Komplimanger direkt ur ordboken

Inskrivet söndag 7/2 kl 09:29
 
Laurel ska på jobbintervjun på universitetet men hon är nervös och vill ha lite stärkande först. När Marlon är ur synhåll så tar hon en kopp vodka. Det gör att hon missar bussen så hon går hem och ringer skolan för att få en ny tid. De är inte lika medgörliga som hon vill så hon blir förbannad och säger att hon struntar i dem.
 
Nicola beklagar sig för Bernice att Jimmy inte verkar se henne, inte ens när han ska hjälpa henne med att dra upp dragkedjan på en klänning. Bernice berättar det för Jimmy och låter honom öva på henne med att ge komplimanger.
 
Andy pratar med sina barn om att de inte bör följa med på Katies begravning.  Han pratar om hur mycket de betyder för honom och han ger dem några gamla smycken. Sarah ger honom ett kort med några rader som hon skrivit om Katie. Han tar med det för att läsa i kyrkan.
 
Aaron hör överallt om hur dåligt folk mår över Katies död så han vill inte gå på begravningen. Chas blir besviken över att han inte ställer upp för henne nu när hennes bästa vän är borta.
 
Kirin tar lite bilder på Priya när hon är på kontoret på fabriken och han lägger upp det på deras facebooksida. Hon blir rasande på honom och skäller ut honom inför Jai. Det slutar med hon ger Kirin sparken inför en häpen Jai.
 
Aaron pratar med Robert och talar om att de måste berätta vad som hänt. Han hotar med att berätta på minnesvakan lite senare. Aaron kommer till kyrkan och det gör Robert orolig så han vänder sig bakåt och tittar flera gånger mot Aaron. Andy läser upp det fina Sarah skrivit om Katie och han blir väldigt rörd.
Efteråt säger han att han inte orkar vara med på puben utan vill vila lite för att det tagit på krafterna.
 
Lisa hjälper Marlon på puben med att ställa fram maten som ska serveras på vakan. Hon berättar om Laurels beetende på fabriken när hon skällt ut sina vänner. När Marlon senare kommer hem och frågar henne om händelsen så ber hon om ursäkt. Laurel säger även att intervjun gått bra.
 
Jimmy söker upp Nicola på pubens toalett för att säga sina komplimanger han letat upp i en ordbok. Nicola märker givetvis att han inte är så spontan men blir glad ändå. Det slutar med att de går in i båset för att ha sex. Bernice som kommer in blir helt förskräckt när hon inser vad de gör.
 
Robert och Aaron står utanför puben för att prata eftersom Aaron vill erkänna att åtminstone han var med när Katie dog. Robert ber honom vänta i alla fall ett litet tag till. När de står där så ser de Andys bil åka iväg. De rusar in och hittar Andys brev uppradade på bordet. Robert läser sitt brev och inser att Andy tänker ta livet av sig. Han tar alla breven och sedan åker de iväg för att hitta Andy.
 
Harriet och Bernice kommer bra överens på vakan så de fortsätter dricka vin på salongen efteråt. Bernice gör ett arbetstest för Harriet som inte vet vad hon vill syssla med. Det visar sig att resultatet blir religiös ledare eller polis eller möjligen brandman.
 
Aaron och Robert kommer i tid till kalkbrottet där Andy sitter i bilen. Robert sätter sig bredvid Andy för att övertala honom att låta bli. Andy vägrar lyssna utan tycker att alla får det bättre utan honom. Robert frågar om Andy har det bättre utan deras far. Han säger att han har i alla fall inte det. Dessutom är Jack döpt efter honom,  ska sonen minnas sin far som en fegis som väljer att lämna dem.
 
Chas, Vanessa och Leyla har gått iväg till en klippa vid kalkbrottet de med för att skjuta upp fyrverkeri och ha en egen liten minnesstund för Katie.
 
Aaron står utanför bilen vid stupet och han ser inte alls ut att må bra. När Robert ser att Aaron inte är där rusar han ut. Andy följer med och ställer sig vid kanten. Aaron dyker upp bakom dem och hör när Robert ber Andy att följa med hem istället. Andy svarar att han behöver inte ta livet av sig eftersom han redan är död för han dog tillsammans med Katie, sen går han därifrån. Aaron står kvar och tårarna rinner...
 

Kommentarer
Postat av: Niitta

Om någon mot förmodan lyckligtvis missade den MYCKET opassande bokstavskombinationen på likbilen, ber jag om ursäkt för min dåliga smak att påpeka den. Tänker inte återge texten, men det blev oavsiktligt lite komiskt. Hade det varit en riktig begravning, hade jag låtsats inte se, men eftersom det bara är fiktion, kan jag inte låta bli att kommentera.

2016-02-04 @ 12:35:16
Postat av: AnnaS

Niitta:jag missade det! Jag tittade bara på hur ful bilen var. Men jag ska genast kolla på play!

Det där gjorde väl Robert bra i alla fall!

2016-02-04 @ 12:53:02
Postat av: AnnaS

Niitta: hahaha! Ja, det var ju inte så bra! Men det är ju en engelsk bil och där betyder det väl ingenting. Jag tänkte att det vore ju konstigt om det stod nåt olämpligt på en likbil eftersom det antagligen är en riktig sådan dom lånat.

2016-02-04 @ 13:00:29
Postat av: AnnaS

Och du skrev ju faktiskt oavsiktligt! Läste lite slarvigt!

2016-02-04 @ 13:03:04
Postat av: Niitta

Ja, Robert var faktiskt riktigt fin idag.

2016-02-04 @ 13:15:13
Postat av: Nyfiken Kvinna

Skönt att Robert och Aaron stoppa Andy vid stupet, Aaron verkar inte må nåt vidare, undra om han kommer berätta sanningen?
Laurel verkar inte kunna sluta dricka, att inte Marlon känner att det luktar sprit om henne är underligt, han borde väl märka det åtminstonde!

2016-02-04 @ 14:34:06
Postat av: Ylva

Jag såg också registreringsskylten. Det piggade upp tycker jag:) Håller med om att Robert skötte sig mkt bra idag. Skurkar med både onda och goda sidor blir intressantare än endimensionella rötägg. Men hur ska det gå för Laurel? Hon verkar utveckla grav alkoholism på nolltid!

2016-02-04 @ 14:45:56
Postat av: Emma

Laurels alkoholism har faktiskt sakta men säkert utvecklats och hällt på under en lång tid, det är bara något man inte har tänkt så mycket på. Ryan Hawley som spelar Robert är helt fenomenal, han är så bra, det är helt sjukt hur duktig han är. Älskar att han har skapat sin egna Robert. Och han och Danny Miller (som också är fenomenal i sitt skådespeleri) har jättebra kemi. Applåder!

2016-02-04 @ 15:15:31
Postat av: Niitta

Tyckte att Kelvin Fletcher gjorde en fantastisk skådespelarinsats, både idag och igår. Han har aldrig varit så bra, tycker jag. Jag tycker inte att " Katie " var så dålig skådis heller, jag tror att det var meningen att hon skulle vara lite sval och otillgänglig. Det är väl så att de snälla karaktärerna ofta blir lite slätstrukna per automatik.

2016-02-04 @ 15:35:09
Postat av: Nyfiken Kvinna

Jag brukar läsa endel Emmerdales skådisars twitter och instagram ibland för skojs skull, rätt kul faktiskt. Vissa har ju lämnat serien och då kan man läsa lite om man saknar någon ur htg. Inte alla har twitter och instagram men ganska många iaf.

2016-02-04 @ 16:20:04
Postat av: Gerd

Varför Robert är så snäll nu är ju för att han har skuldkänslor. Märkte också likbilens registreringsskylt !!

2016-02-04 @ 17:06:49
Postat av: Niitta

Jag trodde inte Robert var förmögen till att överhuvudtaget känna skuld. Det var en väldigt stark scen när Andy sa att hans barn har det bättre utan honom, och Robert replikerade med: -Har du det bättre utan din pappa? För det har inte jag. Det var känslosamt.

2016-02-04 @ 17:30:55
Postat av: Ylva

Emma: Du har säkert rätt ang Laurels alkoholproblem. Jag har nog bara inte tänkt på det. De flesta tar ju ett och annat glas på puben.

2016-02-04 @ 17:34:38
Postat av: ELIZA

Varför dricker Laurel? Hon känner sej förbisedd...Kommer ihåg en scen, där hon läste nåt Marlon skrivit, var det nåt vid graven?..Hur han skulle älska henne för evigt,hon Donna...Men, det skulle jag också kunna skriva till nåt ex...det man har haft, har man haft, fast det inte funkade just då...Behöver ju inte hata för det, och "älska", kanske var att ta i...Ha ha ha ...Men att hon ljuger , Laurel, det gillar jag inte...Hatar lögnare....Jag förlåter aldrig sånt...Säg alltid sanningen, även om det svider...Ja, både Andy och Robert var suveräna idag!...Och Chas, lågmäld, men bestämd...Men mitt bland tårarna som kom, vid begravningen, var jag ju tvungen att skratta högt...Jimmy...!!!! Snacka om att den karl´n kan vara helt fel ute, och fattar ingenting!!!...Hans kommentar om Nicola`s fina bröst i klänningen....Ha ha ha ...................Men blir mycket spännande att se hur länge Aaron kan hålla tyst...men funderar, vem hjälper det att berätta??...Och tänker jag ännu djupare, vad är Aaron ute efter? Menar han att Robert är skyldig till Katie`s död,(för att han tror Robert knuffade henne) eller vill han avslöja deras affär?? Och så klart att han har skuld känslor, det var ju hans SMS som fick Katie att komma till huset...Och förresten, att Laurel fick sparken, Jippie!!!! Hoppas inte Jai tar tillbaka henne...Och den mannen, trött nu, så det får bli en annan gång...

2016-02-05 @ 00:18:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0