Mjölkbudet i Cleckheaton

 
Nu har jag tittat i kapp
 
Inskrivet kl 22:44
 
Det är dags för Alans begravning och byborna är på väg till kyrkan. Alans kista kommer i en motorcykelkortege med massa knuttar. Sandy kommer åkandes på sin permobil strax bakom kistan. Plötsligt blir de stoppade av en bil som parkerat mitt i vägen. Steph kliver ut, fastfängslad i en poliskvinna. Knuttarna bär in kistan i kyrkan. Jude som blivit sjuk har överlåtit arbetet till Ashley som trots allt förrättar begravningen. Marlon håller ett känslosamt tal om sorgen efter Tricia och att Alan varit så stark den gången. Steph kommer med små pikar till byborna.
 
Declan kommer lite sent till begravningen eftersom han varit på banken och presenterat ett hotellförslag. Banken är intresserade men de vill ändå ha pengarna på fredag. Declan säger till Megan att han måste sälja sin bil. Plötsligt kommer Katie in i kyrkan. Hon sätter sig hos Andy och hon känner Declans arga blickar i nacken.
 
Efter ceremonin i kyrkan håller Ashley på att plocka i ordning när Jude kommer tillbaka och talar om att han ska sluta som präst i byn för att han blivit befordrad. Han råder Ashley att söka tjänsten som då blir ledig.
 
Moira märker att Vanessa blir besviken på henne när hon får veta att Ross är den som kapade Laurels bil. Det gör att Moira säger åt Ross att antingen erkänna för polisen eller sticka ifrån byn. Medan alla är i kyrkan eller ute så ser Ross brevet Moira fått från Declan angående skulden hon ska betala. Ross kommer då på att han ska sno Declans bil. Han frågar om Cain är med på det men Cain säger nej. Ross tänker ändå stjäla bilen.
 
På minnesvakan på Home Farm så vill Stephanie hålla ett tal. Hon övertalar polisen att låsa upp handbojorna. Steph håller ett kort tal sedan rusar hon iväg. Polisen hinner inte ikapp henne. (Kan man inte hålla tal utan ena armen, var hon tvungen att komma loss?)
Moira kommer in för att delta i vakan men Laurel blir sur och säger åt henne att gå. Ashley kommer fram och säger åt Moira att han inte kan förstå varför Moira skyddar en brottsling, det gör att han inte kan jobba kvar på gården. Moira vill då ha en drink för att stärka sig men varken Bernice eller Diane vill ge henne en.
 
Edna har ett kuvet från Alan. Där står det att Betty får det mesta som finns att ärva men även Pearl, Sandy och Edna får en liten slant. Victoria ser lite ledsen ut.
 
Marlon och Laurel är på väg hem och de genar över kyrkogården. De ser Steph som står vid Alans grav, hon lägger ned sina örhängen under blomhögen. När polisen kommer för att hämta henne ber hon Marlon att skriva brev till henne, eftersom Alan nu inte kan göra det.
 
Betty har smitit hem från vakan. Victoria hittar henne i soffan. De pratar och Betty erkänner att Victoria vuxit upp till en ansvarsfull kvinna som lyckades göra Alans begravning till ett fint minne. Betty talar om att Alan faktiskt lämnat ett kuvert till Victoria också så hon blir inte lottlös.
 
Moira berättar för Adam att hon accepterat budet på gården. Han blir givetvis ledsen när han ser hur ledsen hon är. Cain står i vardagsrummet och hör dem prata och hur besvikna de är över att behöva lämna gården.
 
Amy och Andy åker till möte på socialen. De ska prata om Kyle och adoptionen. Amy börjar berätta att hon inte ville ha barnet när hon blev gravid. Andy puttar på henne för att hon inte ska säga förmycket negativt.
 
Val ä orolig för hur det går för Amy på mötet. Hon sitter på värdshuset med mobilen i handen och väntar på samtal. Plötsligt dyker Eric upp eftersom han också är orolig för Amys möte.
 
Alicia och David kommer hem från minisemestern. Hon frågar Diane om när hon kan börja jobba igen. David tycker inte alls det är en bra idé men Alicia säger att hon vill verkligen jobba. När Diane gått och Alicia fått reda på att Amy ska till socialen för att prata om adoptionen av Kyle så säger hon att hon måste berätta sanningen för Jacob innan någon annan gör det.
 
Nicola bjuder in folk i byn på en halloween fest. Hon bjuder även James som inte verkar så intresserad av att komma. Val sätter sig hos James när han sitter på kaféet. Hon kan inte låta bli att berätta om Cain och hans kriminella bakgrund och att Moira varit ihop med honom redan när John levde.

Noah springer runt och skrämmer folk när han har en monstermask på sig.
 
Ashley frågar Edna om råd om han ska försöka få sin gamla tjänst tillbaka. Edna förstår först inte vilket jobb han menar så Ashley fräser till och säger att det är som mjölkbud i Cleckheaton som han hade 1973. Hon tror inte att det är meningen att han ska söka jobbet nu utan det kommer att komma ett tecken så småningom.
 
James pikar Moira när de ses ute på gatan i byn. Han säger att hon minsann varit med Cain och därmed svikit John fast de var gifta. Moira blir alldeles paff. Senare söker hon upp honom och talar om att både hon och John gjorde sina misstag men de älskade varann ändå. Hon säger åt honom att inte lägga sig i hennes kärleksliv i fortsättningen.
 
Katie pratar med Adam när hon kollar till sina hästar på gården. Han berättar om försäljningen och att hon är skyldig dem några månaders hyra. Katie har inga pengar så Adam säger åt henne att fråga Declan. Det gör att Katie åker till Home Farm och säger att hon ska bo där eftersom hon är Declans fru fortfarande. Declan protesterar och säger att hon inte har rätt till något sedan hon lämnade honom och ringde polisen. Då vill Katie ha pengar av honom.
 
Cain ser när Ross smyger runt Home Farm för att kolla in bilarna som tillhör det stora bröllopsföljet som ska fira där. Cain säger åt honom att sköta allt bättre och det slutar med att de båda samarbetar. Ross får klä ut sig till chaufför och låtsas vara en som sköter parkeringsservicen på Home Farm. Det gör att han får en lyxbil som ska parkeras. Cain får nyckeln och drar iväg med bilen. Strax efter kommer nästa bil som Ross tar.
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Seriens absolut tråkigaste och ointressantaste karaktär någonsin, Stephanie, gjorde comeback idag. Vilket lågvattenmärke! Jag hoppas innerligt att hon inte är i serien för att stanna.

Kul att se Katie igen, hon hör liksom dit.

2015-01-15 @ 22:21:08
Postat av: Julia

James är verkligen en tråkig typ. Nu har han ändå varit med i några avsnitt, men vad har egentligen hans karaktär bidragit med..?

2015-01-16 @ 00:30:36
Postat av: Frida

Tyckte det var lite kul när Sandy kom åkandes bland alla mc :)

2015-01-16 @ 09:00:06
Postat av: Freja

Håller med om att James verkar vara en tråkig typ. Hoppas verkligen inte han är här för att stanna..varje gång man tror han åkt dyker han upp igen. Hoppas Ashley får vara präst igen trots sina misstag. Känner som stor risk att nåt liknade händer annars..

2015-01-16 @ 15:52:14
Postat av: Maria

Jag funderade på pappan till Amys barn, är det inte Cain?

2015-01-16 @ 18:33:36
Postat av: Linn

Maria: Ja, det är Cain som är Kyles pappa, men han vill dock inte veta av sitt barn.

2015-01-16 @ 19:30:23
Postat av: ELIZA

Laurel kan lägga ner nu.. Less på hennes hysteri...Rhona och Paddy kan gå vidare, ingen är bättre än den andra i det fallet...Jimmy och Nicola detsamma, han lite klumpig och hon ännu värre...David och Alicia, där blöder mitt hjärta när jag ser pojkens reaktion...Förbannade Prijja, varför hota med att avslöja??.. vad har barnen med vuxen saker att göra?????????????????? Riktigt lågmärke...!!! Moira och Cain, gift Er !!! Ejjmi, lägg ner ang. sonen, adopterat är adopterat....Enda roliga saken just nu är....Blir Ruby gravid?....

2015-01-17 @ 00:49:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0