Inlåst i källaren...igen

Inskrivet lördag 6/6 kl 08:03
 
Chas är fullt fast vid att hon måste berätta för Cain om att Adam är James son. Hon vill inte ljuga för sin bror efter allt som hänt eftersom hon insett att familjen betyder allt. James frågar henne om inte hans familj betyder något för hans söner kommer också att bli påverkade.
 
James berättar för Moira att han sagt sanningen till Chas. Moira blir orolig och går till puben. När Chas går till källaren följer Moira efter och låser dörren om dem. Chas börjar få panik men försöker hålla sig lugn. Moira ber henne att inget säga men Chas vägrar gå med på det. Då säger Moira att de får stanna där nere tills Chas lovar att hålla tyst.
 
Eric har bestämt sig för att hoppa fallskärm för att dra in pengar för att kunna starta Val Pollardstiftelsen. När han pratar om det på kaféet så bestämmer sig Rodney för att också hoppa.
 
Franske cyklisten ska resa hem och innan dess så förklarar han sin kärlek för Kerry som inte förstår ett ord. Han böjer sig fram för att kyssa henne men då får hon nog och talar om för honom att hon faktiskt älskar Dan. En bit längre bort står Dan och ser och hör allt.
 
Val träffar en journalist som ska skriva om henne. Eric passar på att fråga journalisten i smyg om han också kan få lite publicitet angående stiftelsen han startar.
 
Moira släpper ut Chas ur källaren trots allt. När Chas sedan jobbar ser hon hur bra Cain och Adam kommer överens. De skrattar och skojar med varann. Hon söker upp James och Moira på gården för att berätta att hon tänker inte skvallra till Cain men då måste sanningen glömmas helt för det blir ett helsike om Cain någonsin får veta.
 
Dan säger till Kerry att han hört vad hon sagt till fransmannen. Hon blir besviken över att han inte agerade när han ändå var där. Dan som är rädd att förlora henne bestämmer sig för att fria ordentligt denna gång. Han ska också hoppa fallskärm.
 
Eric berättar för Val om stiftelsen. Hon tvivlar på honom men när han sedan tar med henne till lilla marknadsplatsen där det är lotteriförsäljning och tävlingar för att samla in pengar så inser hon att han menar allvar. Hon råkar sedan höra när Georgia pratar om att Eric ska hoppa fallskärm blir hon orolig. Val går iväg för att be Eric låta bli men han lyssnar inte på henne.
 
Charity ber Katie att bjuda över henne och James på en parmiddag. Katie tvekar eftersom hon vet att Adam och James inte kommer överens men Chas lyckas övertala henne att ändå fråga. Adam går med på det efter viss tvekan. När Moira får höra det blir hon återigen orolig för att sanningen ska komma fram. James säger då att hon måste sluta oroa sig för han kan ju faktiskt berätta det när som helst ändå.
 
Rodney och Eric förbereder sig för hoppet. De har lite tid på sig och sitter och pratar med varann. Eric erkänner för Rodney om hur jobbigt det har varit och att han haft svårt för att ha sex med henne efter hon berättat om sjukdomen. När de pratat ett tag så bestämmer sig Eric för att avstå hoppet.
 
Belle mår dåligt och känner oro inför kommande rättegång. För att få henne att tänka på annat ordnar Zak att Cain ska övningsköra med henne. Belle tycker det var jättekul medan Cain inte alls var iika road. När de kommer tillbaka så kommer oroskänslan tillbaka till henne. Zak märker det och då brister det för Belle. Hon erkänner att Cain tagit med henne till klippan där Zak varit nära att ta iivet av sig och att hon är orolig för att det kan hända om hon hamnar i fängelse. Zak lovar henne att han inte kommer att göra något dumt. Han säger till Belle att gå in så han kan prata med Cain. Zak hotar Cain med att det är han som kommer att hamna under klippan om han gör något sådant igen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Idag tycker jag HTG var riktigt bra. Bästa på länge faktiskt :)Lite andra miljöer och lite gladare människor. Börjar dock bli lite trött på Moiras beteende. Har alltid gillat henne men nu börjar hon bli lite jobbig. Förstår att hon är orolig över det här med Adam men det gör ju inte saken bättre att gå och tjata om det.

Kul att se en glad Megan också. Gillar henne mer och mer

2015-06-03 @ 13:54:21
Postat av: ELIZA

Kalla mej korkad om Ni vill...Men fattar fortfarande inte vad Cain har med saken att göra, att Adam är James son...Räcker väl att James och Moira nu har klarat ut det...Och TOTAAALT onödigt av James att berätta det för Chas...Hon har ännu mindre med det att göra...Och då skiter jag i alla "attvaraärlig" snack...Då var då - nu är nu....Det har klarat sej i 22 år så låt det vara... Eric och Val, hur tålmodig är inte karln...Otacksamma kvinna...Megan, jo, kul att se henne glad...Och slapp hennes en-toniga son...

2015-06-03 @ 19:26:35
Postat av: anna

Eliza: chas är ju orolig att förlora kontakten med sin bror och inte ha samma relation som innan hon höll något hemligt/utanför honom.
att hon vet något sådant stort men inte berättar för sin bror. ännu en hemlighet, nu när de äntligen har fått en fin relation.

hmmm jag tycker nog alla har rätt att veta vem som är ens biologiska förälder faktiskt, i riktiga livet iaf.

Med vänlig hälsning anna

2015-06-04 @ 06:21:17
Postat av: anna

ps: för som ej vet, 18 juni är sista avsnittet innan sommaruppehållet och 24 augusti är ordningen återställd!!

Med vänlig hälsning anna

2015-06-04 @ 06:24:15
Postat av: anna

tror ni dan kommer hoppa och det går bra? jag fick bara en obehaglig känsla att han kommer skada sig eller nåt sånt? nån mer?

tror ni ross o donna kommer fortsätta sina relationer? både tjuv och deras andra affär?


Med vänlig hälsning anna

2015-06-04 @ 06:26:03
Postat av: Anette

Ang Donna och Ross, manus har ju gjort alla kvinnor i byn så dom kstar sig i säng med första bästa som perat på dem. Hm Donna och Ross vill hon att hennes dotter ska minnas honom med en tjuv, hur tänker hon där? Så hoppas inte då.

Ja blir inte Val och Erik ett par igen snart så man slipper detta utdragna drama?

Dan gör äntligen rätt i Kerrys ögon hoppas jag, dom passar ju ändå bra ihop. :)

Belles rättegång hoppas jag kommer bli avklarad före sommaruppehållet.

2015-06-04 @ 07:31:38
Postat av: Hannah

Tycker också att Adam har rätt att veta men INTE för att James i första hand vill hämnas. Förstår att han är bitter över detta, men att han lämnades av sin exfru pga vänsterben med Moira var ju dock hans eget fel. Eller vet man ngt annat om exfrun?

2015-06-04 @ 09:33:41
Postat av: Jonas

Det är klart att Adam har rätt att veta vilken lögnerska den lynniga är. Likt en gam undrar jag fortfarande vad Cain kommer att göra när sanningen kommer fram. Kommer han att mörda eller lemlästa? Vem ger han sig på? Lynniga Moira? Chastity? James? Alla tre?

Eric har verkligen en ängels tålamod.

2015-06-04 @ 10:25:03
Postat av: Gerd

Kan inte tro att frun lämnade James för att han vänstrade med Moira, det var väl nog senare. Finn är väl yngre än Adam eller vad vet jag. Tycker att James och Pete ser jämngamla ut kan inte se dem som far och son !!

2015-06-04 @ 18:44:14
Postat av: anna

men borde inte cain mest bli arg på moira? han james visste ju inte ens om att han va pappa? vet cain ens att de haft sex? är det mest det cain skulle bli arg över kanske?

är inte zak cains riktiga pappa? hörde dem pratade nåt om shadrack, är han pappan? har lisa varit ihop med shadrack? är varken lisa eller zak biologiska föräldrar till cain? nån som kan dra den historian lite kort?


Med vänlig hälsning anna

2015-06-05 @ 00:07:31
Postat av: anna

är det kanske mest lögnen i sig cain blir arg över? han kanske inte hade blivit arg om inte moira från början VETAT att james va pappan? och inte arg över det faktum i sig, tex om james va pappan o cain visste det innan han o moira blev ihop, då hade han ju inte blivit arg väll? så eg spelar de nog ingen roll vem som är pappan, utan lögner o sånt, tror jag nog? Med vänlig hälsning anna

2015-06-05 @ 00:10:46
Postat av: Anonym

Anna: Zachariah är biologisk pappa till Cain. Shadrachs fru hade affär med Zachariah och blev gravid, men Cain växte upp med mamman och Shadrach, vilket gjorde att han trodde att det var Shadrach som var pappa till honom och Zachariah som var farbror, men det var Zachariah som var pappa medan Shadrach var farbror. Lisa har varit med sedan senare delen av 90-talet och hon har bara ett barn som hon fick sent, vilket är Tinkerbelle. Hon är inte biologisk mamma till de andra barnen utan det är Zachariah som är biologisk förälder till dem, men hon har definitivt haft en tydlig föräldraroll till alla barnen. Jag hoppas att det blev klarare nu :)

2015-06-05 @ 03:20:39
Postat av: Freja

Hela Dingels släkt är en väldigt rörig familj. Man behöver gå långt bak ibland för att förstå hur allt hänger ihop idag. Men förövrigt hur många av familjerna i Emmerdales är en riktigt familj med biologisk mamma och pappa samt barn ;) Den enda jag kommer på i nu tid är Nicola och Jimmy :) iofs var inte deras barn planerat men de är dom inte ensamma om heller.

2015-06-08 @ 18:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0