10/2 Grattis bloggen!

Inskivet kl 22:12
 
Idag fyller bloggen år... det började med en liten tanke om att ha ett ställe att diskutera vår kära serie men blev så mycket större än jag anat. I början så skrev jag inte mycket, inte ens varje dag och endast om någon enstaka händelse men sen växte den med er hjälp till vad den är idag... Med ca 300 unika besökare varje dag skulle jag ibland önska att fler hade något att säga för jag verkligen älskar era kommentarer om livet i byn, det är mitt bränsle för att orka mitt i mitt eget elände =)
 
Ross är inte välkommen in på puben igen men ger sig inte. Han sitter med Moira, Cain och Adam trots att byborna är emot honom.
 
Kerry följer med när Amelia ska skriva in sig i "Little miss Yorkshire". Plötsligt tränger sig en flicka, det visar sig vara den tjej som vunnit de fyra senast gångerna (Typ alla år tävlingen varit). Bianca som flickan heter visar sig vara rätt uppnosig och självsäker. När Kerry är bakom scenen och lägger ifrån sig en tallrik med mat på en stol så råkar Bianca sätta sig på den men märker inget så Kerry håller tyst. Missödet kan påverka resultatet i tävlingen.
 
Jai berättar för sin familj att Charity ska flytta in igen. Georgia tvivlar men Rishi blir glad. Charity berättar för Dingles och för Debbie som tycker hon är galen. Debbie tror Charity kommer att vara snäll ett tag för att sedan ge igen på Jai.
 
Eric försöker flirta lite med en dam som är gäst på värdshuset. Rodney och Georgia kommer in för att äta middag. När damen som Eric flirtar med inte är intresserad så säger Rodney till Eric att "skillnaden är hårfin mellan att vara tillmötesgående eller sliskig". (Kanske inte rätt person att säga så... kan jag tycka)
 
När det är Amelias tur att uppträda så blir Ali rasande när hon ser dottern alldeles uppsminkad dansa på ett sätt hon tycker är opassande. Publiken gillar dock framträdandet. Ali skäller ut Kerry efteråt. Trots allt så visar det sig att Amelia vinner och vill ge pengarna till Rubys baby när den väl kommer.
 
Ross orkar inte hjälpa till på gården. Han skyller på att han har ont efter skottskadan. När han blir ensam hemma snokar han runt efter familjens pengar. Adam kommer in och undrar vad Ross gjort i Moiras sovrum. Ross skyller på att han letat efter en handduk.
Senare på kvällen så går Ross ut med soporna. Utanför möter han Marcus som vill ha pengar. Ross som inte har några får några timmar till på sig att skaffa fram dem, annars kanske det händer familjen något.
 
Gabby går omkring med en ridhjälm på huvudet för hon önskar sig en ponny i julklapp. Bernice som i ett svagt ögonblick lovat att hon ska få en måste ta tillbaka löftet och hon skyller på både Ashley och Laurel att de är emot det för att det kostar för mycket med en ponny. Gabby blir givetvis besviken och rusar ut samtidigt som hon skriker att hon hatar dem alla.
 
Charity försöker ordna så familjen kan umgås. Hon bokar in dem till att träffa tomten och de ska ta med Archie. Rachel blir inte så förtjust men måste låta Jai umgås med sonen även om Charity är med.
 
Ross är utanför verkstan när Debbie kommer. Hon blir inte glad när hon ser honom och när Cain säger att Ross ska hjälpa dem så blir hon irriterad eftersom hon inte vill ha honom där. Ross tar tillfället iakt och drar därifrån.
 
Bernice får reda på att Gabby inte kommit till skolan. Hon blir orolig och går ut för att leta. När hon möter Laurel så berättar hon om vad som hänt. Laurel säger åt Bernice att stanna kvar i byn ifall Gabby kommer tillbaka medan hon själv beger sig iväg för att leta efter flickan. Laurel hittar Gabby vid busshållplatsen, där Ross gömmer sig i busskuren. Laurel blir arg på Gabby som då blir ännu surare för att Laurel bara bryr sig om Arthur. Gabby rusar ut på gatan precis när Diane kommer körandes. Ross ser det och kastar sig i vägen för bilen för att rädda Gabby. Båda klarar sig med några skrapsår. Ross följer med Bernice hem för omplåstring.
 
Eric sitter på kaféet och ser en okänd kvinna sitta vid ett bord. Han frågar henne vem hon väntar på, om det är möjligtvis Hunter. Eric lyckas skrämma iväg henne genom att säga att Hunter är en som lurar kvinnor. När Rodney kommer blir han förvånad när han upptäcker att ingen väntar på honom. Senare får han reda på att det var Eric som gjort så kvinnan stack. Det slutar nästan med knytnävarna när de båda männen ses. Bob får hålla isär dem.
 
Charity, Jai, Noah och Archie är på julmarknad för att träffa tomten. När tomten råkar kalla henne för mamma och Jai skyndar sig att rätta honom med att hon inte är Archies mamma får hon nog. Hon orkar inte med att försöka vara en ny styvfamilj. Charity rusar ut och Jai efter henne. Han försöker förklara för henne att han accepterat Noah så hon borde lära sig älska Archie. Noah som sett dem bråka blir ledsen över att det händer igen.
 
Ross kommer hem till gården. Cain är på honom så fort de blir ensamma. Han tar pengarna ur Ross ryggsäck och försöker tvinga Ross till att berätta sanningen. Ross erkänner tillslut att han tagit pengarna från Moiras byrålåda. Han erkänner att han ska betala till Marcus också men han säger inget om hoten.
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Grattis, bloggen!

Laurel kallar Bernice dum. Där kan vi verkligen prata om att kasta sten i glashus.

Rodney kallar Eric slemmig. Pot, kettle etc.

Ali ger verkligen white trash ett ansikte.

Adam och Ross är så otroligt lika. De kunde vara bröder.

2015-02-10 @ 20:30:00
Postat av: Ylva

Stort GRATTIS till bloggens bemärkelsedag. Det arbete du lagt och lägger ner är verkligen beundransvärt. Tack så MYCKET! Hoppas du orkar fortsätta!

2015-02-10 @ 22:21:14
Postat av: AnnaS

Grattis bloggen! Och återigen, stort tack för att du skriver!

Vem var Charity ihop med före Jai, hon sa nåt om sitt ex idag, har jag för mig.

Konstigt att Eric var så barnslig och oprofessionell. Det är inte realistiskt.

2015-02-11 @ 03:22:50
Postat av: Frk Höger

Charity var ihop med Cain förut...
Jaa undrar varför Eric helt plötsligt ändrades, måste leda till nåt annat.

2015-02-11 @ 04:29:23
Postat av: Jonas

AnnaS: jag tyckte också att Erics agerande (framför allt i sin egen restaurang) var orealistiskt och öga trovärdigt.

2015-02-11 @ 09:00:20
Postat av: Astrantia

Ett stort grattis till bloggen! Ja, jag tycker också att Eric betedde sig märkligt mot den kvinnliga gästen, han brukar väl inte vara sliskig mot damer? Har han fått ett sammanbrott efter att Amy lämnat byn, eller vill han också tjäna lite extrapengar som en gigolo? Jag tror Charity och Jai hade lite för bråttom att bli ihop igen, det är tydligt att hon inte kommit över Jais snedsteg. Jag tycker inte att det går att jämföra Archie och Noah, Jai visste ju faktiskt om Noah när han och Charity träffades. Men får bara Charity lite tid på sig att samla ihop sig så kan det nog bli bra till slut. Ross tycker jag är en tråkig karaktär. Jag saknar Gennie!

2015-02-11 @ 10:04:33
Postat av: Mammi

Grattis till bloggfirande och massvis av tack för att du skriver här, älskar verkligen bloggen!

2015-02-11 @ 11:29:19
Postat av: TinaV

Grattis till bloggen!
Jag gillar också när det är många komentarer.

2015-02-11 @ 22:03:50
Postat av: Anette

Grattis bloggen som jag följt många år. Det är ett fantastiskt jobb du lägger ner Tack! Jag tittar varje dag jag kan eller tittar igen på tv4play.Jag läser ändå bloggen för att se vad andra skriver, jag kanske ska kommentera mer då. :) Jag har en kollega som tur är som jag kan prata HTG med då jag följt serien i ca 20 år. Just nu så gillar jag Charity och Moira bäst. Jag hoppas också serien kommer att ta med mer vardagliga händelser och inte fortsätta med totalkatastroftänket. Det blir trist i längden att det inte är ens lite realistiskt. Amelia är en frisk fläkt jämfört med sin sura mor. Gabby trulig unge ja men hon har det inte lätt med att familjen ständigt förändras och flyttar runt. Pria och David ja herregud vad är attraktivt med honom? Dom tråkig meningslös karaktär...Erik och Val haha jag gillar dom. :) Deras drama är ju ganska realistiskt iaf förutom Portugalflytt. Chas tycker jag är en bra karaktär Cameron saknar jag inte alls.

2015-02-12 @ 07:51:37
Postat av: Catrin

Grattis till bloggen! Uppskattar verkligen att du tar dig tid till att skriva så utförligt. Tack! :)

2015-02-12 @ 13:28:09
Postat av: Katarina-Cinnamon

Grattis till bloggen, den är superbra, tack :-)

2015-02-12 @ 18:31:37
Postat av: Anonym

Grattis bloggen, jättebra, ha det fint :)

2015-02-16 @ 15:08:54
Postat av: Mia

Grattis bloggen, tack för att du skriver så utförligt! Hoppas att det löser sig i ditt privata elände. ja, det händer mkt i byn...många har ju en skruv lös,haha..;) Charity tar ju priset så ego som hon är...

2015-02-16 @ 15:14:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0