Dr Windsor botar en sjuk kyckling

Inskrivet kl 22:29
 
Bob ska hämta Donna som är med läkaren bakom det fördragna skynket. (Hör inte han vad de pratar om, så ljudisolerat kan det väl inte vara?) Han är lättad när Donna säger att hon inte fått någon hjärnskakning.
Under tiden har Marlon varit barnvakt. Han försöker först få kontakt med April men det går inte så bra eftersom allt han gör tycker hon är konstigt. Det slutar med att han undviker April och gömmer sig i köket. När Rhona behöver hjälp med Leo så vill Marlon skynda sig dit men Laurel stoppar honom och går dit själv istället.
 
Adam beställer in dyr fin mat som han knappt vet vad det är. Katie tycker att maten är god och då är Adam nöjd. Utan att tänka sig för så beställer han in en valfri flaska champagne till dem. När notan ska betalas så blir kortköpet inte godkänt. Han funderar på hur de ska göra och till kyparen säger han att han glömt det andra kortet i bilen och måste hämta det. Till Katie säger han att de ska sticka och ta en springnota, vilket de också gör.
 
Dom berättar för Vanessa och Harriet om hur jobbigt han tycker allt är, speciellt efter att Cain försökt få honom att förlåta Belle. Vanessa måste gå och jobba så Harriet blir kvar med honom. Hon skämtar endel med honom så tillslut blir han lite gladare. Då är Harriet på väg att gå hem men han vill att hon ska stanna. När hon inte är intresserad eller vill utnyttja hans situation blir han förbannad på henne eftersom hon velat vara med honom den natten Gemma dog. Harriet lyckas återigen lugna ned honom och han brister ut i gråt och kramar om henne.
 
Jai knackar på dörren hos Megan. Han vill träffa henne för att visa att han menar allvar så hon bjuder in honom. De sitter och pratar men börjar sedan att kyssas. Precis då kommer Declan in och han blir rasande när han ser dem ihop. Han försöker varna Megan för Jai som han tror bara utnyttjar henne för att ge igen på Charity. Megan försvarar Jai men får sedan nog och är på väg därifrån. Declan tar tag i hennes arm men när hon vänder sig om så släpper han.
 
Donna kommer över till Marlon för att hämta April. Dottern sover så Laurel sätter sig med henne så Marlon och Donna kan prata ut ensamma. Han säger att han vill att hon tar jobbet i Hotten men på ett villkor, att hon aldrig sviker honom för att flytta någon annanstans eller när hon träffar en ny pojkvän. Marlon vill inte få känslor för April om han måste oroa sig för vad Donna kan göra. Donna lovar gråtandes att hon går med på allt han säger, hon kommer inte att svika honom. När Marlon undrar varför hon gråter säger hon att hon är lycklig över hans beslut.
 
Pete lyckas fixa ett nytt kontrakt för bondgården med en restaurang inne i stan, givetvis den dyra restaurangen Adam och Katie var på. Adam blir nervös över att han ska bli avlöjad men Katie tror inte det är någon risk att de kopplar ihop hans namn med gården.
 
Megan träffar Charity på puben och går fram till henne. Charity är inte allt för glad över att ha fått höra att Megan är ihop med Jai. Megan erkänner då att det var hon som gav Jai en kopia på kontraktet. Charity tror inte Declan kommer bli så glad när han får veta det men då svarar Megan att han redan vet och har vetat det länge. Charity blir besviken och ifrågasätter Declans tysnad i den frågan.
 
Dom får ett kuvert med pengar, det är några tusen i det. Han tror att det är Vanessa som är skyldig till det men hon nekar. Han frågar sedan Harriet om det var hon men även hon nekar till att det är hennes pengar. Edna som hör det säger åt honom att bara ta emot dem eftersom det är någon som tycker att han ska ha pengarna.
 
Restaurangägaren kommer till gården och Pete tror att det är för affärsuppgörelsen men det visar sig att han vill ha pengarna Adam är skyldig honom. Moira är den som får betala för notan och tyvärr så blir det ingen affär. Pete och James är väldigt besvikna och James pikar Adam hela tiden om hur mycket pengar de förlorar bara för att han köpt dyr champagne för att imponera på Katie.
 
Marlon försöker få kontakt med April för att hon inte ska tycka att han är konstig och skriker mycket. Tillslut hittar han ett sätt när han får henne att hjälpa honom med en sjuk kyckling. Han leker att hans plastkyckling behöver undersökas av en doktor. April får leka dr Windsor och blir jättenöjd efteråt och det slutar med att de blir vänner.
 
Megan är irriterad när Charity inte är på jobbet och de får ta hand om en visning själva. Declan säger att hon är sjuk. Han ber om ursäkt för tidigare men lovar att han alltid kommer att sätta Megan framför Charity om så behövs. Megan tror honom inte och hon undrar om Charity vet om det.
 
Charity dyker sedan upp även om hon fortfarande mår dåligt. (Hon såg så bedrövad ut så jag fick känlan av att hon kanske är gravid). Megan säger att de måste kunna jobba ihop även om de inte är sams.
 
Donna är glad när hon ser att Marlon och April äntligen fungerar ihop. Hon pratar med Rhona om Marlons och Laurels förhållande och frågar varför de inte gift sig. Rhona börjar misstänka att Donna vill ha Marlon tillbaka och när hon och Paddy ser Donna krama Marlon så nämner hon det för Paddy.
 

Kommentarer
Postat av: Niitta

En ljusglimt i Emmerdale. Lilla April ( Amelia Flanagan ) har precis som Marlon, fallit pladask. De har gjort tre riktiga fynd på barnskådissidan till serien April, Belle och Jakob.

2015-05-05 @ 12:58:13
Postat av: Stina

Roligt med kommentarerna om svensk film!
Adam måste vara seriens mest korkade person. Undrar hur många gånger han har gjort bort sig på olika sätt. Han verkAr både otroligt dum och omogen. Hur skall han kunna sköta gården.

2015-05-05 @ 20:38:41
Postat av: Jonas

Dummast var väl ändå Katie som inte trodde att restaurangen skulle koppla ihop Adams namn med Barton-gården (trots att hans efternamn stod på betalkortet).

2015-05-05 @ 21:46:06
Postat av: Hannah

Adams beteende är sjukt irriterande. Han känns ofta bara som en tjurig barnrumpa. För övrigt förstår jag inte varför de var tvinga att berätta om springnotan när de kom tillbaka till puben. Kunde väl ha hållt tyst och hoppats på det bästa. Han och Katie känns otroligt omaka och det slår inte direkt några gnistor om deras relation.

Haha och Val lär inte "åka på semester till Sverige" :)

2015-05-06 @ 10:13:40
Postat av: Maggan

Jag har följt serien lite sisådär under våren. Var har Andy Sugden tagit vägen?

2015-05-06 @ 19:33:53
Postat av: Frk Höger

Maggan, Andy är ju kvar fast han inte har så stor "storyline" just nu.

2015-05-07 @ 06:14:01
Postat av: Linn

Undrar bara, vad tror/vet engelsmännen om Sverige egentligen?
När jag bodde i England verkade de i alla fall mer än lovligt okunniga. Beror det på dålig skolundervisning (som nu, att döma av PISA-resultaten, även har importerats till Sverige)?

2015-05-10 @ 19:08:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0