Filé Mign...on

Inskrivet torsdag 4/2 kl 00:21
 
Moira berättar för Adam att det var Emma som flyttat skylten på bilarna även om hon inte erkänner det. Det gör att Adam konfronterar Emma som givetvis nekar och säger att hon är på hans sida. Han tror henne inte först men man ser att han tvekar sedan.
 
David påpekar att Alicias urringning är lite väl tilltagen när hon ska till Home Farm för möte med Chrissie. Han tycker att hon borde skyla sig lite mer men då blir hon irriterad och undrar vad som står på. David måste erkänna att det inte var han som skickade cd-skivan till henne i allahjärtansdagpresent och att han misstänker att det var Robert. Alicia får panik och känner att hon inte kan gå på mötet. Senare ger David henne örhängen som kompensation för blommorna som aldrig kom fram.
 
Pearl får höra att Sandy vunnit när han satsat på hästar. Det gör att hon inte kan låta bli att göra samma sak men hästen hon satsat på vinner inte. Undrar om hon gjorde slut på alla pengar i Katies kuvert?
 
Cain har lite problem med Noah som inte sköter sig i skolan så han får hämta hem honom. När Noah får höra att Cain ska besöka Charity vill han följa med. Debbie är inte säker på att det är någon bra idé.
 
Lawrence ber Robert att prata med Andy om Wylies Farm. När han gör det så vill Andy helt plötsligt åka dit till gården. Robert tvekar men följer med. Andy vill se platsen där han hittade Katie och när de är där så kommer känslorna för Katie fram igen för Andy. Robert känner sig illa till mods och vill därifrån så han åker därifrån medan Andy vill vara kvar.
 
Georiga frågar först Leyla om hur det blir med Katies husförsäljning men Leyla kan inte svara på det så Georgia går till puben för att prata med Diane. Diane säger att de kan prata om det en annan dag men Georgia ger sig inte. Robert som precis kommit in hör det och blir rasande på Georgia och skäller ut henne. Diane tar med sig Robert till lägenheten där han får lugna ned sig. Hon försöker prata med honom om hans sorg efter Katie men han säger att han mår bra. Diane ber honom att säga om det är något som är fel för inget han säger kan chocka henne. Robert tittar på henne och det ser ut som om han vill säga något men sedan ångrar sig.
 
Kirin fixar en facebook-sida för fabriken. Jai blir glad över initiativet men Priya, som hade planerat att Jai skulle bli förbannad och ge Kirin sparken för att ge henne jobbet istället, blir besviken.
 
Laurel är med Bernice och Nicola på puben vid lunchtid. De dricker lite vin och när Nicola och Bernice måste gå så stannar Laurel kvar och fortsätter drickandet. Hon börjar bli onykter när Jai ringer och frågar var hon är. Laurel ska jobba och kommer försent. Jai säger åt henne att skärpa sig och när hon då muttrar över att om hon varit Archie hade han inte sagt åt henne. Jai blir förbannad och säger åt henne att hon får sparken för att hon är onykter på jobbet.
Laurel går hem och beklagar sig för Marlon som dock ifrågasätter hennes agerande. Hon blir besviken på honom och stormar ut från köket. Dock får Marlon henne att be Jai om ursäkt men Jai vill inte ta tillbaka uppsägningen. Laurel blir återigen förbannad och rusar ut från fabriken medan hon skriker åt sina medarbetare. När hon pratar med Marlon och ber om ursäkt för sitt beteende så säger han att hon kan ju börja plugga igen som hon tänkt göra förut. Laurel börjar i alla fall att söka jobb och ska på en arbetsintervju på universitetet för jobb som administrativ assistent.
 
Paddy vill reta Marlon för att han och Rhona har vunnit vadet. Han säger att han vill ha Filé Mign...on, eftersom det låter dyrt när det är svårt att uttala. Marlon frågar om det är okej att han lagar middagen istället för att de går ut på restaurang eftersom de måste spara pengar nu när Laurel är arbetslös. Paddy går givetvis med på det och erbjuder henne jobb på veterinärkliniken om hon kan tänka sig jobba med Pearl. Marlon tror att Laurel hellre börjar plugga.
 
Andy vill inte gå på begravningen så Diane ber Debbie att prata med honom. Debbie säger till Andy att tänka på barnen som behöver honom. Hon säger att Sarah är ledsen för att hon gjort honom ledsen. Andy svarar att det inte är Sarahs fel såklart. Han lovar att prata med dem men först ska han jobba.
 
Moira försöker också att prata med Andy och tala om hur viktigt det är att ta farväl för att kunna gå vidare. Andy svarar henne att han kanske inte vill gå vidare.
 
Andy sitter i köket hemma hos Diane och skriver avskedsbred till sina nära och kära. Diane tittar in så han gömmer breven under en tidning. Hon frågar honom om han ändrat sig och han svarar att nu vet han vad som måste göras. Diane går ut därifrån och Andy tittar på alla sina brev.
(Allvarligt, jag pallar inte med ett dödsfall till nu...)

Kommentarer
Postat av: Jonas

Fylle-Laurel, världens sämsta och slöaste fabriksarbetare, borde ha fått sparken för längesen. Antar att Jai tar tillbaka henne snart, som han brukar göra när någon får sparken från hans fabrik.

Undrar vad Andy ska hitta på? Ska han resa bort?

2016-02-03 @ 14:34:56
Postat av: Veronica

Jonas: Han ska väl försöka sig på självmord kan man tro.

2016-02-03 @ 16:14:30
Postat av: Nyfiken Kvinna

Andy skulle liksom Belle behöva ha en terapeut att prata med, jag tycker synd om Andy, han och Katie var verkligen ett fint par tillsammans. Jag hoppas verkligen att han hittar kärleken igen och blir lycklig !!
Laurel tycker jag är rolig, idag var det fart på henne, kul när hon vågar släppa loss.
hoppas hon får ett annat jobb eller börjar plugga som hon sa.


2016-02-03 @ 17:31:45
Postat av: Hedda

På den där fabriken får man verkligen gå ganska långt innan det sker något.. Lite huvudvärk brukar räcka till att vara hemma från jobbet. Och som du skrev, Marie, underligt att de ska ha jobbat där på en lördag.

Fasiken vad Emma börjar hitta på saker och ting. Jag önskar att Aaron och Adam lyckas med sitt företag, men antagligen blir det inte långvarigt. Manusförfattarna måste väl vara påhittiga och komma med fler arbetsplatser till byn än de gamla vanliga.

2016-02-03 @ 18:17:04
Postat av: Niitta

Jag tyckte att " Laurel " var suveränt bra på att spela salongsberusad. Precis lagom, utan att överdriva.

2016-02-03 @ 18:50:55
Postat av: Maria

Det verkar som att Andy kommer att försöka ta livet av sig. Hoppas verkligen att han inte lyckas. Förstår inte hur folk kan tjata på Andy att han ska gå vidare. Katie har inte ens begravts och folk kommer med krav. Avskyr när folk kommer med krav att man ska "gå vidare". Om man inte sörjer eller är ledsen betyder det ju att något inte stämmer. Att vara ledsen är en lika naturlig känsla som att vara glad, dock är det mer jobbigt för andra.

Skönt att Robert sade till Georgia på skarpen, tänker den människan någonsin på ngn annan än sig själv? Förstår varför Jai och Priya beter sig som de gör med en sådan mamma. Ser ner på andra och tror att det är berättigade att bete sig hur som helst oavsett om andra kommer till skada.

Är det inte osunt att Doug hela tiden tjatar på Laurel att de ska dricka? Är inte hon en mamma med ansvar för flera barn? Tycker inte att barn och alkohol går ihop. Dessutom är hon gift med Marlon och Doug borde förstå att han är i deras hem och att det är deras regler som gäller.

2016-02-04 @ 00:51:09
Postat av: Jonas

Jag håller med om att Andy borde ges tid att sörja. Hans livs kärlek har dött och de andra tycker att han ska fungera precis som vanligt. Mycket märkligt!

2016-02-04 @ 08:46:28
Postat av: TinaV

Jag tycker att Andy spelar jättebra, Laurel tycker jag bara har blivit en jobbig person. Hon verkar ha släppt allt ansvar för sina barn.

2016-02-04 @ 12:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0