Skottskadad

Inskrivet kl 21:59
 
Leyla trodde att David skulle hjäpa henne med hämta saker till Priyas bröllop men han kan inte lämna affären. Jai kommer in och erbjuder sig hjälpa henne. Leyla tackar ja.
 
Sam har tagit ledigt från jobbet för att skjutsa Megan till ultraljudet på sjukhuset. Hon talar om för honom att han inte behöver göra det för hon ska få sällskap av Jai. Sam blir besviken så Megan säger att han kan skjutsa henne så möter hon Jai på sjukhuset.
 
Aaron söker upp Ryan och ber honom att ta tillbaka vittnesmålet. Han kan få behålla pengarna ändå. Sedan söker Aaron upp Gordon som är irriterad men säger att Aarons alla lögner kommer att förstöra för honom själv tillslut.
 
Chrissie går igenom en väska med massa foton och dagböcker från hennes barndom. När Lawrence får se det säger han att ibland är det bättre att låta bli att gräva i det förflutna för ska man verkligen läsa någon annans dagbok.
 
Megan vill prata ut med Sam på väg till sjukhuset så de stannar till vid vägkanten. Hon talar om att hon inte kan begära att han ställer upp så mycket som han gör även om han vill göra det. När hon framhärdar att han inte ska hjälpa henne hela tiden blir han irriterad och säger att han ska åka bussen hem. Sam går iväg och Megan följer strax efter men hon går vilse. Megan ropar efter Sam och efter ett tag hittar han henne. Precis när de ska gå tillbaka till bilen så går vattnet för henne. Megan får så ont att hon knappt kan gå. Hon ber Sam att skynda till bilen för att ringa efter hjälp.
 
Zak ska ut och tjuvjaga men när Joanie får veta det vill hon följa med honom. De går in i skogen men Joanie pratar en del så det skrämmer djuren. För att inte ha gått ut i onödan så vill Zak lära henne att skjuta. Joanie siktar mot ett träd precis som Zak säger åt henne men plötsligt rör sig något där bakom så Zak kastar sig över geväret precis när hon avlossar skottet. De går fram till platsen där de sett något röra sig och det visar sig vara Sam som ligger blödande på marken.
 
Leyla är besviken när Jai inte dyker upp för att hjälpa henne men han har ordnat så Lisa kommer istället.
 
Marlon har ingen barnvakt så han låter April och Leo leka för sig själva hos Diane medan han jobbar i pubköket. April klagar på att Leo vill ha sönder hennes docka och sedan nyper han henne.
 
Chrissie sitter ledsen och förvirrad på puben. Andy kommer fram och frågar hur hon mår och hon svarar att hon inte vet om hon ska kolla upp vem som är hennes far. När Andy förklarar att det egentligen inte spelar någon roll vem som är den biologiske fadern eftersom det är den person som betett sig som en far som räknas, precis som Jack varit för honom. Chrissie blir glad över hans ord så hon går hem och talar om för Lawrence att hon inte bryr sig om att kolla upp faderskapet för han har alltid varit den allra bästa fadern för henne.
 
Polisen kommer till puben för att tala om för Aaron att Ryan tagit tillbaka sin anmälan men att polisen anser sig kunna gå vidare i fallet ändå.
 
Aaron säger till Robert att de bara kommer att vara vänner, inget mer.
 
Sam kommer till sjukhuset och vaknar till liv ganska snart. Han har blivit skjuten i baken och slagit i huvudet när han ramlade. Sam ser Zak och Joanie vid sjuksängen. Han blir irriterad över att de är där men Zak försöker förklara sin oro. Det tar inte lång tid innan Sam börjar undra vad som hände och inser att Zak var i skogen för att tjuvjaga. Zak ska precis ta på sig skulden när Joanie erkänner att det var hon som sköt. Sam blir förbannad men när polisen kommer för att fråga vad som hänt så säger han att han inte vet eftersom han blev skjuten bakifrån.
 
Zak och Joanie skjutsar hem Sam. Joanie går iväg för att hämta mat så Zak får prata med Sam. Han förklarar att även om man ibland är osams och tycker olika så älskar man sina barn över allt annat. Zak frågar om Sam skulle vilja förlora kontakten med Samson bara för att de är osams om en sak.
 
Jai är på väg till sjukhuset och ser Home Farms övergivna bil som Sam lånat. Han ringer Megan och ser hennes mobil när den ringer inne i bilen. Jai hör sedan Megan när hon ropar på hjälp. Han hjäper henne till sjukhuset och där sätter förlossningen igång.  Först vill inte Megan att han är kvar där men sedan låter hon Jai stanna. Det blir komplikationer och babyn fastnar med axeln. Så fort de fått ut det lilla flickebarnet så förs hon till intensiven. Läkaren förklarar för Megan och Jai att det kan ha uppstått en syrebrist i hjärnan som kan visa sig i framtiden.
(Kan ingen födsel få vara rätt "normal" utan massa dramatik och problem.
Vi har även två bröllop framför oss, vad för kalabalik kommer att ske då...)
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Det var så tråkigt idag med Megans förlossnig, så jag vill inte skriva mer.

2016-12-02 @ 20:56:00
Postat av: Såpa fantast

Jag missade förlossningen. Hon födde väl inte i skogen? Sluta inte skriva! Jag gillar dina inlägg.

2016-12-02 @ 21:01:49
Postat av: AnnaS

Men vad mycket elände! Megan födde på sjukhuset, men babyn har eventuellt hjärnskador pga syrebrist under förlossningen. Det kommer väl Jai att skylla på Sam för att han lämnade henne i skogen. Men varför såg inte Zak och Joanie Megan? Var inte hon bredvid Sam?

2016-12-02 @ 21:08:48
Postat av: Veronica

Nej Megan var längre bort, Sam skulle ju till bilen och ringa efter hjälp.

2016-12-02 @ 21:31:06
Postat av: Såpa fantast

Det var dumt av Sam att lämna Megan i bilen och bara gå i väg utan att ta med sin mobil. Men vad kan man förvänta sig av Sam?

2016-12-02 @ 22:12:37
Postat av: jag bara

Ännu en dramatisk förlossning. Tänk om åtminstone en kvinna i byn bara kunde åka till BB och klämma ut en normal baby som inte svävar mellan liv och död eller blir bortbytt mot fel unge.
Klart som korvspad att Sam skulle träffas av Joanies skott, trodde någon annat.
Fast ibland när allt är såhär löjligt överdrivet brukar jag tänka på hur verkligheten överträffar dikten. Då tänker jag på hur lilla Englas mördare, äcklet Anders Eklund hittades genom att en person provade sin nyinköpta kamera och fotade just aset Anders. Hur sannolikt var det?

2016-12-02 @ 22:47:36
Postat av: Ninni

Tack för alla utmärkta sammanfattningar

2016-12-03 @ 07:09:53
Postat av: Anonym

Jag trodde att Megan skulle bli skjuten. Hjärnskadat barn? Neeeeeejjjjj! Skall detta på något sätt föra Megan och Jai samman??? Neejjjjj igen!

2016-12-03 @ 07:41:57
Postat av: Såpa fantast

Man får väl glädjas åt att Sam inte blev allvarligt skadad när han blev skjuten. Stackars Megan måste ha varit i skogen i flera timmar innan Jai hittade henne.

2016-12-03 @ 17:42:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0