När en ring blir två

Inskrivet kl 21:31
 
Finn och Victoria blir sams, trots att Finn först tvekar på deras vänskap.
 
Val är avundsjuk på Doug som får agera lokalkändis och tända julbelysningen i en grannstad. Hon vill också göra det så hon ringer till kommunen för att få något uppdrag. Val lyckas tjata till sig att få tända julbelysningen i Linton-on- Sea eftersom hon lovat att Daniel Craig skulle vara med henne, allt till förmån för att rädda HIV-sjuka barn. Hon glömde dock att nämna att han inte är tillfrågad än så när hon ringer hans agent så får hon nobben.
 
Eric råder Val att avsäga sig uppdraget för att istället börja med att bygga sitt varumärke i lite mindre skala. Val muttrar men sedan kommer hon på att hon ska arrangera stiftelsens första årliga välgörenhetsbal...på torsdag nästa vecka
 
Belle möter Lachlan vid scoutstugan för att ha sex med honom. Han säger dock att han inte är intresserad av det, Belle vill givetvis att han raderar bilden ändå. De går upp på taket på huset och där får hon radera hans bild. Lachlan börjar prata om folk som får för sig att att hoppa ned från höjder och plötsligt gör Belle det. Hon klarar sig med en stukad hand.
 
Chrissie råkar få höra när Dan nämner den smashade bilen för Robert. Robert förklarar för henne att han ville inte oroa henne efter allt hon gått igenom efter inbrottet så därför sa han inget om det.
 
Pete tar över mer och mer av planering och pappersarbetet i fotbollslaget. Jacob är jätteglad över tricksen Pete lär honom. Alicia märker Davids sura min och hon säger åt honom att antingen säga åt Pete eller vara med och hjälpa till.
 
Zak försöker få tag på Belle men hennes mobil ligger kvar i jackan som hänger på en stol i köket. När han tar upp mobilen så hittar han Ednas brosch (och pengarna?) Han konfrontrar sin dotter när hon kommer hem. Zak är inte arg men orolig för vad Lisa ska säga. Han kommer överens med Belle att om hon börjar skolan efter nyår så ska han inte skvallra för någon. Det innebär att han inte kan lämna tillbaka broschen till Edna så han lägger den i lite hushållspapper i soporna.
 
Andy och Katie tittar på nätet efter vigselringar. Diane som hört att Andy vill involvera sin far i bröllopet ger honom Jacks vigselring som de kan göra om till två ringar. Doug som får höra det erbjuder sig att hjälpa dem att  lämna den till en juvelerare som han känner till.
 
Victoria får förfrågan om hon vill bli Andys bestman och hon blir jätteglad. Hon försöker sig på att skriva ett tal som hon ska hålla. Andy kommer in på puben så hon får sluta skriva för tillfället. Strax efter kommer Robert in och får höra att Victoria är bestman, han blir väldigt besviken och klankar ner på sin bror. Då kommer precis Doug in och berättar vad juveleraren sagt om ringarna. Diane blir tvungen att berätta för Robert att hon gett Andy Jacks vigselring. Robert blir rasande men hon säger att hon gör det hon tror blir bäst. Rober6t rusar ut från puben.
 
Zak kommer ned från Ednas tak och säger att han bytt några beslag som behövde bytas. Edna blir irriterad efter som hon inte bett honom göra det och hon är rädd för att han ska ta mycket betalt. Zak lovar att han gjort det utan någon kostnad för henne.
 
Ali saknar Archie och hon är ledsen för att de inte fått fira hans födelsedag för att Jai och Megan tagit med honom på semester. Hon får veta att Jai pratat med sin far via videosamtal så Rishi hade fått se Archie vara glad över sitt firande utomlands. Hon är orolig för att Archie kommer att glömma henne och den sidan av släkten så hon ber Rishi ringa Jai för att de ska komma hem.
 
Ross kommer hem till Bartons gård för att be om pengar till hyran. Han passar på medan fängelset skickat inspektörer som kollar hemmiljön inför Adams vilkorliga frigivning. Ross lyckas pressa till sig tre månadshyror för att inte ställa till med något som kan äventyra Adams hemkomst.
 
Belle ska tjäna lite extrapengar så Paddy instruerar henne om vad hon ska göra när hon hjälper honom på veterinärkliniken. Hon är måttligt intresserad av det han säger.
 
Robert som rusat ut från puben och går ute på bron möter Aaron som kommer åkandes. Aaron stannar till och frågar om Robert vill ha skjuts någonstans. När Robert svarar att han inte vet vart han vill utan Aaron får bestämma så hamnar de på en gaybar inne i stan. Aaron frågar vad som hänt och varför Robert varit så upprörd. Robert berättar men Aaron tycker att det inte var så illa att Andy fått ringen eftersom han ändå är äldre än Robert. Det gör inte Robert gladare så han rusar ut från klubben.
 
Katie kommer till Home Farm och hon skäller ut Robert för att han lägger sig i Andys lycka. När Katie gått så ringer Robert till juveleraren i Hotten, han låtsas vara Andy som beställer en inskription i ringarna.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Kommentarer
Postat av: Jonas

Zack kunde ju ha gett Edna broschen tillbaka anonymt, i stället för att slänga den.

2015-12-03 @ 22:34:05
Postat av: Jackson

Precis min tanke om broschen!

2015-12-03 @ 22:35:31
Postat av: AnnaS

Ska bli spännande att se vad det kommer att stå i deras ringar. För en gångs skull tycker jag att Robert har rätt, angående Jacks ring.

2015-12-04 @ 11:15:49
Postat av: Niitta

Håller med om ringen. Förstår inte hur Andy kunde bli så mycket mer betydelsefull för Jack än hans biologiska son Robert. Blod är ändå tjockare än vatten.

2015-12-04 @ 11:42:21
Postat av: Anonym

Jag känner ingen som inte har skaffat ny ring när de har gift om sig och det borde betyda att den ringen som Andy fick var ringen som Jack skaffade i samband med att han gifte sig med Diane. Roberts reaktion hade varit mindre oväntad om det till exempel hade handlat om ringen som Jack hade när han gifte sig med Sarah eftersom hon blev som en mamma för honom. Det är klart att alla barnen är lika betydelsefulla oavsett om det är biologiska barn eller inte, Jack älskade verkligen barnen :) Det verkar alltid som att Robert ser sig själv som den viktigaste i alla familjesituationer och hans beteende påminner inte sällan om barn och deras leksaker, det är när andra visar intresse för saker som leksakerna blir riktigt intressanta.

2015-12-05 @ 00:20:42
Postat av: ELIZA

Har inte sett sista tre dagars avsnitt...Men reagerar på att ""blod är tjockare än vatten""...Det är det f*n inte!!!..Men var och en måste ju bedöma efter sin egen situation... En mamma kan ta hand om 10 barn, men 10 barn bryr sej inte om sin mamma...

2015-12-05 @ 15:47:06
Postat av: ELIZA

Kan skriva att jag inte har några barn, men jobbar inom vården....

2015-12-05 @ 15:48:25
Postat av: Niitta

Vad har det för betydelse att du jobbar inom vården?

2015-12-07 @ 14:32:00
Postat av: Linn

Niita: Jag tror att Eliza menar att hon ser hur sällan de anhöriga hälsar på sina gamla föräldrar och släktingar.
Jag har inget vårdyrke själv, men båda mina föräldrar fick hjälp av äldrevården under den sista tiden i livet, så jag har också sett situationen men från en lite annan synvinkel än Eliza. Mina syskon och jag hälsade på våra gamla föräldrar minst en gång i veckan på äldreboendet och vi var de enda anhöriga som någonsin kom dit. Alla de andra gamla fick bara sitta och drömma om att få se sina barn. Så att "1 mamma kan ta hand om 10 barn, men 10 barn bryr sig inte om 1 mamma" är verkligen sant.

2015-12-07 @ 17:36:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0