Svensexa eller rensexa

Inskrivet kl 23:11
 
 
Laurel och Ashley försöker övertala Arthur till att de kan posta önskelistan till tomten men Arthur är snabb så han lägger i brevet själv i brevlådan. Det gör att både Ashley, Marlon och Laurel gör allt för att få ut brevet när Arthur inte är med dem. Ashley har en gripklo men det funkar inte ändå så han stoppar ned handen och givetvis fastnar han. Harriet kommer förbi och retar dem lite. Marlon går sedan till puben för att hämta gåsfett för att olja in Ashley hand så den lossnar.
 
Eric får med sig David på en öl på puben men det visar sig vara en mindre svensexa, eller rensexa som de kallar den för David får på sig ett par renhorn. Priya jobbar men kan inte släppa David med blicken så när Marlon går iväg med gåsfettet så följer svensexagänget med, utom David som stannar och pratar med Priya. Han ber om ursäkt och hon ber honom att inte gifta sig med Alicia. David talar om att han älskar Alicia och vill gifta sig med henne så han tänker inte stoppa bröllopet. Sedan kramar han Priya. Val som stått en bit ifrån ser och hör allt. Sedan går Val till Alicia för att fortsätta möhippan. När David kommer hem så muttrar Val. På hemvägen så träffar Val Priya som får sig en känga eftersom Val sett när Priya och David kramats tidigare på kvällen.
 
Declan går med en stor korg med delikatesser i till Sam. Han tackar Sam som alltid ställt upp. Rachel hör det och blir förbannad och talar då om att Sam blivit av med jobbet. Declan som inte visste det blir förvånad. Han söker upp Megan som måste berätta om att revisorn varit på besök för att tala om att Declan blir av med huset.
 
Sam och Rachel smyger in på Home Farm. De tar sig en whisky och sedan kollar de in Declans julklappar. De tar med sig en hel hög med paket för att dela ut hemma. När de hör att Declan är på väg hem så skyndar de sig ut.
På juldagen blir både Lisa och Zak misstänksamma mot att det är dyra julklappar som de får men Rachel och  Sam säger inget om varifrån de kommet. Rachel går iväg och då berättar Sam för Zak att han tänker fria till Rachel lite senare under dagen.
 
Jai kommer till Dingles för att hälsa på sin son. Efteråt åker han till Charity för att låna hem en överlycklig Noah i några timmar.
 
Arthur är övertygad om att tomten är magisk så han kommer att ordna den hemliga julklappen som Arthur önskat sig. Han blir väldigt besviken när det på juldagsmorgonen visar sig att han inte får den hemliga julklappen. Arthur tror att det beror på att han varit dum under året. Sandy förklarar att tomten kanske inte hunnit med allt eftersom önskelistan kom så sent.

Declan och Megan kommer hem till Home Farm. Han är förbannad för att Megan inget sagt något om läget tidigare och det tar inte lång tid innan de båda tjafsar med varann igen. Declan tar tag i henne och trycker upp henne mot väggen. Megan tröttnar på hans aggresivitet så hon talar om att hon lämnar honom. Hon säger att han sagt åt henne att skaffa sig ett liv så nu är det sista rådet han gett till henne.
 
Värmepannan har gått sönder hos Alicia och David så hon får göra sig i ordning i lägenheten bakom puben. Val hjälper henne med håret men Val är så bakfull att hon inte har riktig koll på vad hon gör. Det leder till att en stor hårslinga bränns sönder och lossnar. När Alicia senare upptäcker det får hon panik. Priya som kommit till puben för att hjälpa till går in i rummet med en vinflaska. Hon ska precis hälla vin på bröllopsklänningen som ligger framme men ändrar sig när hon hör att Val och Alicia är på väg in. Det slutar med att Priya hjälper Alicia med håret. Alicia blir klar tillslut och är på väg till kyrkan men precis vid bardisken så råkar Val snubbla till så Alicia får massa rödvin på klänningen ändå. Sen som hon är så beslutar hon sig för att ta på sig mjukisdräkten som i alla fall är vit. De skyndar sig till kyrkan där David och Jacob dekorera stora valvbågar med blommor och blad.
 
Declan super sig full och struntar i allt. Robbie tittar in men talar om att han inte bryr sig längre.
Megan är på ett hotell. Hon äter middag ensam och när hon ser en annan äldre man sitta själv så går hon iväg och ska bjuda honom på ett glas vin. Det visar sig att mannen inte alls är ensam utan att hans sällskap kommer lite sent bara. Megan går därifrån besviken.
 
David är bakfull och börjar helt plötsligt må illa. Eric ringer dem i kyrkan och säger att de blir lite sena. När David lugnat sig lite så knackar det på dörren. Leyla kommer in och talar om att hon vill träffa sin son.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Leyla tillbaka. Ojoj.. nu blir det spännande ;) Tre kvinnor David, hur ska det gå? Undra om det är Jacob som på något sätt hört av sig? lite väl lustigt annars att hon dyker upp precis nu. Hoppas inte Jacob stöter bort Alicia bara ..

2015-02-23 @ 17:24:15
Postat av: Ylva

Ja hoppsan vilken julöverraskning!:)

2015-02-23 @ 17:41:20
Postat av: Stina

Varför kan inte ett enda bröllop fungera utan katastrof? Det börjar bli lite tjatigt att alla bröllop blir förstörda. vad jag börjar bli trött på Rachel, gnäller hela tiden. Sonen får ju massor av presenter av sin pappa och Jai betalar dessutom huset och Sam skulle säkert få chans till arbete på godisfabriken ägs ju av Rai. Jag kan inte låta bli att försvara Declean, han har verkligen förlorat allt, hur skall han då kunna ha råd att behålla anställda. Fast det ger honom inte rätt att vara våldsam mot sin syster. Systersonen borde han dock ha slängt ut för länge sedan. Visst var det hans fel att Declean inte kunde sälja sina hus och då hade Declean inte behövt gå i konkurs och kunnat behålla sina anställda. Vad händer med alla husen nu, alla kan ju bli vräkta.

2015-02-23 @ 18:02:18
Postat av: Anette

Ja nu blir det absolut inget bröllop, ingen ro för Jacob. Väntar bara på att ungen ska bli bråkstake.
Leyla tillbaka för att stanna? Jag är här för att träffa min son. Då stack hon från altaret med Davids pengar och lämnade honom i skiten. Var är ödmjukheten? *suck*














2015-02-23 @ 21:03:25
Postat av: MariaF

Tyckte Val var kul idag, speciellt när hon agerade frissa och brände av håret:)

Synd att det blev pannkaka av ännu ett bröllop! Usch va jobbigt, hur kommer David nu att bli med ytterligare en kvinna att ta hänsyn till?

2015-02-23 @ 21:05:13
Postat av: Hannah

Gaah, så detta är Alicias syrra alltså! Såg ej HTG när hon var med senast, lär väl bli ett antal konflikter i och med hennes återvändo. Förutom denna grymma blogg vill jag även lyfta instagramkontot emmerdale_spoilers_ Om ni som jag är alldeles för nyfikna på att vänta på vad som kommer att hända :) Sverige är nog så långt efter UK tycker jag.

2015-02-23 @ 21:11:57
Postat av: Linn

Hannah: Avsnitten vi ser nu är från julen 2013, så vi ligger alltså ca 1 år och 2 månader efter UK.

2015-02-23 @ 22:31:40
Postat av: Annika

Inga spoilers i denna blogg bara! :-)
Leyla återvänder... Det var länge sedan man såg henne! Själv gillade jag Leyla när det begav sig o tyckte det var synd hon lämnade. Men nu tycker jag faktiskt att det är Alicias tur att få lite medvind. Tyckte Leyla såg hård ut hoppas hon inte ställer till det för mycket nu.
Rachel har jag oxå gillat men nu tycker jag hon blivit alldeles för oförstående o klängig.
Declan har jag inga sympatier för. Undrar just vad som händer med allas hus, å vem ska nu ta över rikemansrollen...?

2015-02-23 @ 23:39:55
Postat av: Peter

Dåligt av Tv4 att inte visa repriserna längre. Det var guld värt för oss som jobbar skift och missar avsnitten då vi jobbar förmiddagar. Tack för att denna bloggen finns, du gör ett jättejobb :)

2015-02-24 @ 04:40:50
Postat av: anna

alla avsnitt finns gratis en vecka dygnet runt på tv4 play.se som man kan se hemma eller kanske på jobbrasten : D
om ni inte visste
ps: leyla, har hon varit ihop med David innan??
Med vänlig hälsning anna

2015-02-24 @ 05:36:57
Postat av: Anette

David och Leyla skulle gifta sig när hon stack för några år sen. Hon är syster till Alicia och Jacobs riktiga mamma.

2015-02-24 @ 11:37:03
Postat av: anna

okej, varför ändrade sig leyla ang bröllopet med David? fanns Jacob när de skulle gifta sig? alltså kände Jacob o David varann då för många år sen när leya o David hade en relation? tack Med vänlig hälsning anna

2015-02-25 @ 02:53:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0