hon och Sammy passar bättre ihop än Tracy och Sam. Båda är lite tröga till förståndet.
Hoppas någon tar tag och hjälper Lachlan, han behöver hjälp. Det var modigt av Alicia att anmäla, det är inte alla som vågar.

2016-02-09 @ 15:17:36
Postat av: Nyfiken Kvinna

AnnaS: Lachlan ville säkert inte Alicia nåt illa igentligen, och jag tror att han ångrar sig för vad han gjorde mot henne. Om hon polisanmäler honom tror jag bara gör Lachlan mera arg och besviken, hon har ju varit så gullig mot han och det har väl gjort att han blivit kär i henne. Jag tror inte han slutar uppvakta henne för det. Kärlek börjar som ganska oftast med bråk. Men hon fick sej säkert en tankeställare där. Jag tycker självklart synd om Alicia, hon bär ju ingen skuld till det Lachlan gjorde mot henne självklart.

2016-02-09 @ 15:53:11
Postat av: Niitta

Kanske Lachlan inser att det är brottsligt att tafsa på tjejer, om han blir polisanmäld. Fast svensk polis verkar ju ha ett komplicerat förhållande till sexbrott mot kvinnor så det kan ju vara likadant i England. Sopa in under mattan. Jag har inte erfarenheten att kärlek ofta börjar med bråk. Fast du kanske menar i tv, det kan ju stämma.

2016-02-09 @ 16:03:55
Postat av: Nyfiken Kvinna

Kärlek kan börja hursomhelst, ibland med bråk och ibland med skratt och kärlek, på tv så är ju allt möjligt..

2016-02-09 @ 16:19:11
Postat av: AnnaS

Nyfiken kvinna: du kan väl inte på fullt allvar mena att Alicia ska släppa det här för att det är ett pojkstreck, han är kär i henne, han menade inget illa, hon har ju varit så gullig mot honom, han ångrar sig säkert...? Det låter ju som värsta försvaret för våldtäkt och sexuella trakasserier! Naturligtvis måste han få veta vad som gäller och dessutom tror jag inte att han ångrar sig alls!

2016-02-09 @ 16:23:29
Postat av: Nyfiken Kvinna

AnnaS: Ja hon gör väl som hon vill om hon vill polisanmäla honom eller inte, jag försvarar inte vad Lachlan gjort mot henne, han får ju självklart ta konsekvenserna för det och jag tycker han självklart ska be henne om fölåtelse också.

2016-02-09 @ 16:41:29
Postat av: Ylva

Ja Lachlan har helt klart problem. Men Alicias polisanmälan kan leda till att han kommer tillrätta med problemen i tid. Han är ju ung!

2016-02-09 @ 18:26:19
Postat av: malin

Nyfikenkvinna, är du på riktigt? Har du inte sett hur jävla obehaglig Lachlan är? Kvittar faktiskt hur gammal någon är, man gör inte så! Han har ju dessutom incidenter i sitt förflutna så Alicia har verkligen gjort rätt.

2016-02-09 @ 18:30:54
URL: http://doohs.blogg.se
Postat av: Nyfiken Kvinna

malin: Ja jag har sett hur hemsk han är, en jävla satunge är han

2016-02-09 @ 18:49:45
Postat av: ELIZA

Men, Alicia har ju bara varit trevlig mot honom,gett honom timmar och tjänat en slant...MEENNN, Hon borde väl vaknat, när hon fick reda på att det var han som köpt handväskan??? Av vilken anledning skulle han köpa en så dyr sak till henne?? Pojken är en farlig potensiell "rapist"...Och morsan hans verkar ju vilja hålla koll på honom, MEENNN, sväljer ju allt han säger....Hittills i alla fall....Det lilla äcklet....

2016-02-09 @ 19:18:55
Postat av: Nyfiken Kvinna

Alicia borde få en förlåtelse av Lachlan för vad han gjort med henne, om han vill få tillbaka Alicias förtroende igen för honom. Jag hoppas han ger henne det för det vore så tråkigt om deras vänskap skulle sluta på detta viset.

2016-02-09 @ 22:04:55
Postat av: Anonym

Det är aldrig den utsatta personen som är skyldig och det spelar ingen roll hur trevlig man har varit. Man ska kunna vara trevlig mot personer som man kommer i kontakt med utan att den andra personen ska se det som invit. Alicia hade ingen skuld i det som hände och det har varit tydligt sedan början att Lachlan är en pojke i behov av hjälp. Naturligtvis ska han anmälas, det är mycket stor risk att beteendet eskalerar annars utan behandling, det kan det göra i alla fall, men när det kommer upp till ytan i och med anmälan finns det stora behandlingsmöjligheter med flera ögon som är öppna när det gäller hans beteendemönster.

2016-02-09 @ 23:15:23
Postat av: AnnaS

Kan man verkligen prata om vänskap mellan Alicia och Lachlan? Han har varit kär (eller nåt sånt) och hon har sett honom som ett barn, en kompis till hennes son.

2016-02-10 @ 04:15:29
Postat av: ELIZA

AnnaS: Precis!!

2016-02-10 @ 06:38:44
Postat av: TinaV

Nyfiken kvinna, du är helt fel på detta.
Inget ger rätt att kränka och tafsa på någon oavsett om dom sover, är snälla eller av någon annan anledning. Be om ursäkt är väl inget som hjälper ett brottsoffer!
Pojken är sjuk på ett eller annat sätt, och ska ha vård enligt mig.
Är man sådan i så ung ålder vad blir det då när man blir äldre?

Ett verkligt exempel i min dotters klass var en pojke som bar sig åt på detta viset mot flickorna i klassen, både hans föräldrar och rektorn tyckte att kärlek börjar med bråk. Den pojken är nu 25 år och har suttit i fängelse flera gånger, för grov misshandel, inbrott och andra grova brott mot oskyldiga människor. Hade han fått hjälp tidigare kanske omgivningen sluppit utsättas för hans våld.

2016-02-10 @ 09:45:01
Postat av: AnnaS

TinaV:ja, inget gör mig så arg som när man läser om såna killar i tidningen och de försvaras med att det är pojkstreck! Varför tänker inte (de manliga) lärarna och rektorerna på tjejerna och deras känslor också? Det måste vara oerhört kränkande för dem!

2016-02-10 @ 11:13:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0