En ny eller skrotbil

Inskrivet kl 21:44
 
 
Ross nämner för Emma att läkarkliniken i närheten söker en sjuksköterska. Finn tycker det är bra med ett jobb i närheten om hon ändå ska bo kvar i byn. Emma söker upp Val för att fråga henne om läkaren och kliniken. Val talar om vad hon vet men sedan övergår samtalet i hur illa hon tycker om skrotfirman som Adam och Aaron har.
 
Aaron råkar höra när Chas pratar med Diane och Moira om Belle och svårigheten att komma över känslan av att vara skyldig till någons död. Det gör att han hälsar på Belle på sjukhuset. Han råder henne att inte haka upp sig på sådant som hon inte kan kontrollera.
 
Marlon går till jobbet och då passar Doug på att bjuda Laurel på ett glas vin. Plötsligt kommer Marlon hem igen och upptäcker vinet. Han blir besviken men Laurel säger ifrån att hon är vuxen nog att bestämma när hon ska dricka och vill han ingå ett vad med sin kompis så är det okej för henne men hon vill inte vara med.
 
Adam är irriterad över att Aaron inte hjälper till på skroten. Det kommer ett medelålders par dit med en bil de ska skrota. Adam har inte kontanter där så han måste hämta pengar. Paret lämnar även sin andra bil där medan de går till byn för att äta lunch så länge. Adam ringer Aaron och talar om vad som ska göras, sedan sätter han upp en lapp med ordet "skrot" på skrotbilens vindruta innan han drar iväg. Emma som stått och gömt sig passar på att flytta lappen till parets andra bil.
 
Belle ska bli utskriven från sjukhuset men vill inte komma hem. Hon inser att det är bäst att stanna kvar för att bli frisk. Lisa som först blir orolig för att Belle ska komma hem och att de kanske inte kan hjälpa henne blir sedan orolig för att hon ska vara kvar.
 
David och Alicia kommer på middag hos Robert och Chrissie. Lachlan och Lawrence är på bio och Jacob är hos en fotbollskompis. Chrisse frågar nästan på en gång om David och Alicia är villiga att utvidga sin affär till en butik i Home Farm. Alicia blir eld och lågar direkt medan David är mer fundersam.
 
Aaron kommer till skroten och börjar skrota den bilen som är skyltad. När Adam dyker upp blir han vansinnig för att Aaron tagit fel bil. Paret dyker upp och blir förbannade för att deras bil är förstörd. Adam lovar att de ska få ersättning för skadan. Senare när paret fått pengar som Adam fixat så ses han och Aaron till puben. Givetvis blir de osams och börjar tjafsa. Emma som hör dem sitter bara och ler för sig själv.
 
Byborna börjar sitt allahjärtansdagsfirande utom på puben där Diane bestämt att inget firande ska ske med hänsyn till Andy. Laurel har fått ett kort fyllt med glitter så hon kommer försent till jobbet. (Lustigt att programmakarna inte tänkt på att 14/2 förra året var på en lördag. Jobbar de som vanligt på fabriken oavsett lördag eller söndag?) Ali säger åt henne och senare så beordar hon Laurel att komma in och jobba kväll dagen efter.
 
Alicia får inga blommor av David även om han väntar på att de ska komma. Han ska ringa till blomsteraffären för att kolla vad som hänt men så kommer Alicia in så Lachlan får fortsätta samtalet i ett annat rum. Däremot så kommer det ett kort och en cd med Adele till Alicia. Hon tror att det är David som skickat det men han säger inget. David tror att det kan vara Robert som ligger bakom den överraskningen.
 
Robert pratar med Aaron om att Chas hotar med att skvallra om de fortsätter att träffas. Aaron säger att de kan ses ändå bara att de måste vara försiktiga men Robert vågar inte det.
 
Paddy söker upp Adam för att prata om vänskap. Han jämför med sin vänskap med Marlon som fått utstå många prövningar men att de håller ihop ändå. Adam pratar sedan med Aaron för att försöka få reda på vad som händer och varför han inte är på jobbet när de precis startat upp allt. Aaron erkänner att det varit en kille men att det är över nu.
 
Robert säger till Andy att engagera sig i Katies begravning för både hennes skull och sin egen. Andy frågar varför Robert bryr sig när han ändå hatade Katie. Han får till svar att det spelar ingen roll för han älskar sin bror. och att deras far hade sagt samma sak. Andy kommer till begravningsplaneringen med Ashley men har inte mycket att säga om hur han vill ha det. Diane blir lite besviken och säger att hur skulle det ha sett ut om hon hade struntat i allt när Jack dog.
 
Moira pratar med James om Adams och Aarons misstag med bilen. Hon inser snabbt att båda kanske är oskyldiga för att någon annan kan ha jävlats med dem. Moira tror att det kan vara Val som vill ha bort skroten. Hon konfronterar Val som givetvis nekar och påstår att hon hade alibi för hon hade pratat med Emma och sedan haft telefonsamtal med Tracy. Moira förstår då att det kan vara Emma som är skyldig istället så hon går hem till henne och frågar. Givetvis nekar Emma men Moira är övertygad och säger att det som sagt kan gå utför väldigt snabbt när det väl börjar gå illa...
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Kan inte den förskräckliga Emma bara försvinna!

2016-02-02 @ 14:19:21
Postat av: Ylva

Just när jag hade klagat på Lisa här så skärpte hon till sej:)

2016-02-02 @ 14:19:33
Postat av: Stina

Emma har verkligen blivit otrevlig. Men Aron måste skärpa till sig, han har inte varit så sympatisk sen han kom från Frankrike. Jag brukar aldrig försvara Adam, men jag tycker Aron är en dålig kompis just nu.Tur att Belle äntligen tycks få vård.

2016-02-02 @ 16:51:22
Postat av: Niitta

Kan inte vara lätt att vara mamma i Dingles hushåll. Lisa är min idol som lyckas hålla ihop den familjen någorlunda. Undra på att hon drabbats av stressjukdom.
Emma kommer säkert att bli uthärdlig inom kort. Alla "skurkar" i serien har ju varit eller blivit rätt sympatiska. Minns hur vidrig Eric var förut. För att inte tala om Cain.

2016-02-02 @ 19:20:12
Postat av: Hedda

Har inte sett så många avsnitt på sistone, och känner att jag inte heller hinner/orkar se dem på play. Men det är tur att man kan se en sammanfattning här och kolla sen om man vill -om det har hänt något spännande.

AnnaS: jag som tycker Robert är ett äckel, tycker ändå att han gör rollen väldigt bra. Det ingår i hans roll att bete sig som ett svin.. Ska bli spännande att se hur hans äktenskap börjar arta sig! Och Jonas: jag tycker ju den gamla Robert ser hundra gånger bättre ut än den nya. Dessutom var han väldigt ung när han lämnade serien, så man kan väl kalla honom som en fjortis förstås, med någorlunda gott samvete. Såg visst också honom i Happy Valley nyligen. Tycker att det är väldigt kul hur olika vi alla uppfattar karaktärerna och skådisarna! Man kanske tycker att någon av skådisarna liknar någon person som man gillar, och därför fattar tycke direkt. Intressant i varje fall.

Det ska bli skoj att se vad Lachlan hittar på med Alicia. Man får ju lite kalla kårar av honom.

Tycker det hade varit kul om Mandy Dingle återvände till serien, men det lär ju inte hända. Det var lite drag i henne.

2016-02-02 @ 20:23:14
Postat av: Niitta

Mandy vore verkligen ett uppsving för serien. Hon fick ju till och med gnälliga träbocken Paddy att framstå som uthärdlig. Rhona är så tråkig och två tråkmånsar ihop blir totalt ointressant, tyvärr.

2016-02-02 @ 20:42:47
Postat av: Anna

Hjälp vilken kossa Emma är! Blev tokirriterad på dagens avsnitt. Hoppas hon skärper sig... lömsk....

2016-02-02 @ 21:58:58
Postat av: Niitta

Är det bara jag som tycker att Emma är ganska lik April?

2016-02-03 @ 07:58:50
Postat av: jackson

Ja, hon är ju rätt söt, vilket man förmodligen till stor del luras av.

2016-02-03 @ 08:24:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0