Glädjedans och tårar

Inskrivet söndag 7/6 kl 08:35
 
Belle börjar undra vart de ska åka när hon märker att Sam inte kör hem. Han berättar att de ska åka iväg. När de kommer fram till stationen vill Belle inte fortsätta så hon försöker övertala Sam till att skjutsa hem henne igen.
 
Dom kommer inrusande hemma hos Dingles och han är rasande. Zak och Lisa förstår först inte varför men när Dom undrar var Belle är så förstår de att han måste ha fått veta vad som är på gång. Zak som precis innan sett Sams avkedsbrev försöker förklara att de inte vetat om Sams planer. Dom tror dem inte så han ringer polisen. De tre åker sedan iväg till tågstationen. De kommer fram och ser Sam och Belle ute på parkeringen. Dom är så förbannad att han tar tag i Sam. Belle försöker förklara att hon inte ville åka. Precis då kommer polisen. De tar med sig Belle och Sam till stationen. Zak får följa med som stöd för Belle och Lisa åker hem med Samson.
 
Eric och Val gifter sig i kyrkan. De ska avge sina egna löften men Eric har ju inte hunnit förbereda sig. Han pratar fritt ur hjärtat och Val blir glad och rörd.
Bernice är nära att ta Andy i handen när de sitter i kyrkan. Efter vigseln blir det fest på puben. Eric är så glad att han visar sin kärlek med en riktig glädjedans för Val. Andy och Bernice står vid bardisken och pratar med varann. Victoria ser dem och blir lite fundersam så när hon får tillfälle går hon fram till Bernice och frågar om det är något mellan henne och Andy. Bernice förnekar det och Victoria svarar att det var tur för Bernice är ju gammal nog att vara hans mamma och dessutom är de så väldigt omaka som par.
 
Harriet pratar med Ashley om ett förhör hon ska på med kyrkorådet för att hon gjort ekonomiska beslut utan att få godkänt. De sitter i kyrkan och dricker lite av nattvardsvinet. Ashley erkänner att han skulle sakna henne mycket om hon var tvungen att sluta. De är nära att kyssa varann men så ringer Ashleys mobil. Det är Laurel som talar om att Arthur skrapat knät och vill träffa sin pappa.
 
Sam kommer hem från stationen men han är ensam. Det visar sig att han inte sett vart Belle och Zak tagit vägen. Strax efter kommer Zak hem och berättar att Belle blir kvar hos polisen eftersom de tror att hon kan rymma igen. Lisa vill åka dit till henne men Zak säger att de får ändå inte träffa dottern.
 
Bernice talar om för Andy att det de haft på gång inte kan fortsätta. Hon är fast besluten att de inte ska ses mer även om Andy försöker tala om för henne att han tycker om henne.
 
Priya kommer in till affären hos David. Hon är överlycklig för Amba ska få komma hem (en stund?) i morgon. Val, som är i affären för att handla mat och champagne till Eric, ser Priyas glädje och hur hon hänger på David så när han går iväg till lagret säger Val till Priya att tänka på att David är gift med Alicia nu. Val går iväg tillbaka till sin kärleksfulla man och Priya ändrar sig, hon vill inte att David hjälper henne utan hon ska fråga sina föräldrar istället.
 
Kerry och Bernice rustar upp sina nya lokaler. Bernice vill inte ta hjälp utav Andy utan hon tycker att de kan göra allt själva. Hon åker till stan så Kerry ringer Andy i alla fall som kommer till lokalen för att sätta upp en hylla. Bernice kommer hem och säger åt Andy att gå. Kerry märker att Bernice verkar ledsen och hon inser att Bernice är kär i honom. Andy kommer tillbaka lite senare för att hämta sin mobil. Bernice håller emot sina känslor men när han går så börjar hon gråta.
 
Det är dags för Belles rättegång. Sean blir kallad som vittne och han säger som det är fast han försöker förklara att Belle aldrig skulle göra någon illa. Han erkänner att han ljugit och tagit på sig skulden för att han älskar henne. Efter dagens förhör så förs Belle tillbaka till cellen där hon får sitta ensam.
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Åh vad jag är trött på rättegångar och poliser i HTG! Mer kärlek! Kanske kan det äntligen bli något mellan Harrieth och Ashley och att Val och Eric har ett sexliv igen är ju underbart. Hoppas på Bernice och Andy också. Om han hade varit äldre än henne så hade ingen brytt sig. Med det sagt så var ju ändå Victorias kommentar när hon jämförde dem med Pearl och David kul. Victoria är min stora favorit i serien.

2015-06-05 @ 18:05:50
Postat av: ELIZA

Bernice och Andy...Är dom lika korkade bägge 2 ...? Nä, tror Bernice är smartare, för hade Andy nåt innanför pannbenet skulle han väl inte bry sej om henne...Och hon är väl bara sugen på en karl...Vem det vara må...

2015-06-05 @ 20:13:11
Postat av: AnnaS

Jag tycker att Andy och Bernice är gulliga ihop! Hur mycket yngre är han?

Kommer Ashley och nya prästen att bli ihop?

Och ska vi slippa Dom snart? Hur ska det gå för stackars Belle? Sam gjorde väl inte saken bättre, även om han menade väl... Men kan man verkligen undkomma rättvisan i England genom att åka till Irland?

2015-06-07 @ 00:40:25
Postat av: Maria

Förstår inte varför det ska vara synd om Belle? Om belles knuff ledde till att gemma slog i huvudet och dog ska hon självklart ta konsekvenserna av detta. Tycker hon beter sig som en riktigt elak skitunge och hennes mobbing av gemma när hon var gravid var bedrövlig. Och så sean. Han är lika korkad som sin pappa. Dom är inte min favorit men att han vill se Belle fälld är inget konstigt. Dessutom skulle det vara skönt att slippa Belle ett tag, finns inte mkt med henne att tycka om just nu.

2015-06-07 @ 21:03:37
Postat av: AnnaS

Jag tycker inte att Belle gjort nåt som gör att hon förtjänar att dömas för mord. Hon knuffade Gemma, Gemma reste sig upp och gick iväg. Finns inte en chans att nån skulle misstänka att hon var allvarligt skadad. I och för sig gillar jag inte heller Belle nåt vidare, men jag tycker inte hon har gjort nåt fel när det kommer till Gemmas död. Det var ju inte bra att de bråkade tidigare, men Gemma låg ju med Sean bara för att jävlas med Belle. Hon var ingen ängel själv direkt.
Dessutom har ju Belle haft fruktansvärt dåligt samvete och velat erkänna mord. Det är ju de andra som hindrat henne.

2015-06-07 @ 22:05:47
Postat av: Maria

Kanske inte mord men att knuffa ngn är enligt svensk lag misshandel. Om man sedan knuffar så hårt att personen tappar balansen och slår i huvudet i en sten och dör kan detta ses som vållande till annans död eller dråp. Har för mig att Belle såg att hon blödde men gjorde inget. Gemma skulle ju inte gå och slänga sig på en sten så utan Belle skulle ju inte hon skadats. Dessutom krävs ju inte att man dör på studs. Vissa människor kan ligga en vecka på sjukhus med en kniv- el skottskada el liknande innan denne dör. Är inte gärningsmannen skyldig för att personen överlevde en vecka från attentatstillfället? Att man sedan tycker att det är ok att döda ngn för att denne låg med ens pojkvän är skrämmande... Undrar om Dingelklanen hade haft samma förståelse om Gemma hade knuffat och Belle hade dött?

2015-06-08 @ 00:35:40
Postat av: AnnaS

Jag har inte påstått att det är okej att döda nån alls. Jag säger att Belle inte kunde förutse vad som skulle hända. Att knuffa nån är verkligen inte likställt med andra skjuta nån. Och att Gemma låg med Sean var väl inte orsaken till det här bråket? (Minns inte...) Men de var ju sams igen efter det.
Och som sagt, Belle har ju hela tiden velat erkänna.

2015-06-08 @ 00:53:02
Postat av: Niitta

Det var ju faktiskt Gemma som slog Belle först och Belle knuffade då undan henne. En olycka att hon slog i huvudet så illa att hon dog. Belle har ju inte alls dödat någon.

2015-06-08 @ 06:10:50
Postat av: Maria F

Hoppas nu rättegången inte blir så utdragen! Tycker inte heller att Belle är skyldig.

Cain är ju hur mysig som helst nu:) Har faktiskt börja gilla Ross också! Gillade Pete bättre förut men nu är han ju nästan klängig... Känns inte som att Pete och Debbie kommer att fungera ihop. Däremot Ross och Donna:)

Andy och Bernice gillar jag också! Hoppas de fortsätter med sina hemliga möten:)

2015-06-08 @ 09:30:03
Postat av: Maria

Måste säga att utredningen kring gemmas död var minst sagt dålig. Har de ens gjort ngn obduktion för den måste ju kunna fastställa om vad som ledde till att hon dog. Om det var att hon slog huvudet i stenen är Belle skyldig. Ex kan ju gemma ha blivit så skadad och förvirrad att hon inte hade möjlighet att ring på hjälp.

Tycker att många historier i htg känns långdragna, ex val & Eric, James faderskap. Saknar "vardagslivet" som jag tycker var kärnan i htg tidigare.

2015-06-08 @ 17:57:33
Postat av: Freja

Tycker också allt börjar kännas lite långdraget nu, spec rättegången och Val och Eric grejen. Förstår att de tar tid men vill att det skall hända lite nytt nu så de blir lite "ny spänning" i serien inför sommar pausen.

2015-06-08 @ 18:36:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0