Ett skjul fullt med power tools

Inskrivet kl 13:33
 
Marlon pratar med Paddy om att varken Laurels mamma eller hans pappa och bror Eli kommer på bröllopet.
 
Chas skäller ut Charity när hon får veta att Charity använt Debbie som skäl till att ha varit på abortkliniken. Charity säger att hon var tvungen för hon är rädd att Declan skulle döda henne om han fick reda på aborten. Chas hämtar Debbie för att de ska prata ut. Debbie vägrar men Chas säger åt henne att lyssna på sin mamma. Noah som är besviken på att återigen vara bostadslös vill inte åka till skolan med Charity så Chas skjutsar honom.
 
Dan har sovit i sin bil. Ali ser honom och blir förbannad när hon inser att han berättat allt för Kerry för att lätta på sitt samvete.
 
Jimmy fortsätter att använda sin tupé trots att han tror att den skrämmer Angel. Han har även köpt en kasse med hudvårdsprodukter av Bernice.
 
Debbie försöker få Charity att säga sanningen men även denna gång börjar hon skylla på att hon skyddat Noah så Debbie blir förbannad och säger att hon hatar henne och just nu får hon henne att spy.
 
Sam får veta att Samson gett sin ipad till en flicka i skolan för att hon ska tycka om honom precis som Sam ger Tracy massa saker. Tracy kommer  hem till Sam väldigt sen trots att de ska till bröllopet. Sam säger att han inte vill gå med henne för det Marlon och Laurel har är ömsesidig kärlek och det har inte de. Tracy försöker övertala Sam till att inte göra slut med henne och han tvekar men Samson som hör allt går fram till henne och ber henne dra. Tracy vädjar till Sam men han står på sig så hon går.
 
Ashely söker upp Laurel innan bröllopet. Han vill prata med henne i enrum så Doug ser till att Nicola som är där stannar i vardagsrummet med honom. Ashely känner att han inte bör gå på bröllopet för att Laurel ska kunna tänka framåt och inte på det som varit.
 
Laurel kommer ut i vardagsrummet precis när Nicola säger till Doug att inget säga. Hon undrar givetvis vad de pratar om och får till svar att Leyla tagit fel på låtar i kyrkan och att det måste fixas. I själva verket har Doug precis berättat för Nicola om kyssen mellan Donna och Marlon. Laurel accepterar detta men vill vara ensam med sin far en stund. Hon erkänner att hon inte är redo att gifta sig med Marlon.
 
Dan söker upp Kerry på hennes jobb. Han har med sig en smörgås som fredsgåva. Hon lyssnar på hans ursäkter och förstår att det hände när de inte var ihop och att han är ångerfull. När han är klar säger hon att han kan gå men lämna smörgåsen kvar.
 
Bröllopsgästerna väntar vid kyrkan. Doug kommer dit för att berätta att Laurel inte kommer men han får höra att Marlon också saknas.
 
Laurel får reda på att Marlon är borta så hon går till kyrkogården där han sitter vid Donna grav. Hon säger att det är självklart att han är där med henne för det har han varit de senate veckorna. Paddy och Nicola hittar dem vid graven och de tar med dem hem för att prata ut. Först är det lite konstig stämning men sedan erkänner Laurel att hon kysst Ashley men att det inte betydde något. Marlon får tillfälle att även han erkänna så han berättar om kyssen med Donna. De båda inser att de älskar varann och att kyssarna fått dem att förstå det.
 
Declan ber Megan att komma över. Han berättar att hon haft rätt om Charity hela tiden. De kan inte förstå hur någon kan låtsas sörja något som inte hänt så som Charity gjorde vid missfallet.
 
Jai kommer till Leyla på kontoret. Han har blommor med sig men hon är inte intresserad av att träffa honom så hon går. Han står kvar och strax efter kommer en glad Megan. Jai säger att han saknat henne.
 
Dan kommer hem och Kerry sitter i soffan. De blir sams och reder ut problemen. Han berättar att Ruby inte vet och att Ali är orolig för att sanningen ska komma fram. De bestämmer sig sedan för att skippa vigselakten för att sedan gå på bröllopsfesten eftersom det är gratis sprit där.
 
I kyrkan väntar alla gäster på att Laurel och Marlon ska dyka upp. Chas ber Debbie komma ut för att prata. Hon berättar om oron för Charity som verkar älska Declan och om inte Debbie tar på sig aborten så kommer hon att göra det för de måste skydda Charity som alltid.
 
Laurel och Marlon dyker upp i kyrkan i sista sekunden. Det blir ett bröllop tillslut för nu är de säkra på att de älskar varann. Marlon citerar det April sagt, att han och Laurel älskar varann och då ska man gifta sig...
 
Debbie smiter iväg och söker upp Declan. Hon säger att det var hon som gjorde abort men Declan tror henne inte först. Han tror hon skyddar sin mamma bara. Debbie svarar att det har varit tillräckligt jobbigt ändå. Declan är övertygad om att Debibe säkert gjort flera aborter så det är inte omöjligt. Hon ger honom en örfil och talar om att han får inte berätta något för Pete.
 
Leyla dyker upp hos Jai på fabriken. Alla arbetare är på bröllopet så fabriken är tom. Leyla frågar om Jai varit ärlig i sina sms om att hon är intelligent och vacker. Jai svarar att han aldrig varit mer ärlig. De kysser varann hett.
 
Bröllopsfesten är på puben. Lisa är glad över att Sam dumpat Tracy. Doug talar om för Marlon att han vet om kyssen med Donna men då säger Marlon att Laurel redan vet det. Då varnar Doug Marlon för att om han sårar henne igen så kommer hans skjul fullt med verktyg att komma till användning.
 
Debbie söker upp Charity för att berätta vad som hänt men hon hinner inget säga för Declan dyker upp för att be Charity om ursäkt för att han inte trott henne när hon bara skyddat sin dotter.

Marlon och Laurel smiter iväg från festen. När hon kommer ner ombytt så har Marlon somnat på soffan med April sovandes på hans bröst. Laurel lägger en filt över dem och sedan sätter hon sig och tar ett glas vin.

Kommentarer
Postat av: Jackson

Idag gjorde programmet verkligen skäl för namnet TV-såpa. Mycket hattande och fnattande i samband med bröllopet. Det känns som om det nästan alltid blir strul vid dylika evenemang. Att Charity klarar sig IGEN p g a att människor runt omkring henne ställer upp!! Bra i alla fall att Tracy fick på båten. Trodde inte att Kerry skulle ta tillbaka Dan, i alla fall inte så snabbt. Fast ändå positivt.

2015-10-06 @ 15:24:44
Postat av: Mammio

Hela bröllopet var jobbigt, stort misstag, tror Lauren kommer att få det fortsatt svårt med Marlon-April. Ska hon börja trösta sig med vin?
Åh, Charity, sanningen kommer alltid fram, förr eller senare, den historien är säkert inte slut. Också glad att Tracy fick korgen, tröttsam människa o tävlar i smak med Kerry (o Jimmy just nu).

2015-10-06 @ 17:48:47
Postat av: Stina

Nej tänk att Charity lyckades klara sig igen och stackars Declean är lurad igen! Hur går det för Megan, nu blir väl Declean arg på henne igen och Megán kan verkligen kan verkligen behöva sina vänner, Jai lurar henne också också.. Hur kan någon tycka att bröllop i Emmerdale är romantiska, alla skiljs ju ändå efter några år eller ibland dagar. Dessutom är det alltid massa strul, kan inte ett bröllop fungera utan bråk.

2015-10-06 @ 18:04:50
Postat av: Jackson

Och den där falska typen Jai då!!!!! Himmel, jag tål inte se hans fånig och insmickrande flin. Nu verkar både Megan och Leyla lika förtjusta i honom. Eländes elände! Tror ínte heller att Laurel kommer att kunna känna sig "säker" på Marlon någon längre tid, även om de båda bekände detta med kyssandet av sina ex.

2015-10-06 @ 18:34:58
Postat av: Mammio

Finns det något sätt att prenumerera på kommentarerna så man kan följa när någon skriver?

2015-10-06 @ 20:04:53
Postat av: Jonas

Den stendumma Debster hade chansen att göra något rätt i sitt liv, men givetvis klarade hon inte av det.

Laurel såg inte direkt jättelycklig ut på slutet.

2015-10-06 @ 20:36:07
Postat av: Pandora

Begriper inte varför Debs skulle känna sig tvungen att hjälpa sin sociopatiska mor! Charity bryr sig uppenbarligen endast om sig själv och skulle gå över lik för att få det hon vill. Hoppas verkligen att Declan ser igenom henne snart!

Skönt att Marlon har lagt ner snörvlandet över Donna. Stackars Laurel har verkligen haft ett tålamod stort som en finlandsfärja! Skönt att det ordnade upp sig för dem, även om Doug var litet väl hård med sin kraftverktygkommentar.

Undrar om Jimmy verkligen har hoppat på hipstertåget eller bara spökar ut sig för att ta en poäng gentemot sin småsnobbiga fru? Sjukt kul ser han ut iaf!=D

2015-10-06 @ 23:53:21
Postat av: Jonas

Jag är övertygad om att Jimmy klär sig på det sättet enbart för att reta den ytliga Nicola.

2015-10-07 @ 08:06:27
Postat av: AnnaS

Jonas: ja, slängde inte han sig i soffan med en påse chips eller nåt när Nicola gått?

2015-10-07 @ 09:18:43
Postat av: Catrin

Min första tanke när Debbie sa att hon gjort abort var "nä nu orkar jag inte titta längre, orkar inte me att Charity kommer undan hela tiden" Men när Declan kom in i köket på puben så fick jag nån känsla av att han kanske inte går på det där med Debbie ändå... Visst var han ledsen och sa förlåt, men ändå... Jag har ingen aning men hoppas verkligen inte att Charity kommer undan ännu en gång!

Skönt att Tracy blev dumpad och jag är också ganska säker på att Jimmy klär sig så för att reta Nicola, med all rätt.

2015-10-07 @ 11:57:30
Postat av: Maria

Någon som kan svara på hur långt efter vi är här i Sverige med avsnitten? Innan kunde man ju se vilket avsnitt det var som sändes typ 6771 nu står det ju bara 15 av 300...

2015-10-07 @ 16:40:23
Postat av: Jonas

Jag skulle tippa på att vi ligger drygt ett år efter England.

2015-10-07 @ 21:03:01
Postat av: Niitta

Jimmy är ett charmtroll tycker jag. Fulsnygg. Skrattar gott åt hans nya modeintresse. Han håller väl förmodligen på med detta för att Nicola ska sluta försöka fixa till honom. Jag täcker att Nicola är underhållande också.

2015-10-07 @ 21:10:07
Postat av: Niitta

TYCKER inte täcker. Förbaskade dator som ändrar skrivna ord. Inte alltid man upptäcker det.

2015-10-07 @ 21:11:55
Postat av: anna

tror ni Tracy lämnar serien nu? eller ska hon lura declans brorson??

2015-10-08 @ 04:57:57
Postat av: Jonas

Jag tror inte att Robbie är dum nog att bli lurad av Tracy.

2015-10-08 @ 12:35:40
Postat av: Linn

Maria: De avsnitt som vi ser nu sändes i september 2014 i England. Vi ligger alltså ungefär 1 år och 1 månad efter.

2015-10-08 @ 23:21:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0