En ung mördare

Inskrivet kl 21:59
 
James sitter i soffan hemma på gården och han håller ett litet paket i handen. Katie kommer dit och sätter sig och pratar med honom i väntan på Adam. James är besviken över att Chas nobbat honom så han ger Katie paketet istället. När Katie får tillfälle så pratar hon med Chas och ger henne den lilla asken hon fått av James. Det visar sig vara ett halsband men Chas är ändå inte intresserad av att träffa honom.
 
Belle ska på inledande förhör i rätten Hon vill inte ha med sig Lisa utan det räcker med Zak. Lisa blir förtvivlad men finner sig i det. Istället går hon till fabriken för att försöka få tillbaka jobbet. Hon ber Jai om ursäkt men han skrattar bara åt henne. Lisa lyckas ändå övertala honom till att ge henne jobb igen.
 
Jacob träffar några äldre killar och ska sälja cigaretter till dem men precis då dyker Val upp och hon kan inte låta det vara. När hon närmar sig Jacob ser hon att han håller i en otänd cigarett Hon blir rasande på honom och anklagar honom för stöld. Jacob vägrar att erkänna men Val tror honom inte. Hon får honom att lova att aldrig göra om det igen. När Val gått kommer Noah och han frågar hur det går. Jacob berättar om Vals raseri och att han lovat att inte stjäla något men till Noah säger han att hon behöver inte veta vad de gör.
 
När Adam kommer in på puben för att träffa Katie har han James med sig. James frågar om Chas vill ta en drink med honom men hon vägrar återigen. Efter en stund ändrar hon sig och sätter sig hos honom. Hon ber James att berätta alla hemligheter han har men han har inga fler och hon blir nöjd. De bestämmer sig för att fortsätta träffas
 
Zak besöker Dom för att berätta vad som hänt. Trots att det är jobbigt så berättar han att Belle blivit anklagad för mordet på Gemma. Dom blir rasande och bitter. Han anklagar Belle för att ha förstört allt och nu ska hon bara fortsätta leva medan Gemma inte kan det.
 
Val kan inte låta bli att driva med Jacob när hon ser honom.  Hon försöker få honom att börja jobba med städning på värdshuet men precis då kommer Alicia. Jacob blir orolig och tackar ja till jobbet trots att han egentligen inte vill. Alicia tycker inte det är så lämpligt men Jacob insisterar på att han vill hjälpa Val. Nästa gång Val ser dem så sitter de på kaféet. Återigen så låtsas hon att hon ska säga något till Alicia men hon gör inte det och Jacob kan andas ut. Val varnar också Noah för att umgås med fel typer.
 
Många i familjen Dingles oroar sig för Belle. Det gör att när James kommer till puben så behöver Chas lite kramar och närhet. Hon har dock svårt att slappna av när Cain och Moira sitter några meter ifrån. När Moira går iväg så går James fram till Cain och säger att Chas behöver stöd ifrån dem båda fast på olika sätt. Det kan inte Cain förneka så när James vill bjuda på en öl så tackar han inte nej.
 
Eric försöker få Val att flytta hem igen men hon vägrar. När hon sedan ser en cyklist från Tour de France på puben så överlåter hon hennes rum till honom. Val återvänder till huset där Eric blir glad över att hon flyttar hem. Hon tänker dock inte sova i samma rum som honom och hon har inget behov att ha honom som vän heller.
 
Lisa är fortfarande mycket sur på Zak som gått med på att skjutsa Belle till polisen. De båda bråkar en hel det om det. Zak försvarar sig med att han bara gjort som Belle velat medan Lisa säger att ibland måste man se till barnens bästa även om de själva inte förstår det.
 
Belle smyger ned på natten för att ringa Sean. Zak som sitter i soffan hör henne men säger inget förrän hon upptäcker att han är där. Hon avslutar samtalet med Sean för att prata med sin far. Gråtandes ber hon honom att han och Lisa måste vara vänner och hålla ihop för de är de enda hon har. (Strålande skådespel av Eden Taylor-Draper som spelar Belle)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Astrantia

Suck, då blev Dom så där obehaglig och aggressiv igen, han som verkade ganska sansad ett tag. Men inte kan väl Belle åka in i fängelse för en olyckshändelse, eller har de hårdare straff i England? Finn är ju lite smårolig, kul med en sån karaktär, och idag var Val som vanligt: smålurig, egoistisk och med glimten i ögat.

2015-04-27 @ 13:25:42
Postat av: Hanna

Mja, de måste ju utreda om det fanns något uppsåt. Tycker nog inte att Doms agerande idag var så konstigt. Att vara sansad när dottern har dött är nog för mkt att begära. Men visst är det en vidrig situation för Belle, en vidrig olyckshändelse.

2015-04-27 @ 13:41:52
Postat av: Hannah

Jag blir helt galen på Jacob! Att sno från Davids butik, så jäkla illa. Hoppas han åker dit så det sjunger om det. Och ja Val är tillbaka igen ;) Läste en intervju med skådisen som spelar henne. Hur viktigt och stort hon tyckte det var att kunna belysa HIV. Kom förrresten på mig själv med att gilla varenda karaktär i serien. De har alla något och jag sörjer lite att min föräldraledighet är över efter sommaren. Har varit så mysigt att kunna titta varje dag.

2015-04-27 @ 23:09:51
Postat av: Ylva

Måste verkligen hålla med om att tjejen som spelar Belle var oerhört bra i avsnittet. Jag fick faktiskt tårar i ögonen

2015-04-28 @ 08:39:30
Postat av: Jonas

Om Dom hade blivit lätt upprörd hade varit en normal reaktion, men att han vill mörda, alternativt boxa upp ett litet barn (Tinkerbelle) är inte en reaktion som är särskilt normal.

2015-04-28 @ 08:39:48
Postat av: Angelica T

Mycket prat om Dom och hans agerande. Jag gilla heller aldrig att dem kom till byn för dem tillförde inget i mitt tyckte. Men hade jag varit Dom så är det väldigt svårt att säga hur man skulle agerat själv. Till en början är det mycket möjligt att jag hade reagerat exakt likadant. Men tycker hela saken är konstig. Belle borde varit smartare när hon berätta för polisen vad som hände och bara sagt att "Vi bråkade och hon slog mig så jag puttade henne så hon trilla och slog huvudet men sen reste hon sig upp och fortsatte bråka och sen gick vi åt varsitt håll" för i min mening var det en tragisk olyckshändelse. Belle kunde ju inte veta att hon skulle dö av det eftersom hon reste sig och gick. Hon blev väl yr osv som ledde till att hon trillade igen och sen blev medvetslös.

2015-04-28 @ 10:10:21
Postat av: Jackson

Kan man inte få se Chas tillsammans med en vettig karl snart??

2015-04-28 @ 10:23:07
Postat av: Niitta

Är inte alla egentligen lika oresonliga som Dom? Så fort någon råkar i blåsväder tappar alla huvudet totalt och fördömer, och skäller. Allt man själv gjort glöms omedelbart bort. Det blir väl bättre tv förstås om folk inte är mainstream. Skulle kanske vara tråkigt att titta om alla bara ryckte på axlarna och och sa att: Ja ja shit happens, let's move on.

2015-04-28 @ 13:02:41
Postat av: Jackson

Ja, i så gott som alla avsnitt är det alltid några som skriker, gapar och skäller.

2015-04-28 @ 18:35:20
Postat av: Jonas

Niitta: du har en klar poäng, men några är värre än andra. Lisa, Debbie, Nicola och Ali är exempel på några som enbart gnäller, gapar och skriker. Dom är dock psykopatisk snarare än gapig.

2015-04-28 @ 19:41:57
Postat av: Jonas

Jackson: vad är det för fel på hennes nuvarande (James)?

2015-04-28 @ 20:36:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0