Trav, Dr Quinn och vodka

Inskrivet kl 20:53
 
David ber Eric hämta hem Jacob som varit hos sin pappa. Alicia vill att sonen kommer hem så hon kan berätta för honom om vad som hänt innan skvallret når honom. Jacob blir givetvis ledsen och när han pratar med David om vad som hänt vill han veta om Lachlan våldtagit henne eller inte. David förklarar att Lachlan bara tagit på olämpliga ställen. Jacob lovar att alltid finnas där och ta hand om sin mamma.
 
Pearl saknar pengar på sitt konto och hon har en gasräkning på autogiro som snart ska dras. Hon tar pengar ur handkassan på kliniken. När hon hör att Tracy fått travtips av Sandy skyndar hon sig iväg för att satsa på rätt häst.
 
Finn säger åt Val att gå till doktorn för hostan hon har men hon vägrar. Hon säger att han får sparken om han fortsätter att lägga sig i. Finn lyssnar inte utan lurar hem Val till honom där Emma finns. Val genomskådar dem och vill inte alls bli undersökt av "Dr Quinn" så hon går därifrån och säger att Finn får sparken.
 
Skvallret sprids snabbt i byn. Georgia pratar på puben om att Alicia får skylla sig själv som alltid är så utmanande klädd. Hon tycker att Alicia är opassande klädd för pubjobbet och att hon visar alldeles för mycket hud. Leyla hör det och när Georgia försvarar Lachlan så får hon en örfil av Leyla.
 
Polisen kommer till puben för att prata med Alicia. De talar om att utredningen är nedlagt i brist på bevis. Alicia blir förkrossad. Sedan går polisen till Home Farm för att berätta det även för dem. Chrissie blir förbannad och vill ta det till civilrätten men Lachlan säger åt henne att låta bli för han vill bara glömma allt. Senare hör han hur hans mamma sitter och gråter.
 
Paddy upptäcker att det fattas pengar i handkassan. Han frågar Pearl som precis kommer tillbaka från lunchen om hon vet var pengarna är. Hon svarar att hon köpt kontorsmateriel. Paddy blir förvånad men finner sig i det. Innan han ska handla kaffe och te frågar han henne om hon vill att han köper något gott till teét. Pearl vill inget ha och då säger Paddy att han tror att hon döljer något för honom. Pearl som stått och svettats över upptäckten blir förskräckt men när Paddy säger att han vet att hon bantar så andas hon ut av lättnad. När han gått så lägger hon tillbaka pengar i handkassan eftersom hästen hon satsat på vann sitt lopp.
 
Finn kommer till värdshuset för att be om ursäkt och hämta sina saker. Val ger honom jobbet tillbaka och hon talar om att hon har en läkartid inbokad.
 
Rachel söker upp Dan för att få hjälp efter att hon pratat med Kerry. Så när Rachel kommer hem till Dingles och pratar med Tracy om bostadsituationen så märker hon att Tracy är nöjd med som det är. Rachel får dock Tracy till att "erkänna" att hon skulle bo på annat ställe om hon hade någonstans att ta vägen. Vilken tur att jag vet någon som kan hjälpa dig säger Rachel och ber Dan att komma in i huset. Tracy blir inte glad när hon inser vad det betyder.
 
Alicia har tagit på sig en kofta på jobbet för att inte visa så mycket hud. Hon går in på toaletten och gråter medan hon plockar bort blomman ur håret. När hon kommer hem börjar hon rensa ur bland sina kläder.
 
Pearl ser att Sandy markerat en häst i travprogrammet som han lämnat på bordet på puben när han är på toaletten. Det gör att hon ringer för att stoppa autogirot på gasräkningen och sedan rusar iväg för att satsa på den hästen. Denna gång går det inte lika bra utan hästen förlorar.
 
Doug hittar en halvfull flaska vodka under diskbänken. Han frågar Laurel om den men hon vill inte riktigt svara utan tycker det är okej att den står där. Han vill att de äter lunch och pratar om saken. Laurel erkänner att hon vill ta sig en drink eller lite vin emellanåt och att hon är vuxen nog att få göra det. Hon får sin far till att inget säga till Marlon.
När Laurel kommer hem är Marlon hemma en snabb sväng från jobbet. Hon blir förskräckt men finner sig ganska snabbt. Laurel förklarar att hon inte sökt jobb för hon pratat med sin far som har lite problem men vill inte att någon ska veta något så Marlon måste lova att inget säga. När Marlon gått så skyndar sig Laurel för att hälla upp lite vodka i en mugg. Hon hinner precis göra det innan Doug kommer in i köket.
 
Alicia är ledsen och mår jättedåligt för hon tror att det är hennes eget fel det som hänt. Både Leyla och David försöker trösta henne men det hjälper knappt. David kramar henne och säger att inget av det som hänt är hennes fel och hon har all rätt att klä sig som hon vill.
 
Chrissie pratar med sin far och frågar honom om han tycker hon är en dålig mamma. Han svarar inte rakt på frågan men talar om för henne att inget av det som hänt är hennes fel. Chrissie fortsätter att skylla allt på Alicia.
 
Val svimmar när hon håller på att dammsuga på värdshuset. Eric har gått till puben så han märker inget. Finn och Emma kommer till värdshuset och hittar henne. Finn ringer efter ambulans.
 
Eric kommer ut från puben och ser när ambulanspersonalen bär in Val i ambulansen. Han får följa med dem direkt medan Diane kommer till sjukhuset strax efter. Val är medvetslös och tillståndet är allvarligt. Hon har drabbats av lunginflammation och det är inte bra eftersom hon är HIV-positiv. Eric får dåligt samvete för att han inte tagit hennes hosta på allvar.
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Äsch då, Val, inte bli allvarligt sjuk nu...Alicia´s reaktion är nog vanlig, men snälla, det är inte ditt fel...Man vet aldrig när man stöter på en sjuk hjärna, bara synd att inte mamman inser, och skaffar hjälp åt pojken...Och Georgia`s glappa käft,BRA att Leyla fick in en där..Ha ha ha ....Skönt att slippa Jai och Megan i dag, tycker det är ett evigt tugg om Archie 1, och Archie 2 nu....Och Pearl,bli inte en tjuv bara för en räkning...Rhona erbjöd dej ett lån, ta det...

2016-02-11 @ 17:36:38
Postat av: Hedda

Har inte Pearl visat tecken på spelmissbruk tidigare? Tycker det lutar åt det hållet igen.

Idag orkade jag inte titta på avsnitten så noga. Det är jättebra att alla möjliga ämnen mellan himmel och jord tas upp i serien, men det är så jobbigt att se Alicia just nu.. Hon spelar verkligen

2016-02-11 @ 18:48:44
Postat av: Hedda

Gaah, var inte alls meningen att skicka iväg en halv kommentar.. Skulle säga att Alicia spelar riktigt bra nu. Kan känna hennes smärta.

Jaha, som många sagt, undrar hur de gör med Nicola nu. Jag har börjat gilla henne mer och mer på sistone; tycker det är roligt med några som verkligen slänger käft, som hon och Val kan göra. Viv var ju bra på det hon med.

2016-02-11 @ 18:52:10
Postat av: Amanda

Blir bara så arg på vidriga Lachlan och hans pucko till mamma att jag inte orkar titta på avsnitten just nu utan att bli mer än lovligt arg!!!! Stort tack för att man kan få lite catch-up här :)

2016-02-15 @ 17:08:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0