Det gamla "klocktricket"

Inskrivet söndag 17/5 kl 23:16
 
Laurel och Arthur kommer ner till köket och upptäcker att Marlon gjort en finare dräkt till April än vad Arthur fått. Laurel blir besviken och Arthur muttrar om att det bara är Gabby som är hans syster.
 
Charity säger till Declan att hon avbokat restaurangen eftersom hennes familj inte kommer på bröllopet så de kan välja något mindre dyrt ställe. Declan är beredd på att ändra dag på bröllopet för hennes skull men hon vägrar.
 
Donna är på sjukhuset för att prata med läkaren. Hon får veta att det är allvarligare än de trott. När hon kommer hem så är hon tankspridd och grining. Marlon märker direkt att det är något men hon vill inte säga vad utan rusar ut från kaféet där de ses. Marlon följer efter henne och hon bryter ihop. Han kramar henne och de bestämmer sig för att hon ska följa med honom hem för att berätta vad som hänt. Laurel står en bit ifrån och ser dem.
 
Andy har glömt sin klocka hos Bernice när hon gav honom massage.  När de börjar prata med varann och han säger att han tror på hennes idé och att hon kommer att klara av att ha ett eget företag så kommer de närmare och närmare varann. Bernice börjar kyssa honom och plötsligt så bara händer det. De ha sex bland alla kartonger och de blir precis klara och hinner klä på sig när Kerry kommer in. Hon undrar vad som står på och Bernice säger att Andy precis fått mer massage och nu ska han betala 20£. Andy fattar först inte men ger henne sedan pengarna innan han går. Kerry märker att något hänt och hon säger att Bernice kommer inte att lyckas med Andy eftersom hon inte gjorde det.
 
Declan får Charity till att skriva på ett äktenskapsförord där hon får allt om han är otrogen eller lämnar henne och han får allt om hon gör så.
 
Laruel kommer hem och avbryter Donnas och Marlons samtal. Donna som precis tänkt berätta allt för Marlon får bråttom därifrån. Marlon är besviken eftersom han inte hunnit få reda på vad som hänt.
 
Rhona kommer över och Laurel berättar allt för henne. När Laurel går iväg så konfronterar Rhona Marlon. Hon talar om sin misstanke om att Donna vill ha tillbaka honom. Marlon tror henne inte men när hon talar om alla små händelser så inser han att det kan stämma. Rhona säger att han måste göra klart för Donna om var han står, att han älskar Laurel, innan det är försent.
 
Leyla erbjuder sig att hämta Jacob från skolan och vara med honm ett tag så Alicia kan tillbringa lite ledig tid med David. Hon återkommer dock efter ett tag och erkänner att hon fått Alicias bil stulen när hon tankade den och gick in för att betala men lämnat bilnycklarna kvar.
 
Nicola pikar Kerry om att Dan inte friat än. Kerry säger att de inte har så bråttom men ändå tar hon åt sig. Hon fixar lunch åt honom och vill att han ska hjälpa henne kolla i bröllopskataloger men då får han bråttom tillbaka till verkstan. Hon fortsätter att ge små pikar men när han ser en bild på ett brudpar med deras inklippta ansikten så får han panik och rusar iväg till Bob. Dan berättar att han inte vill gifta sig eftersom de tidigare äktenskapen inte varit så bra så han är rädd att förlora Kerry om de gifter sig. Han är nöjd med det de har nu.
 
En leverantör som kallas Tiny börjar flirta med Val. De har tydiglien känt varann länge men han har aldrig gjort något närmande förut. Han märker att hon inte mår så bra så han bjuder på en kaffe och låter henne prata. När han får veta att hon och Eric gjort slut så dyker han upp senare för att bjuda ut henne. Val är på väg att tacka nej men så ser hon Eric i ett fönster så hon ändrar sig.
 
Marlon kommer hem med barnen och det visar sig att både Arthur och April har vunnit utklädningstävlingen i skolan.
 
Rhona har varit hos talpedagogen på sjukhuset med Leo. När hon är på väg därifrån ser hon Donna gå in på en avdelning. Hon följer efter till onkologen men kan givetivs inte följa med ända in så hon väntar på Donna utanför. När Donna kommer ut vill hon inte prata med Rhona utan låtsas som om besöket gällde en kollega. Rhona tror dock inte på henne
 
Andy kommer tillbaka till Bernice som säger att det som hände inte får hända igen men ändå är de strax efter väldigt nära att börja om men denna gång blir de avbrutna av Nicola och Jimmy som kommer hem.
 
Rhona ger sig inte utan söker upp Donna för att få henne att prata. Tillslut orkar inte Donna hålla tyst utan berättar allt om sin obotliga sjukdom och att hon inte har lång tid kvar att leva. Att det är därför Marlon måste lära känna April för att kunna ta hand om henne. Hon får Rhona till att lova att inget säga till någon.
 
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Elände! Tycker damerna Bernice, Kerry och Nicole är mest underhållande nu.

2015-05-15 @ 15:35:06
Postat av: Anonym

Vem är Nicole?

2015-05-15 @ 17:05:11
Postat av: Gerd

Jag är av samma åsikt, har tidigare inte alls gillat Kerry men nu är hon riktigt underhållande. Bernice och Andy varför inte !!

2015-05-15 @ 17:40:41
Postat av: TinaV

Alla dessa sjukdomar, orkar snart inte kolla mer.
Vad tillför dom serien?

2015-05-15 @ 18:33:08
Postat av: Catrin

Jag tycker också att dom tre är mest underhållande nu :) Säger som du, TinaV, vad tillför dessa sjukdomar serien? Det är ju bara deprimerande. Mer glädje vill vi se!

2015-05-15 @ 20:12:01
Postat av: Linn

Anonym: Nicola är dotter till Rodney Blackstock och gift med Jimmy King. Mamma till lilla Angelica.

2015-05-15 @ 21:34:08
Postat av: Anonym

Linn: Nicola, det var hon som ni menade. Jag kan inte se programmet för tillfället och började tro att jag hade missat att det hade kommit ny befolkning till Emmerdale, vilket skulle vara typiskt när man inte kan se avsnitten. Tack för förklaringen! :)

2015-05-15 @ 22:04:04
Postat av: Niitta

Jag undrar hur Donna fick tjänsten hos polisen om hon är så svårt sjuk. Någon sorts hälsokontroll görs väl ändå i ett så fysiskt och psykiskt krävande arbete.

2015-05-16 @ 14:37:03
Postat av: Astrantia

Ja, Kerry och Bernice som partners är en riktig fullträff av manusförfattarna! Och de är duktiga skådespelare också. Och Kerry med bröllopsbilden på henne och Dan, jösses! Ojoj Dan, hur ska du komma ur den situationen utan att såra Kelly :-) Bob och Dan är ju också ett bra radarpar, jag gillar blandningen av Dans något uppgivma självinsikt och Bobs obotliga optimism. Tänk vad kul en (komedi)serie med dom fyra som huvudpersoner skulle bli :-)

2015-05-16 @ 14:53:30
Postat av: ELIZA

Bernice och Andy..Neeee....Hon är ju dubbelt så gammal....Har normalt inga synpunkter på sånt, men neeee....Skulle han förresten stå ut med henne....?....

2015-05-17 @ 16:21:17
Postat av: anna

1: Vilka av skådespelarna i htg har även varit med i andra (ganska kända) filmer/serier) det enda jag kommer på är skenet bedrar, hyacints syster, är väll edna?? sååå olika roller som det GÅR att få

2: har ni länkar till roliga hem till gården bloopers?

3: såg ett program om samhällsklasser och undrar vilka personer i htg som räknas som underklass, arbetarklass, medelklass, övre medelklass o överklass?
enligt er och eller enligt skaparna av serien?

4: är inte andy o bernice halvsyskon??
hur gammal är bernice i serien? typ snart 50? andy är väll runt 30? bernice riktiga mamma är väll snart 70 o hon är väll styvmamma till andy??
vem är pappa till bernice nu igen?

Med vänlig hälsning anna

2015-05-18 @ 02:56:09
Postat av: anna

5: vart var hon den lesbiska mamman när hon reste bort ett tag? o varför reste hon bort?


6: har edna kvar pengar nu efter vinsten? vem får dem tror ni? han james som blev bestulen av moira?
eller de lesbiska paret som ville ha barn?

7: har edna pengar nu igen ? hur fick hon ordnat det+ hon varr ju uuuurfattig ett tag, borde hon inte behöva lite själv??

Med vänlig hälsning anna

2015-05-18 @ 03:11:02
Postat av: Jackson

Val, gå genast tillbaka till Eric innan han ångrar sig, för nu har Du nog snart gått över gränsen för vad han tål, även om han tycks älska Dig till vanvett, trots allt Du ställer till med!

2015-05-18 @ 15:49:32
Postat av: Gerd

Donna jobbade som polis redan när hon flyttade från byn för många år sedan. Andy och Bernice är inte släkt med varandra, Andy var adopterad av Jack som var gift med Diane som är Bernices mamma och pappan är Rodney Blackstock !!

2015-05-18 @ 17:27:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0