När sanningen kom fram

Inskrivet kl 22:16
 
Laurel har upptäckt markeringarna på spritflaskorna och hon blir förbannad på sin far. När hon pratar med honom tycker hon att han överdriver sin oro för hennes drickande. Doug påpekar att han har en grund i anklagelserna eftersom hon åkt dit för rattfylla, blivit av med jobbet, gömmer sprit och olyckan med när April fick tag på glaset med en grogg i. Laurel blir irriterad och säger åt honom att det är lika bra att han flyttar. Hon hotar med att han aldrig får träffa barnbarnen mer om han säger något till Marlon och dessutom ska han tala om för alla att han själv valt att flytta.
 
Doug flyttar in hos Diane. Marlon ser detta och blir förvånad men får förklaringen att Doug behöver lite mer utrymme. Diane frågar Doug om vad som hänt och tillslut får hon veta hans misstankar om Laurels supande.
 
Chrissie känner att hon måste få höra Alicias version av händelsen. Lawrence avråder henne för att söka upp Alicia utan tycker att de ska anmäla Alicia och David till polisen. Chrissie lyssnar inte på sin far utan hon går till butiken för att prata med dem. David vill först inte låta Alicia gå igenom allt igen men hon säger att det är ok. Alicia börjar berätta medan tårarna rinner. Även Chrissie börjar gråta när hon inser sanningen.
 
Rhona, Paddy och Vanessa diskuterar köpet av en hästverksamhet. De behöver pengar ganska snabbt men inser att deras kapital tagit slut efter att de fått betala dubbelt för att vissa fakturor/checkar försvunnit. Paddy får veta om Vanessas oro för knölen i bröstet. De kommer fram till att de inte ska köpa hästverksamheten utan det är nog meningen att de ska säga nej.
 
Jimmy är besviken över att Nicola ändå väljer jobbet i Dubai. Han har ingen större lust att flytta och när Bob påpekar att det är varmt där och att det finns giftiga djur och att ölen inte är som hemma så blir han inte gladare.
 
Chrissie ringer polisen och anmäler Lachlan. Både Lachlan och Lawrence är besvikna på henne men hon känner att hon måste göra det rätta så sonen förstår vad han gjort. Hon går sedan till puben men Chas vill inte servera henne på grund av Lachlans lögner om Alicia. Chrissie söker upp Alicia för att be om ursäkt och hon berättar om att de inte kommer göra någon anmälan på varken henne eller David.
 
Edna ser Pearl kolla några skraplotter och hon frågar Pearl om hon har problem men givetvis vill inte Pearl att Edna lägger sig i. Då berättar Edna för Paddy om Pearls spelberoende. Paddy skyndar sig till kliniken för att prata med Rhona och Vanessa. Rhona har precis fått veta att Pearl aldrig var på minnesutredningen även om Paddy hade skjutsat henne dit. De börjar fundera på om Pearl råkat sätta in pengarna på sitt konto och när de letar efter bevis så hittar de hennes lilla kassabok i en låst skrivbordslåda.
 
Laurel har ordnat ett litet farvälparty för Nicola och Jimmy på puben. Hon håller sig till apelsinjuice för hon ser Dougs blickar på vad hon gör. Även Diane håller ett öga på henne. Laurel är inte kvar länge utan skyller på att hon måste hämta barnen. På vägen ut snor hon en flaska vodka från lagret. Diane ser henne där men inte flaskan. Laurel säger att hon bara behövde hämta andan lite men nu måste hon gå.
 
Veterinärerna försöker få tag på Pearl men hon svarar inte. De hittar Pearl på kaféet och de konfronterar henne på en gång. De berättar att de vet allt om att hon inte varit på sjukhuset och pengarna hon stulit. Pearl försöker med bortförklaringar men Paddy är så rasande  och besviken att han skäller ut henne för att ha stulit pengar och ljugit för dem, så hon får sparken. Pearl tar sin väska och går ut från kaféet.
(Vilken tur att ingen annan var där...)
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Jag var verkligen trött på Pearl och hennes lögner men blev ändå lite ledsen på slutet av dagens två avsnitt.

2016-02-23 @ 13:05:36
Postat av: Niitta

Helt plötsligt verkar Crissy vettigast av alla. Oväntat!

2016-02-23 @ 13:19:48
Postat av: Stina

Håller med, Chrissie har det inte lätt med en otrevlig äkta man och en son som har stora problem, dessutom har hon inga vänner i byn. Tror att hon kanske kan bli en av mina nya favoriter. Tycker faktiskt synd om Pearl trots att hon ställt till det och lurat sina vänner. Alla i byn har väldigt häftigt humör och är snabba att ta beslut, som nu när Paddy sparkade Pearl. Förstår att han är arg, men det gäller ändå att sansa sig lite. Men då kanske det inte skulle bli någon serie.
Roligt att se Edna!

2016-02-23 @ 13:44:21
Postat av: AnnaS

Jag har en känsla av att vi inte sett det sista i den här Alicia-Lachlan-David-Chrissie-Lawrence-röran. Kan Lawrence bara släppa det här?

2016-02-23 @ 13:44:49
Postat av: AnnaS

För en gångs skull finns det ju ett giltigt skäl att sparka nån. Inte ens i Sverige får du ha jobbet kvar om du stjäl från din arbetsgivare.

Kommer Jimmy och Angel att stanna hemma och Nicola åker själv till Dubai? Att hon kommer att åka är väl ganska klart, med tanke på omständigheterna irl. Och det vore ju tråkigt för han som spelar Jimmy om han också var tvungen att vara ledig ett halvår för att hon som spelar hans fru ska ha barn på riktigt...
Men för att se det från seriens perspektiv: han kan väl följa med och prova hur det är? Det är väl bara att åka hem igen om han inte gillar det.

2016-02-23 @ 13:49:25
Postat av: Niitta

Jimmy är en av mina favoriter, Nicola också, båda får inte försvinna!

2016-02-23 @ 13:54:29
Postat av: Gerd

Tycker att Debbie och Carly är så lika varandra, de har ju samma frisyr !!

2016-02-23 @ 17:19:47
Postat av: Jonas

Gerd: här jag måste jag protestera å det bestämdaste.

Carly är supersnygg och därtill väldigt charmig.

Debster är rent av ful och ser mest ut som ett bortskämt, förvuxet barn. Hon är lika charmig som en padda.

2016-02-23 @ 18:09:13
Postat av: ELIZA

Lika charmig som en padda...HA HA HA ........Fast måste ju hålla med....Och det gäller att hänga med i svängningarna i byn...Snacka om tvärvändning hos Chrissie...Fast jag gillar ingen i den familjen, så för min del kan dom flytta....(Fast gubben är väl OK!) (Ibland)... (Inte när han ville anmäla David)...Jag brukar ju erkänna när jag är korkad...Och kom på mej idag, igen!! Jag har ju trott att Pearl spelade för att få ihop pengar till gas räkningen...(Trodde den var ovanligt hög bara)...Men hon spelar ju bort sina pengar, så hon har inga pengar kvar till räkningen!!! Alltså, poletten ramlade ner idag, och ni har inget sagt...Ha ha ha ....Klart hon ska ha sparken, men tyckte liiite synd om henne ändå....(Och igår fick hon ju inte hälsa på sonen heller, i 3 månader...) Och vilken dj**la "Pica pica" Laurel har blivit...Känsligt det där med drickandet...Få se vad som händer när Marlon kommer på henne...Och han får veta om sjukhusbesöket...Aj, aj, aj...För inte kan ungen hålla tyst hur länge som helst...Och att slänga ut farsan var väl inte heller så lysande...Ross har väl inte varit min favorit precis, han har alltid varit så arg i ansiktet,och låtit arg, men nu ser jag ett annat ansikte, och börjar gilla honom lite grann...Så hoppas det bli nåt mellan honom och Carly, det unnar jag honom...

2016-02-23 @ 19:10:06
Postat av: Niitta

Smaken är som baken. Carly ser väl ut som folk mest. Man kan väl inte döma efter utseende? Det som ändå gör HTG trovärdigt, är ju just blandningen av invånare, äldre, yngre, barn, dumma, smarta, snygga, mindre snygga. Man kan väl inte döma efter utseende. Hittills har väl inte Carly varit särskilt trevlig, det ändras säkert med tiden. De flesta nya i HTG har varit ganska osympatiska i början och ändrats till det bättre under seriens gång.

2016-02-23 @ 19:27:46
Postat av: Niitta

Förresten, det var länge sedan man såg Leo. Vet att lilla Harry som spelade honom tyvärr dog, men de har väl en ersättare om jag inte missminner mig.

2016-02-23 @ 19:32:06
Postat av: gunila

Tycker det var skönt att Chrissie började inse att lacklan verkligen var den som gjort det och förgripit sig på Alicia
Och att pearls förskrivs kom fram , fick lite tårar idag som sagt

2016-02-23 @ 20:46:14
Postat av: Julia

Tycker Chrissie gör helt rätt angående Lacklan. De har pratat om att han gjort något mot en tjej tidigare och nu det här mot Alicia, det är väl självklart att man inte kan låta det fortgå. Han verkar dessutom inte förstå att han gjort fel, så terapi innan det är försent är väl det minsta man kan begära.

Kände spontant YES först angående Carly och Ross tills de nämner att hon i princip är Donnas syster. Känns inte som att det kommer sluta väl. Vilket är synd, för Ross är så mycket mer harmonisk att titta på som kär än som butter och irriterad + han förtjänar lite lycka.

2016-02-23 @ 23:51:35
Postat av: Maria

Hur är Carly och Donna systrar? Bob var väl inte Donnas pappa? Om det inte finns ngt blodsband tycker jag inte alls att de är systrar. Tycker Carly är totalt stillös, mörk röst och går mest runt och slänger spydiga kommentarer runt sig.

Skönt att Chrissie fick reda på sanningen. Det är verkligen ngt fel på Lachlan och jag vet inte ens om terapi kan fungera. Han verkar ha en sjuk verklighetsuppfattning och han är bara 14 år. Illavarslande. Är mycket imponerad av Alicias skådespeleri.

Tycker det är helt rätt att Pearl får sparken, hon ska vara glad om hon inte blir polisanmäld. Inte nog med att hon har stulit av sin arbetsgivare, hennes lilla charad med minnesproblem gjorde det ännu värre. Det är inte lite pengar hon har stulit.

Tycker Laurel är riktigt otäck. Hon beter hon sig mot Doug som hon betedde sig mot Ashley som drev hon till att bli hemlös. Hoppas det går riktigt illa för henne. Hon har ju uppenbarligen ingen empati för andra.

2016-02-24 @ 02:35:48
Postat av: Gerd

Donna och Carly var styvsystrar, det var väl nog någon som sa det också !! Likheten mellan Carly och Debbie syns mest från sidan tycker jag !!

2016-02-24 @ 17:10:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0