Lev livet nu sen kan det vara försent

Inskrivet lördag 11/4 kl 10:09
 
Vart tog den mysiga stämningen i byn vägen? =(
 
Pete ska hämta bilen på verkstan innan han åker på möte. Givetvis börjar han munnhuggas med Ross men tystnar när Debbie kommer. Medan han hämtar nycklarna på kontoret med Debbie så passar Ross på att göra något under bilen.
 
Val muttrar över det mesta. Hon lyckas övertala Kerry att gå ut och röka med henne trots att hon slutat. Hon frågar Kerry om hur det är att leva med en sjukdom att ta hänsyn till. Kerry förklarar att man lär sig även om det ibland är jobbigt. När de går in igen på puben så får Kerry Val till att försöka utnyttja Dianes skuldkänslor genom att beställa en flaska vin som kompensation för det hon gjort. Tyvärr för Val, eller Kerry, så tänker inte Diane ge Val vin för hennes hälsas skull.
 
Declan bestämmer sig för att satsa på Internetföretaget Finn pratat om. Finn får reda på det när kompisen hör av sig om att någon plötsligt investerat en stor summa i den nya appen han utvecklar. Det gör att Finn försöker få jobb som ekonomisk rådgivare hos Declan. Först säger Declan nej men ändrar sig när Finn lovar att hjälpa till att tjäna massor av pengar.
 
Debbie och Chas ska åka in till stan för att festa men när Chas dyker upp med ett leende så blir Debbie mindre sugen på att gå ut. Chas har fått ett sms från James så hon är jätteglad. Debbie säger att hon inte orkar med en lycklig Chas för tillfället.
Pete ringer för att han har fått motorstopp så Debbie åker dit för att kolla till bilen. Hon ser att kylaren läckt massor med vatten så bilen måste bärgas. När Pete kommer nära och rör vid henne så stelnar hon till. Hon går undan men ändrar sig och går tillbaka till Pete och kastar sig över honom för att kyssas. Det slutar med sex i bilen men efteråt råkar Pete nämna Cameron och stämningen i bilen ändras. Debbie säger åt Pete att gå ut till sin bil på en gång.
 
Gemmas rörelse visar sig bara vara en reflex från ryggmärgen (?) och läkaren konstaterar att hon är hjärndöd. Dom måste ta ställning till om hennes organ ska doneras.
Belle kommer till sjukhuset och hon bryter ihop när hon ser bästa kompisen ligga i sjuksängen. Hon säger "förlåt, förlåt" flera gånger.
 
Dom blir tvungen att ta farväl av sin dotter och läkarna rullar ut sängen ur rummet. Han får sedan sova hemma hos Dingles för att inte behöva vara ensam.
Belle blir orolig när hon får veta att han sovit hos dem så hon vill skynda sig till skolan för att slippa träffa honom. Lisa säger åt henne att stanna hemma eftersom hon lever i ett chocktlllstånd. Dom vaknar och känner att han vill gå hem för att inte vara till besvär.
 
Pete försöker prata med Debbie på verkstan men hon vill inte prata med honom. Chas kommer med kaffe precis och märker av stämingen men Debbie förnekar att det är något. Senare kommer Pete in på puben när Debbie är där. Återigen försöker han prata med henne men då säger hon att det bara var en engångsföreteelse. Givetvis hör Chas det och frågar Pete om det är något mellan dem. Han svarar att det inte är det längre och då inser Chas att något hänt. Hon konfronterar Debbie som erkänner att det var bara sex eftersom hon inte har andra känslor för honom.
 
Polisen kommer till Dingles för att prata med Belle om vad som hände den kvällen. Belle svarar så gott hon kan utan att nämna bråket men däremot så berättar hon om att Gemma fått vodka av Sean. När polisen gått så berättar Belle för Lisa att de bråkat under kvällen.
 
Val fortsätter att umgås med Kerry och bara för att trotsa alla så bestämmer hon att de ska ut på stan och festa för hon vill inte sluta leva för man vet inte hur lång tid man har kvar.
 
Ross möter Pete på puben och ser när Pete tittar efter Debbie. Ross tror att han har bättre chans hos henne än brodern. Pete säger inget mer än att han nog har rätt. Chas hör det och ler.
 
Lisa möter Sean ute på gatan. De pratar om det som hänt och hon frågar honom om Belle och Gemma bråkat. Sean svarar att de bråkade rätt ofta med varann. Då säger Lisa att de inte behöver tala om detta för polisen.
Dom kommer ut och blir rasande när han ser Sean eftersom det var han som gett Gemma vodkan. Harriet som bestämt sig för att försöka hjälpa Dom kommer förbi och leder honom hem. Dom är besviken och skäller ut henne också, han vill inte ha någon hjälp eftersom han förtjänar att må som han mår.
 
Belle mår jättedåligt. Tillslut erkänner hon för Lisa att hon dödat Gemma...
 
 
 
Om en till dör i serien innan vi får sommaruppehåll så vet jag inte om jag orkar se serien mer... Jag har nog med elände i mitt liv, jag vill se mera glädje.
Vill jag se mord och död så kan jag se på Morden i Midsumer istället =/
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj belle måste ha värsta skuldkänslor nu när gemma dog :-o

2015-04-10 @ 16:27:09
Postat av: ELIZA

Tyyyyyypiskt!!!! Avsnittet med Belle´s gräl med Gemma fick jag inte se...Bor i Norrbotten och vi haft storm i flera dagar... Vad betyder storm??? STRÖMAVBROTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hur för..banna..d blir man....Men tyvärr nu sett följderna av deras gräl....Inte bra...Stackars ungar...Både Gemma och Belle...Inte hjälper det att det inte var meningen...Men nu är det här en fiktiv serie så vi övergår till Val...Passar hon på att bli alkis i skuggan av att vara HIV positiv..? ...Och Debbie, visst F*N förtjänar hon ett liv efter Cameron, men varför så defensiv..? Lyssna på din faster Chas....Satt och funderade på hur gammal Debbie är... ( Alltså i serien )..Hon fick Sarah när hon var 15?? Flickan kan vara 7?? Så Debbie kan vara 22 ??...Hela livet framför sej...Och sååå löjligt det där med Declan och vad heter han, (yngsta sonen till James) FINN ??? Ger ett TIPS om en sajt, och då är han värsta finans lejonet.... Så klart att Declan ska anställa honom.../ (IRONI)...Vad retade jag mer upp mej på ?...Hmmm...Kom inte på nåt mer...Det bästa var faktiskt att Dom ville donera Gemmas organ...Hoppas det väcker folks tankar om donation, jag har skrivit på om organdonation, hoppas Du också tänker igenom det och pratar med dina anhöriga , så dom vet vad som gäller OM det kommer till skarpt läge...

2015-04-10 @ 21:57:21
Postat av: Jonas

Undrar om Tinkerbelle åker dit för mord nu? Är hon straffmyndig? Hur gammal är hon? Åtta?

2015-04-11 @ 08:39:43
Postat av: Jonas

Debbie sa att hon kunde ta hand om sig själv. Javisst, det gick ju väldigt bra med Cameron. När blev hon och Chastity så såta vänner, förresten?

2015-04-11 @ 08:40:36
Postat av: Mammio

Tycker det är riktigt usla manusförfattare nu,helt onödigt att låta Gemma sluta på det här sättet. Vare sig hon eller Dom har hittat någon plats i serien o har känts fullständigt ointressanta. Att skapa någon sorts känslomässigt drama nu med Gemma blir bara fel. De kunde helt enkelt låtit dom flytta från byn. Fortsättningen på denna historia innan vi blir av med Gemmas pappa blir väl någon sorts hämnd mot Belle eller möjligtvis självmord. För övrigt väntar jag på att James o Moiras kärleksbarn ska avslöjas. Tror nog det blir ett dödsfall till, finns en karaktär som börjat försvinna alltmer i bakgrunden, tror hon kommer att förvinna helt snart.

2015-04-11 @ 10:53:09
Postat av: Sarah

Kämpa på Marie

2015-04-11 @ 11:22:32
Postat av: AnnaS

Belle har väl knappast mördat Gemma i juridisk mening i alla fall, även om hon säkert känner så själv.
Jag håller med om att det är för mycket elände nu, och har varit så länge.
Det känns konstigt och ologiskt att Gemma skulle dö. Inte för att jag kommer att sakna henne, men ändå.

2015-04-11 @ 16:20:44
Postat av: Astrantia

Ja, fy fasen vad onödigt att Gemma skulle behöva gå och dö. Och nu när jag tyckte att serien var ganska trevlig och lite småkul att titta på. Alltid tragiskt när unga människor dör, hur odrägliga dom än må vara. OK, det är väl alltid tragiskt när någon dör, men ni förstår nog vad jag menar! Men nu ska jag avsluta med något positivt: jäklar vad snygg Ross är, det har jag inte tänkt på tidigare. Han kanske har kammat till sig ;-)

2015-04-11 @ 17:20:21
Postat av: TinaV

Jag tycker synd om Bell, om jag hade fått en örfil av någon hade jag nog också knuffat undan den personen, det var ju knappast något övervåld. En olyckshändelse helt enkelt.

2015-04-11 @ 19:21:48
Postat av: Jonas

Nej, det blir väl dråp i så fall. Hon slog ned Gemma, som inte dog direkt, men som indirekt dog av följderna av slaget.

2015-04-11 @ 20:29:34
Postat av: Jonas

Vållande till annans död, ej dråp, skulle det stå.

2015-04-12 @ 07:56:39
Postat av: Anonym

Ja, vållande till annans död kan det vara, men mord i ren juridisk mening skulle vara mycket ologiskt slut till den här olyckshändelsen. Hur gammal är Belle? I och för sig brukar man kunna dömas till straff tidigare där, om det inte har blivit förändrade regler, men om det inte har blivit det under den senaste tiden är hon straffmyndig.

2015-04-12 @ 13:44:22
Postat av: Mamma

Antal döda i förtid, överträffas endast av det osedvanligt höga antal personer som häktas eller sitter i fängelse i serien. Tycker att det har spårat ut en aning. Annars är det ju förvånansvärt bra, med tanke på att serien gått så länge. De flesta skådisarna är suveräna och replikerna bra och ofta riktigt roliga.

2015-04-12 @ 20:43:12
Postat av: Linn

För er som undrar om Belles ålder:
Belle föddes på juldagen 1998. När detta sändes (i mars 2014) var hon 15 år gammal.

2015-04-13 @ 19:45:14
Postat av: Anonym

Man blir straffmyndig tidigt där, men tack vare Linns vänlighet är det tydligt att hon till och med hade varit straffmyndig i Sverige.

2015-04-13 @ 20:11:09
Postat av: Jonas

Tinkerbelle ser ut att vara ungefär hälften så gammal.

2015-04-14 @ 10:21:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0