Två bröllop och EN födsel

Inskrivet onsdag 7/5 kl 08:26
 
Moira klarar inte av att säga något till Adam så han får inte veta sanningen. Han går iväg till ladan där alla är. Cain blir orolig och när Vanessa kommer in och säger att Moira blir lite sen så kan han inte låta bli att söka upp henne. Moira är inne i sovrummet men kan inte komma ut. Hon säger att dörren gått i baklås. Cain tror att hon ångrat sig och inte vill gifta sig så han säger att de kan rymma och strunta i bröllopet bara han får vara med henne för han älskar henne. Moira svarar att hon vill mer än aallt annat att gifta sig med honom. Cain sparkar upp dörren utan att titta på henne så det inte ska ge dem otur. Hon kommer till ladan och vigselakten kan börja.
 
Charity och Declan ska avge sina löften och Charity vill att det ska gå undan. Hon blir rasande när det visar sig att Robbie glömt ringarna. Robbie erbjuder sig att åka och hämta dem men Charity har inte tid så hon tvingar Megan att ta av sig en av sina ringar så länge. Precis när de ska säga ja och bli förklarade som man och hustru går Megan iväg och startar brandlarmet. När hon kommer tillbaka är Charity så förbannad att hon ger Megan en örfil. Declan är också förbannad han säger åt Megan att hon inte kan hindra honom att gifta sig och till Charity säger han att aldrig slå hans syster igen.
 
Moira är orolig för att James ska säga något men han är tyst hela vigselakten och även under festen. Han dricker dock en del och det oroar Chas.
 
Ross spanar in Donna som visar tecken på intresse men ändå nobbar honom.
Andy får sms från Bernice som känner sig ensam.
 
James dyker upp inne i bostadshuset och Adam säger åt honom att inte ställa till med något utan låta hans mamma få vara lycklig. James svarar att "just du av alla människor ska inte säga till mig vad jag ska göra". Adam kollar undrande mot Moira men hon säger inget. James går därifrån.
 
Charity och Declan går till puben för att fira. Där berättar han att han ordnat en bröllopsresa till Barbados i en månad för Noah och dem. Charity skyller på att Noah måste gå i skolan men Declan har redan ordnat med ledighet.
 
Dagen efter bröllopen så kommer James återigen till gården. Moira försöker få honom att gå därifrån. Hon säger att han får pengarna som polisen hittat efter stölden. När James börjar ställa frågor om detta upphittande så trasslar Moira in sig i fler lögner.
 
Kerry provar sin brudklänning hon köpt från nätet. Den visar sig vara alldeles förstor så hon beslutar sig för att äta upp sig så den passar. När hon sitter hemma och äter bakelser med Amelia så kommer Dan hem. Han undrar givetvis vad som händer och Amelia nämner att Kerry äter upp sig för den stora dagen.
 
Donna kommer till verkstan för att tala om att en bil Ross kört verkar ha problem med däcken. Debbie frågar sedan Donna om hon är intresserad av honom. Donna förnekar detta.
 
Charity har panik inför bröllopsresan så hon skyller på urinvägsinfektion för att komma till en läkare. Hon behöver ett abortpiller direkt. Det visar sig att hon måste ta ett piller nu och ett annat nästa dag. När hon säger att hon inte har tid att vänta så säger sjuksystern att då får hon återkomma efter resan. Charity vill få det gjort så hon säger att hon kommer tillbaka nästa dag.
 
Priya är i butiken med Alicia och Pearl. De pratar och skrattar med varann så Pearl är förvånad över att de två tjejerna kommer så bra överens. Plötsligt går vattnet och de får bråttom iväg. Leyla kommer och kör dem till sjukhuset. Mitt ute bland fälten får de bensinstopp, förlåt dieselstopp. Alicia får gå iväg för att försöka ringa efter ambulans. Under tiden börjar värkarna sätta igång. Alicia kommer tillbaka och hjälper Davids dotter till världen. Allt verkar ok tills babyn slutar andas efter en stund. Ambulansen kommer och hjälper dem.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Stina

Äntligen ett bröllop som slutade bra. Jag är inte så svag för bröllop, men Cain och Moira unnade jag ett fint bröllop vad vacker Moira är. Men vad skall Charity göra nu, skall hon lyckas genomföra sin abort eller blir det ännu en baby i HTG?

2015-05-26 @ 17:52:18
Postat av: Anette

Fint bröllop med Moira och Cain. :) Kul att se alla glada och dansa, fint uppklädda också. :)

Kan ingen föda barn på sjukhus i Emmerdale?

Haha så kul att se Edna som Rose, tack för tipset.

2015-05-26 @ 18:58:00
Postat av: Hannah

Ja Moira & Cain var verkligen supertjusiga och det var så kul att se att det blev av.

Fattar inte riktigt hur Charity (och många andra karaktärer i tv/filmer) tänker dölja sin abort för Declan. Särskilt inte på en smekmånad ;) Spännande oavsett!

2015-05-26 @ 23:46:17
Postat av: Mammio

Förstår faktiskt inte varför Charity vill göra abort,hon älskar ju pengar, vore det inte smartare att ha barnet? Declan skulle göra allt för henne o barnet, med tanke på att han förlorat sin dotter(som egentligen var Jais')

2015-05-27 @ 09:29:56
Postat av: Jonas

Vad kommer Cain att göra med det falska lilla stycket när han får reda på det? Hemligheter brukar sällan bevaras i Emmerdale, så han kommer nog att få reda på Moiras smutsiga hemlighet. Även om han inte direkt är någon ängel själv, har han inte självinsikt nog att tänka så. Kommer låten "No More Mr Nice Guy" att spelas samtidigt som Cain går bärsärkagång?

Ang. Charity orkar hon nog inte ta hand om ett barn, oavsett vilka pengasummor hon erbjuds.

2015-05-27 @ 10:51:18
Postat av: ELIZA

Alltså, vad har Cain med Moiras förflutna att göra? Alla någotsånär vuxna har väl en bakgrund...Och det här ärendet har Cain definitivt inget med att göra...

2015-05-27 @ 13:48:34
Postat av: Hannah

"Falska lilla stycket". Vad är det för namn på henne?! Och nej, är det någon som har fog för att vara fly förbannad och sårad, så är det Adam. Inte Cain i första hand.

2015-05-27 @ 14:21:55
Postat av: Jonas

Cain brukar vara väldigt svartsjuk och brukar inte direkt tänka som andra. Att det hände i det förflutna spelar således ingen större roll. Cain är Cain. Han slår först och frågar sen. När han upptäcker lögnerna kommer han nog inte att reagera genom att köpa blomster och choklad.

2015-05-27 @ 17:29:17
Postat av: Jonas

Som jag skrev ovan: "...har han inte självinsikt nog att tänka så".

2015-05-27 @ 17:30:15
Postat av: Frk Höger

Jag förstår inte heller varför Charity inte behåller barnet, även om hon inte orkar ta hand om det. Declan erbjöd ju en barnsköterska som ordnar allt.
Är hon rädd för att fästa sig vid någon?

2015-05-27 @ 18:50:03
Postat av: Anonym

Men herre jösses Jonas?!?! Om nån är vidrig så är det väl James!!! På vilket sätt blir det bättre för någon att avslöja faderskapet?? O varför skulle Cain bli arg?? De kände ju inte ens varandra när den natten inträffade!

2015-05-30 @ 15:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0