Ingen arbetsmoral ibland

Inskrivet tisdag 20/10 kl 14:16
 
Lawrence White kommer till byn och han hittar Edna på en gång. Hon känner inte igen honom men får veta vem det är. De går till kyrkan för att prata. Lawrence berättar att han och Harold en gång kommit överens om att säga att han var död för att sedan kunna ses när han släppts ur fängelset. Allt för att Edna inte skulle misstänka något. Lawrence försöker få Edna till att förstå att hon lidit en massa i onödan och att hon borde börja leva sitt liv innan det är försent. Han ger henne Harolds klocka som han sparat i alla dessa år. Lawrence berättar även att han haft en fru och barn.
 
Lisa sitter på fabriken och försöker få ordning på Sams räkningar. Kerry kommer förbi och berättar att han inte bara har kreditkortsskulder utan att han även tagit snabblån. Hon råder Lisa till att gå in till Jai för att be om löneökning. Lisa går in på kontoret men Jai har inte tid att prata med henne och han säger nej när hon ber om mer betalt. Jai måste iväg så när han gått så ser Lisa kassaskrinet med handkassan i. Hon tar sedlarna som ligger i skrinet. Efter en stund så ångrar hon sig så hon går in på kontoret för att lägga tillbaka pengarna. Precis när hon gjort det så kommer Jai och Rishi in. De tror att hon stulit men Lisa lovar att hon är oskyldig för allt ligger kvar. Hon ber sedan om ledigt nästa dag för att kunna vara med Belle som får permission. Jai säger nej för de har så mycket att göra.
 
Debbie ber Pete om hjälp med att lämna Sarah som ska till skolan. Hon har ett viktigt ärende så hon hinner inte själv. Pete går med på det när Debbie nämner hur mycket Sarah saknat honom. När Pete kommer tillbaka från att ha lämnat Sarah säger han till Debbie att inte utnyttja honom med barnens känslor.
 
Lisa och Zak försöker få Sam till att förstå hur illa han ligger till med skulderna. Hon blir upprörd och går ut på gården men plötsligt får hon känningar i hjärtat. Lisa får söka läkare som råder henne till en ordentlig undersökning på en gång. Lisa säger att hon inte har tid med det just nu.
 
Alicia konfronterar Leyla angående Jai. Hon säger åt sin syster att inte utveckla det förhållandet eftersom Megan är både vän och kollega. Alicia tycker att Leyla borde flirta med Pete istället eftersom han är singel. Så Alicia får David till att försöka bereda en väg för Leyla. Han ska prata med Pete om att ses men Pete som sett Davids och Alicias blickar tror att de är ute efter hans sällskap. När Pete säger nej tack till deras lekar inser David misstaget och berättar att Leyla är den som är intresserad.
 
Pete ser Leyla på puben så han ska bjuda ut henne men hon tackar nej. Han säger då åt Alicia och David att inte blanda in honom fler gånger.
 
Jimmy kommer hem och genast börjar Nicola att klaga på honom. Jimmy försvarar sig med att han faktisk bor i huset och har rätt till att träffa Angel han också. De tjafsar ett tag men så fort Jimmy ger med sig och ber om ursäkt och sedan kastar lappen med Juliettes kontaktuppgifter så lugnar Nicola ned sig och de blir sams.
 
Jai kommer in på puben och han är på dåligt humör. Leyla som ser det passar på att utnyttja Pete så hon går fram till honom och tackar ja till hans tidigare inbjudan om en middag. Jai ser det och blir ännu mer irriterad och rusar därifrån utan sin öl som han beställt.
 
Priya upptäcker att många gäster på hennes bröllop är sådana hon inte känner eller ens träffat. Hon bjuder därför in David och Alicia som tackar ja.
 
Alicia följer efter Leyla till toaletten på puben. Hon säger åt sin syster åter igen angående förhållandet med Jai. (Att de aldrig lär sig att inte prata förtroeligt på toaletten där vem som helst kan höra, nu var det väl ingen där i alla fall)
 
Belle kommer hem på permission. Lisa är ledsen men måste tillbaka till jobbet. Efter en stund dyker Lisa upp igen hemma och säger att en maskin gått sönder så hon är ledig ett tag.
 
Jai kommer till gården för att tala om att Lisa inte får behålla sitt jobb eftersom hon tagit ledigt utan lov.
 
Lisa går till fabriken för att be honom om ursäkt och försöka få honom att ändra sig. Jai vägrar att ta tillbaka henne som personal. När Lisa går därifrån så får hon ont i hjärtat igen och faller ihop utanför.
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Jag tycker att det är obegripligt att inte Sam/Lisa/Zac ber Charity hjälpa till med Sams skulder. Hon står VERKLIGEN i skuld till honom. Men det vet ju inte Sam. Än...

2015-10-19 @ 14:32:16
Postat av: Catrin

Allså Jai, vilken fruktansvärd människa! Så kall och osympatisk. Visst var det fel av Lisa att ta pengarna men hon la väl tillbaka dom (missade lite där) Han kunde väl gett henne ledigt när Belle fick komma hem några timmar, men inte då. Och så sur han blev när Leyla pratade med Pete, han har ju Megan så varför bry sig? Åh vad jag inte tycker om honom!

Tycker det var lite rörande när Lawrence White pratade med Edna...

Tror Priya börjar få lite kalla fötter inför sitt bröllop

2015-10-19 @ 14:45:47
Postat av: Stina

Visst kan man tycka synd om Lisa men hon vill ha ledigt hela tiden, fast det gäller många i HTG. Håller med om att Jai har blivit osympatisk, Megan förtjänar en trevligare partner. Jag kan inte låta bli att gilla Edna, det var ett fint möte mellan Edna och Lawrence, undrar om han kommer vara kvar i HTG?

2015-10-19 @ 19:42:27
Postat av: Niitta

Blir nästa nya par kanske Edna och Sandy? Hon kanske kan få honom till att ansa lite av allt ludd som växer på honom. Han är så ovårdad. Jim är vansinnigt charmig tycker jag. Hoppas han får vara kvar, sist i ursprungliga familjen King som han är. Kanske det är elakt av mig att påpeka att jag tycker att hon som spelar Sara inte gör särskilt bra ifrån sig, hon är ju bara ett barn, men eftersom hon inte läser detta kan jag väl få säga det. Hon fladdrar med blicken när hon säger sina repliker, det stör väldigt. Man har väl blivit lite bortskämd med framför allt Belle som varit lysande hela tiden. Noah är också väldigt bra och Jakob.

2015-10-19 @ 21:37:58
Postat av: AnnaS

Jag tycker inte Noah är bra alls, han halvskriker sina repliker på ett entonigt sätt. Fast han har blivit lite bättre. Marlons dotter däremot är bra!

2015-10-19 @ 22:28:33
Postat av: Jonas

Lisa och Laurel måste vara de sämsta fabriksarbetarna någonsin. De är aldrig på jobbet och kommer alltid försent när de för en gångs skull där. Typiskt Lisa att be om ledigt dagen innan även, trots att hon har känt till att lilla Tinkerbelle skulle komma hem.

Hoppas att Edna förlåter sig själv. Hon är en god människa.

2015-10-19 @ 23:31:37
Postat av: Julia

Något som inte har med avsnittet att göra..Men jag blev nyfiken på hur Sam låter i verkliga livet. Jisses vilken skillnad! Känns som att det skulle vara jobbigt att förvränga sin röst under varje arbetspass, hehe. Finns intervjuer på Youtube om någon annan är nyfiken.

2015-10-20 @ 00:22:23
Postat av: Mammio

Lawrence White kommer säkert att stanna i byn o ta dit sin familj, så då får vi många nya karaktärer.
Edna får förlåta sig själv nu o inse att när detta med Lawrence o hennes man Harold hände, var det en annan tid o en annan syn på homosexuella.

Jai är en osympatisk typ, men Lisa skötte det här dåligt. Varför tog Lisa inte ledigt i god tid, när Belle har utebesök? Varför smita från jobbet när chefen sagt nej? Dessutom stå med fingrarna i pengaburken på jobbet? Nej, inte konstigt Jai blev sur på henne.

2015-10-20 @ 10:29:08
Postat av: ELIZA

Jai är en skit hög, Lisa fick sparken för att han var på dåligt humör, efter att ha sett Prijja ragga på Pete på puben.... Men inte för att jag tycker synd om Lisa, herregud, den där arbetsplatsen ser ut att ha svängdörrar!! Dom kommer och går som dom vill...

2015-10-20 @ 11:37:51
Postat av: Lena

ja du Julia jag blev så nyfiken så jag gick in med en gång. Vilken skillnad, han var t o m snygg :-)

2015-10-20 @ 13:11:44
Postat av: Niitta

Jag gjorde som du Lena, det var skillnad. Han borde låta och se likadan ut när han spelar Sam, då vore det trovärdigare att Rachel föll för honom. Man behöver ju varken låta eller se speciell ut för att man ska förstå att det är en person med lite lägre IQ. Jag gillar Sam hursomhelst.

2015-10-20 @ 13:47:58
Postat av: Nyfiken Kvinna

Bob har ju tvillingar vad med Viv vad jag förstått, hur gammal var hon när hon fick dem, tycker jag aldrig ser dem i serien någon gång, Bob och Brenda brukar prata om dem ibland.




2015-10-20 @ 14:10:43
Postat av: Gerd

Om jag inte minns fel så var nog Viv närmare 50 år ( kanske 47)när hon fick tvillingarna. Inte var det väl Prijja som raggade med Pete det var ju Leila !!

2015-10-20 @ 17:30:26
Postat av: Mammio

Tvillingarna föddes februari 2007, så de är 7 år i vår serie. Konstigt att man aldrig får se dom.

2015-10-20 @ 18:41:00
Postat av: Nyfiken Kvinna

Tack för svar Gerd och Mammio

2015-10-21 @ 10:28:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0