Fd flickvänner blir vänner

Inskrivet kl 22:50
 
Sam känner att Rachel och han borde åka iväg för att gifta sig, gärna långt bort som Las Vegas men Rachel tvekar eftersom planeringen är i full gång. När hon sedan träffar Charity som påpekar att de borde smita så inte Sam hamnar i fängelse så tänker Rachel om. Hon nämner det för Sam som har ångrat sig nu och vill inte alls åka.
 
Brenda missar att prata med Molly via Skype. Hon tar lite för lång tid på sig att göra sig fin så Nikhil hinner inte vänta. Det blev bara Georgia som hann prata med henne och det gör Brenda väldigt besviken. Harriet får höra det av Bob och hon berättar att det finns en sorgterapigrupp i kyrkan dit Brenda är välkommen. Bob svarar att Brenda kommer inte vara intresserad men Harriet säger att de båda kommer att må bra av att hon går så han bör försöka övertala henne. Brenda går dock på mötet och där träffar hon Ruby. Ruby känner att hennes sorg inte är som de andras då hon inte "lärt känna" sitt barn. Brenda berättar om hur jobbigt hon tycker att allas reaktion är.
 
David kan inte låta bli att pika Leyla för hennes yrkesval när de är i butiken. De börjar tjafsa med varann och Victoria som är inne för att handla hör allt. Leyla blir besvärad över att han pratar högt om vad hon gjort. När hon sedan kommer till puben så lovar Victoira att inget säga till någon. Priya som är där fattar att David gjort Leyla upprörd  Det slutar med att de två hittar varann och kan prata om David och hans förehavanden.
 
Robbie vill ta med Megan till stan men hon väljer att stanna hemma när Nicola dyker upp. De sitter och pratar när Jimmy kommer för att hämt Nicola. Megan gör allt för att de ska stanna för lunch men de vill inte störa. Nicola inser att Megan inte vill vara ensam hemma. Precis då kommer Declan hem så hon får sällskap.
 
Brenda ska handla i affären men när Jude börjar prata om sorgterapigruppen så blir hon stressad och går därifrån. Hon råkar ha med sig en vara ut och är på väg att gå tillbaka för att betala för den men sedan ångrar on sig. Brenda går tillbaka till kaféet med ett leende på läpparna. Hon talar om för Harriet att hon inte är intresserad av fortsätta i gruppen. Harriet tycker dock att hon borde görra ett försök till.
 
Sam och Rachel ses på kyrkogården för att diskutera framtiden men precis då kommer polisen åkandes. Rachel säger åt Sam att hålla sig undan tills hon fått iväg polisen men de hinner se honom så de går dit. Sam får panik och rusar iväg. Polisen följer efter men Sam halkar till och ramlar. Han tar tag i en stor gren och börjar vifta med den mot polisen men har ingen chans utan Sam blir arresterad. De åker till statioen och Rachel får skjuts av Charity. Sam blir förhörd men nekar givetvis. Han skyller allt på Declan som måste ha hällt bensin på tröjan för att sätta dit honom.
 
Rachel är upprörd och går runt och anklagar Declan för branden. Hon är övertygad om att det är han som ligger bakom allt och att Sam är oskyldig. Zak börjar tröttna på hennes anklagelser eftersom han tror att Charity aldrig skulle gå med på något sådant.
 
Sam får reda på att han inte kommer att släppas mot borgen och han får panik. Charity pratar med Decoan eftersom hon börjar få dåligt samvete över att Sam riskerar att åka i fängelse. Declan säger att han kan göra vad som helst för att hjälpa till förutom att erkänna.
 
Charity sitter på puben när Rachel kommer in och är på uruselt humör. Hon skäller ut Charity och Declan och sedan går hon därifrån. Charity springer efter henne. Utanför berättar hon att det finns en sak Rachel kan köra för att Sam ska bli fri. Charity erkänner att hon satt dit Sam och att Declan tänt på huset men hon kommer inte erkänna det för någon annan. Hon beerättar även om hatet mot Jai och Archie. Charity råder Rachel att erkänna att det var hon som tänt på och efter det ska hon ta med sig Archie och sticka långt långt bort. På det sättet kan Sam blli fri och om hon inte gör det så kommer det vara hennes fel att Sam sitter inne.

Kommentarer
Postat av: Catrin

Jag orkar snart inte titta på HTG längre, det är ju bara tråkigheter! Vart tog den lilla mysiga pittoreska byn med dom mysiga människorna vägen? Det är sjukdomar, dödsfall, bränder,mord m.m.m mest hela tiden. Ja så är det ju i verkliga livet men det finns faktiskt lycka och glada människor också, vart finns det i HTG just nu? Men beroende som man är kan man väl inte låta bli att titta ändå:))

Hoppas verkligen Declan och Charity åker fast så det smäller om det!! Men tänkte på en sak..Om Rachel "erkänner" att det var hon som tände på, åker inte hon fast då? Hur ska hon då kunna fly med Archie? Sam blir fri men Rachel åker in i finkan?

2015-03-09 @ 13:30:13
Postat av: TinaV

Jag förstår inte vad Rachel skulle tjäna på att erkänna sig skyldig, hon blir av med Sam, sin familj och alla vänner trots att hon är oskyldig.

2015-03-09 @ 17:24:47
Postat av: Ylva

Jag förstår inte heller varför Rachel ska göra som Charity säger. Tyckte så synd om Sam idag. Ska Brenda börja snatta?

2015-03-09 @ 17:37:59
Postat av: Anette

Nej var är glädjen? Ska Priya och Leiyla gadda ihop sig mot David nu. *suck* Get over him, get a life.

Saknar Chas hoppas hon kommer hem snart.

2015-03-09 @ 19:28:24
Postat av: Mikis

Nä fy så B det blivit nu :( vad är det för fel på manusförfattarna???

2015-03-09 @ 23:15:51
Postat av: Stina

Tycker det är spännande nu .Har inte sett tisdagens avsnitt 10/3 Charitys plan att bli av med Rachel och Archie är verkligen osannolikt dålig. hur kunde hon vara så säker på att Sam med familj skulle fly Och hennes nya plan att Rachel skull erkänna är verkligen ful, men hon hoppas väl att Rachel skall göra det för att Sam skall slippa fängelse

2015-03-10 @ 13:54:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0