O... M... G!

Inskrivet kl 23:01

Ashley blir tvungen att berätta för Harriet om att biskopen erbjudit honom hennes tjänst. Hon blir givetvis besviken över att han inget sagt tidigare och går ut från kaféet där de är. Bob viskar Judas tillhn Ashley, rätt nöjd med sin bibelreferens. Ashley går till kyrkan där han möter Edna. Hon lyckas få Ashley till att berätta om hur han mår och han erkänner för henne att få tillbaka prästjobbet i byn var något han drömt om men han vill inte offra Harriet så han skulle välja henne istället. När Ashley gått säger Edna till Harriet att komma fram. Hon har stått bakom ett draperi och hört allt.
 
Nicola börjar sitt nya hälsosamma liv med att dricka kål-smothies och ut på joggingtur på morgonen. När hon sedare på dagen kommer till puben med Bernice kan de inte motstå Dianes erbjudande om billigt vin och Kerrys smaskande på en nachotallrik får Nicola att dregla. De bestämmer sig för att vara nyttiga i morgon istället. Nicola blir jättefull och Jimmy som kommer in blir jättebesviken på sin fru som inte kan hålla det hon lovat.
 
Chrissie ska träffa Aaron för att betala för bilen han fixat men Robert övertalar henne att han kan lämna betalningen istället. När han träffar Aaron så säger han att all kontakt ska ske via honom, att Aaron får inte komma nära henne.
 
Belle vill inte ha skjuts till skolan. Hon går iväg till skogen där hon ringer till skolan och skriker åt dem att hon hatar dem och att alla hatar henne. Belle säger att hon aldrig kommer att komma tillbaka till dem. När hon går därifrån går hon till puben och snor en flaska vodka som hon börjar dricka på en gång. Hon raglar in i Davids affär där hon börjar skrika och välta saker. David försöker stoppa henne men lyckas inte. Lachlan står en bit ifrån och fotar dem i smyg. Cain som är på verkstan mittemot affären hör allt och rusar dit. Han får Belle att lugna ned sig tills Zak och Lisa kommer för att hämta henne.
 
David får höra att Jacob har fullt upp med träningar efter skolan så för att spara lite av sin tid får David rådet att bli tränare i ett fotbollslag i byn så slipper han skjutsa Jacob till andra träningar. Han sätter upp lappar om att killarna som vill spela fotboll ska anmäla sig till honom. Sarah, Amelia och Gabby protesterar hos honom och kallar honom kvinnohatare och manssvin för att tjejer inte är välkomna. David försöker tala om att de visst är det och visar det genom att måla över ordet "killar" på lapparna. Tjejerna blir nöjda för tillfället.
 
Belle är väldigt skärrad och vill tillbaka till ungdomsvårdsanstalten för hon är trött på allt prat bakom hennes rygg och hon vill att allt ska bli som vanligt igen. När hon inte orkar med föräldrarnas omsorg sticker hon iväg till skogen där hon börjar prata med någon som inte syns. Hon erkänner att hon slagit sönder rutan, haft sönder sin tavla och att hon skapade såren på sig själv.
 
Harriet pratar med Ashley och hon erkänner att hon hört vad han sagt i kyrkan. Hon säger att hon inte vill att han ska välja mellan sitt jobb och henne. Hon kan jobba med vad som helst i framtiden.
 
Dingles får besök från Belles assistent från ungdomsvårdsanstalten. Assistenten undrar varför Belle slutat skolan och skrikit på sin lärare. Lisa och Zak försöker förklara utan att sätta Belle i svårigheter men Belle erkänner direkt. Hon vill tillbaka till anstalten för att få vara ifred men i nästa sekund vill hon bara vara hemma hos mamma.
 
Sandy och Edna kommer hem till Ashley och Harriet. De välkomnar Ashley till det nygamla jobbet och de tackar av Harriet för den tid som varit. När Harriet kysser Ashley framför deras ögon muttrar Edna givetvis att det vore bra om inte två präster lever i synd. Harriet skrattar och säger att det bara är en präst i byn. 
 
Nicola mår riktigt dåligt dagen efter fyllan på puben. Hon försöker klara av dagen men det är inte lätt när man måste spy hela tiden. Plötsligt får hon en idë och åker iväg till Hotten. Hon återkommer med en hel hög graviditetstest. Alla testen visar att hon är gravid och hon blir överlycklig. Hon och Bernice berättar det för Jimmy när de ses på puben och de har fått honom motvilligt att gå till toaletterna för att de ska kunna prata ifred. Jimmy blir jätteglad såklart.
 
Lachlan är ute med sin hund när han ser Belle sitta ute på gården. Han går fram till henne och frågar hur hon mår eftersom han sett hennes utbrott i butiken. Hon frågar om det var han som ringt till anstalten men Lachlan nekar. Han tror att det var den gamla damen med hatt som också såg allt. Lachlan inser att Belle mår rätt dåligt och därför gör galna saker som att lägga sprayfärgen i hans väska. Belle håller med honom. Sedan går hon till minnesplatsen och börjar prata med Gemma. Edna kommer dit och frågar vad Belle gör. Belle svarar att hon bara pratar med sin vän. Plöstlsigt blir hon irriterad på Edna så Edna går därifrån. Belle fortsätter att prata för sig själv och lovar att hon ska göra "henne" illa för att få vara ifred från rösterna i huvudet.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Kommentarer
Postat av: Niitta

Kanske jag minns fel, men hade inte Harriet någon sorts relation till Edna, och vilken i så fall?

2015-12-01 @ 16:20:59
Postat av: AnnaS

Ånej! Ska Gemma ta över Belles kropp nu? Flickan behöver hjälp!

2015-12-01 @ 17:30:07
Postat av: Anonym

Edna är typ nån faster eller liknande.

2015-12-01 @ 18:18:39
Postat av: Linn

Niitta: Ja, de är släkt. Harriet är Ednas kusinbarn eller nåt sånt.

2015-12-01 @ 18:26:49
Postat av: Niitta

Tack, hade för mig att det var något sådant. Hela byn är väl kanske mer eller mindre släkt med varandra.

2015-12-01 @ 20:13:29
Postat av: Jackson

Det är riktigt hemskt att se Belle nu, tycker jag.

2015-12-02 @ 09:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0