Bra på att hantera en ginflaska

Inlagt sön 1/2 kl 09:54
 
 
Victoria sitter i lägenheten bakom puben och kollar på datorn på en hemsida som har olika recensioner på restauranger och hotell. Diane kommer in och blir nyfiken men när hon får veta att puben fått dålig kritik för maten så blir hon lite ledsen. Victoria förklarar att de flesta kommentarer antagligen är från Val som skriver anonymt för att folk ska välja värdshuset istället. Det leder till att Diane erbjuder Victoria jobb på puben för att göra förbättringar.
 
Rhona är på kafét när hon plötsligt blir yr och måste hålla i sig. Bob blir orolig men Rhona säger att det är ok. När hon går därifrån glömmer hon sin mobil och precis då ringer Marlon så Bob svarar. Bob berättar om yrselattacken vilket gör att Marlon blir orolig nu när Rhona ska träffa Leo. Marlon tror att hon har börjat med droger igen så han nekar sedan Rhona att ta med sig sonen. Rhona blir väldigt ledsen och går därifrån.
 
Laurel ska på rättegången och hon blir irriterad och besviken på Marlon som vill att hon inte säger sanningen. Hon vill att alla ska få veta hur dåligt hon mått efter att Ross stal bilen. Marlon har nog med att tänka på att Rhona håller på att spåra ur så han planerar att söka ensam vårdnad av Leo.
 
Sandy säger åt Diane att ordna speeddating på puben. Han erkänner sedan att han gör allt för att Ashley ska träffa någon, därav bilköpet.
 
Val kommer in på puben och hon är deprimerad och full. Diane säger åt henne att skärpa sig men Val muttrar så Diane tar ett glas vatten och kastar på henne. (Det var kul att se de två okända killarna i bakgrunden som fnissar rätt bra åt händelsen). Val följer med in i lägeheten där hon får veta att Victoria ska börja arbeta på puben. Val tycker ännu mer synd om sig själv och hon säger att hon inte är bra på någonting, allra minst att behålla sina barn. Diane svarar att Val åtminstone är bra på att spräcka äktenskap och att hantera en ginflaska. Val piggnar till och plötsligt inser hon att hon inte vill sluta ensam som Diane så hon skyndar sig tillbaka hem för att be Eric om ursäkt på sitt eget speciella vis, inte erkänna direkt att hon gjort fel men ändå få honom att förstå att hon vill ha honom i sitt liv.
 
Paddy är orolig för Rhona som är ledsen över att inte få träffa sonen. Han möter Chas ute på gatan och han berättar för henne hur jobbigt han tycker att det är. Chas kramar honom som tröst och givetvis ser Rhona deras kram.
 
Rodney ska iväg på en "jobbdejt" och Georgia säger åt honom att ha det så kul. Rishi blir förvånad över att hon går med på Rodneys extraknäck men hon är glad så länge hon får ensamrätten till sängkammaren.
Bernice får reda på vad hennes far sysslar med och hon blir väldigt besviken och tycker han sviker henne. Hon gillar inte att han säljer sig men när han sedan säger att hon gjorde precis samma sak när hon valde Steve framför sin familj så tystnar hon.
 
Samson är sjuk, han har fått prickar på grund av något virus. Jai som får höra det blir orolig för Archie så han söker upp Rachel och övertalar henne att låta Archie komma hem till honom så länge Samson är dålig.
 
Vanessa inspekterar medicinskåpet på kliniken när Paddy kommer in och ser det. Han förstår direkt att hon kollar om något saknas. Vanessa säger då att allt verkar stämma men att skåpet är nog det sista stället Rhona försöker få nya tabletter ifrån.
 
Rhona kommer hem och hon konfronterar Paddy och hans kram. Hon säger att hon inte kan lita på hans ord om att han inte har känslor för Chas längre eftersom hon sett kramen tidigare och att han inte litar på henne att hon är drogfri. Vanessa som är där går därifrån men jag tycker hennes blick var lite lurig så jag fick känlsan av att det kanske saknades tabletter i medicinskåpet. Paddy försöker förklara att det med Chas bara var en engångsgrej men han har svårt att säga att han litar på att Rhona inte tar tabletter. Rhona säger att hon är bara sjuk och det är därför hon ser hängig ut men Paddy ser tvivlande ut. Det slutar med att Rhona ger upp och säger att tilliten mellan dem är död så allt är slut.
 
Paddy lyckas tillslut få Rhona att gå till doktorn som konstaterar att hon har urinvägsinfektion. Hon får antibiotika trots att hon säger att hon inte vill ha det. Läkaren säger att hon bör ta medicinen och att det inte ska vara några problem. Så när Paddy ska se till att hon tar medicinen så spottar hon ut tabletten när han vänder ryggen. Rhona och Paddy går hem till Marlon för att tala om att Rhona är sjuk men att hon kan ta Leo ändå. Marlon vill vänta men då säger Paddy ifrån och lyfter upp Leo så de kan gå därifrån. Rhona tackar sedan Paddy som försvarat henne.
 
Charity är inte glad över att Archie ska bo hos dem och när hon nämner det för Sam blir han förvånad eftersom han inte hört något om det. Han söker upp Jai och Rishi på kontoret och säger åt dem att de inte kan göra som de vill. Sam talar om att han tycker det är jobbigt att han måste ljuga för Charity som är hans familj. Precis då kommer Charity in och männen tystnar. Hon märker att något hänt men de låtsas att Sam bara lämnat saker till Archie.
 
Charity kommer till gården för att konfrontera Sam. Han säger att det inte är något men hon inser att han ljuger och tillslut säger Sam att Jai kommer bli vansinnig om han berättar. Charity svarar att det är inget emot vad hon kommer att bli om Sam inget säger. Precis då kommer Lisa ned så Charity tystnar och talar om att de kan forsätta prata på jobbet nästa dag.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Först!

För en gångs skull har jag sett dagens avsnitt live.

Att Rhona har en infektion utesluter knappast att hon har fallit tillbaka i sitt missbruk. Vet inte varför hennes närstående tog det som ett tecken på att hon är ren. Oavsett vilket är hon oförmögen att ta hand om Leo, i hennes paranoida tillstånd. Misstänker starkt att något kommer att hända med Leo under hennes vårdnad.

Charity börjar närma sig den lugubra sanningen nu, spännande.

2015-01-30 @ 12:44:41
Postat av: AnnaS

Rhonas familj tänkte väl att det var pga infektionen som hon mått dåligt. Men vet vi att hon tagit några tabletter igen? Och varför skulle hon inte kunna ta antibiotika? Det är väl knappast det hon är beroende av?

Som sagt, ska bli intressant att se hur länge Sam kan hålla tyst!

2015-01-31 @ 13:16:05
Postat av: Jonas

Vi har inte sett henne tagit några tabletter. Dock gör hennes beteende henne olämplig att ta hand om ett barn just nu.

Jag håller med angående antibiotikan, då det inte direkt är samma sak som värktabletter eller de illegala drogerna hon nyttjat.

2015-01-31 @ 16:38:55
Postat av: Anonym

Ibland kan det kännas svårt att ta tabletter överhuvudtaget om det har funnits problem förut. Det spelar liksom ingen roll vilken sorts tablett utan det kan ofta vara det att det är just tabletter och handlingen att ta dessa tabletter. Rädsla för att komma tillbaka till missbruk?

2015-01-31 @ 23:31:12
Postat av: Elin

Eller så är hon gravid vilket skulle förklara såväl yrseln som hennes ovilja att ta antibiotika?

2015-02-02 @ 14:11:02
Postat av: Anonym

Eller så är hon gravid vilket skulle förklara såväl yrseln som hennes ovilja att ta antibiotika?

2015-02-02 @ 14:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0