En dyr handväska och Top Gun

Inskrivet kl 21:21
 
Jai ser Rachel och Archie på kaféet. Han stannar till och får hålla sin son i famnen. Rachel ska precis berätta något när Megan kommer in. Megan blir förvånad och ännu mer när hon får höra att Jai köpt skor till sin son. Hon blir besviken över att Jai inte berättar för henne om vad som händer.
 
Priya är orolig över att Amba är borta. Hon säger till Rakesh att hon tycker det Nicola gjort är oförlåtligt.
 
James låser upp ladan och blir förvånad när han hittar Nicola och barnet där. Nicola är rasande men lugnar ned sig. Hon går till byn och där står det polisbilar och fullt med folk utanför Priyas hus. Polisen tar hand om Amba och ger till Priya sedan leder de Nicola in i polisbilen. Hon förstår först inte vad som händer men när hon inser att hon är anklagad för något så är det försent. Nicola ropar efter Jimmy som står utanför huset.
 
Chrissie ska hålla ögonen på Andy men när han inte syns till på Home Farm så ringer hon Diane. Precis då dyker Andy upp på puben för att prata med henne. Andy erkänner för henne hur svårt han haft det och trots att han har familj och barn som älskar honom så har han känt sig otacksam och därför känt att han inte ska leva.
När Sarah berättar för Diane att hon ska vara med i en skolpjäs och vill att pappa ska se den så lovar Diane att han kommer komma dit. Debbie som hör det vill inte att de lovar Sarah något som kanske inte kan hållas men Diane är övertygad om att Andy är på väg att bli bättre.
 
Jacob ser minnesalbumet till Alicia som Lachlan har gjort och han blir besviken över att det står att albumet är från dem båda. Lachlan försvarar det med att han faktiskt varit den som gjort själva arbetet. När Jacob senare ser att det inte finns några bilder där han eller David är med på så river han ut några sidor.
 
Nicola kommer hem från polisstationen. (Hon vaggar fram så skådespelaren är nog gravid) När hon lyssnar på sitt mobilsvar och hör att Jimmy ber henne lämna tillbaka barnet så blir hon förbannad över att till och med han trodde att hon kidnappat Amba. Det leder till att Nicola får en kris, hon börjar tvivla på förhållandet med Jimmy. Han säger att hon älskat honom mer än han förtjänat och hon håller med. Nicola säger att nu har hon kanske inget mer kvar att ge.
 
Cain och Noah ska besöka Charity i fängelset. Moira erbjuder sig att följa med men Cain vill inte det. Noah blir glad över att få träffa sin mamma igen och han berättar om hur mycket Moira ställer upp. När Noah går iväg för att handla något gott så erkänner Charity att hon menade allvar med det hon sagt innan hon åkte in i fängelset. Cain försvarar sig med att han är med Moira nu så han är inte intresserad. Charity svarar att han vet att det är något speciellt mellan dem bara att han inte inser det just nu men hon kommer att vänta på honom. När Cain kommer hem så nämner han givetvis inget av det Charity sagt.
 
Chrisse kommer in i butiken och pratar med David och Alicia. Lachlan står en bit ifrån och hör när Alicia beundrar Chrissies handväska. David påpekar att väskan är alldeles för dyr men hon kommer att få något annat på sin födelsedag, en weekend i Paris.
 
Lachlan beställer väskan på nätet. När den kommer så råkar Nicola se den och även prislappen.
 
Rachel har fått jobb i Luton. Ali blir först besviken över att Bob råkat få veta det först och sedan blir hon besviken över att Rachel antagligen kommer att flytta igen.
 
Rodney säger åt Jimmy att skärpa sig och försöka rädda sitt äktenskap. Han säger att Nicola behöver mer romantik, inte bara en natt på värdshuset. Det gör att Jimmy dyker upp på puben utklädd till en officer i vit uniform och en bandspelare. (Jag trodde att han skulle göra scenen från "En officer och gentleman") Han sjunger med i låten "You´ve lost that lovin´ feelin´", inte så klockrent men från hjärtat. Nicola tittar misstänksamt på honom men han förklarar att han förödmjukar sig själv denna gång. Han ber om en andra chans och Nicola smälter.
 
Chrissie hittar en tjejhalsduk i Lachlans ryggsäck när hon letar efter smutsiga gympakläder. Han säger att det är en present till en tjej i skolan när Chrissie frågar.
 
Alicia hittar en presentpåse på affärsdisken. Det visar sig vara väskan från Lachlan men hon tror att det är David som köpt den. David nekar så då tror Alicia att Chrissie gett henne väskan.
 
David kommer till Home Farm för att prata affärer med Chrissie men hon är inte där just nu så han får vänta. Nicola nämner den dyra väskan som Lachlan köpt och då inser David vem som köpt alla överraskningar till Alicia. Han konfronterar Lachlan som är väldigt kaxig och vill inte alls se det som om han gjort fel. David säger åt honom att låta bli andras fruar för om de är gifta så är de ändå förgamla för Lachlan. Lachlan svarar med frågan om David känner sig hotad.
 
Georgia börjar närma sig Rodney igen och vill bjuda honom på vin. Hon är väldigt flirtig så både Diane och  Lawrene som ser det på puben börjar undra om de är ihop igen. Rodney förklarar att de inte är ihop men att han hoppas på att de kan ha ett kravlöst förhållande.
 
Alicia lämnar tillbaka väskan till Lachlan. Hon tackar honom och säger att hon gillar omtanken men att hon kan inte behålla en så dyr present. (Hon borde väl lämnat tillbaka cd:n också) Alicia hoppas att allt är bra mellan dem nu så det inte blir någon konstig stämning. Lachlan svarar att det är okej och då smeker hon honom på armen innan han går ut ur rummet.
 
Lachlan sitter framför datorn och söker på hur man kan sabotera någons bil utan att bli upptäckt och han tittar på bilder på Alicia och David. Samtidigt står Chrissie och Robert och diskuterar hennes oro över sonens konstiga beteende angående halsduken hon hittat i väskan.
 

Kommentarer
Postat av: Niitta

Man bara måste älska Jimmy!

2016-02-08 @ 12:39:08
Postat av: Nyfiken Kvinna

Lachlan verkar va besatt av Alicia, typiskt tonårsförälskelse, undra när hon fattar att Lachlan är kär i henne, hon kanske blir glad och inleder ett förhållande med grabben..
Ali blir nog besviken om Rachel flyttar igen, just när hon kommit tillbaka. Det verkar så enkelt när dom sticker iväg, en resväka och sen är dom borta..

2016-02-08 @ 13:50:28
Postat av: Niitta

Jag fick uppfattningen att Alicia mycket väl förstår men inte vill genera Lachlan.

2016-02-08 @ 14:10:37
Postat av: Jonas

Nicola är verkligen en vedervärdig människa. Hur Jimmy står ut är ett mysterium.

Rodney är för övrigt mycket pinsam för tillfället. Sådan far, sådan dotter...

Två ganska dåliga avsnitt idag.

2016-02-08 @ 18:41:53
Postat av: Angelica T

Nyfiken kvinna: Håller helt med om att det flyttas väldigt lätt och snabbt i serien. Kan inte minnas att jag någonsin sett en flyttbil eller liknande. Det är alltid bara några säckar eller en väska. Fast nu vill jag minnas att det gick mer "riktigt" till när Rakesh och Priya flytta ihop. För då kom ju David och skulle hjälpa till och lägga sig i för han kände sig osäker på mannen som skulle bo med hans lilla dotter. Dem hade ju iaf ett släp/större bil med saker så det kändes mer "äkta"

2016-02-08 @ 20:12:02
Postat av: Ylva

Undrar vad Charity har i bakfickan? Visst antydde hon till Cain att hon kanske skulle bli fri tidigare än väntat? Jag var dessvärre lite okoncentrerad...

2016-02-08 @ 20:49:46
Postat av: ELIZA

Visst är "Nicola" gravid! Syntes när hon satte sej vid skrivbordet, på "jobbet", och på puben stod en stol och täckte magen...Så, Grattis!, "Nico"...

2016-02-09 @ 06:44:00
Postat av: Anonym

Jag vet inte när dessa avsnitt utspelar sig, men Nicola som faktiskt heter Nicola i verkligheten fick barn runt februari/mars förra året.

2016-02-09 @ 12:13:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0