Vi vill inte ha galningar i byn

Cameron har packat väskan för att sticka innan Chas kommer hem efter att ha tillbringat natten hos Gennie. Gennie söker upp honom och upptäcker hans planer. Hon ber honom att prata med Chas men han säger åt henne att inte lägga sig i hela tiden.
 
Rishi vill bjuda David och Priya på middag. Hon blir förbannad när hon hör det eftersom hon inte vill träffa varken sin far eller Jai.
 
Paddy börjar jobba igen efter avstängningen. Det första arbetet blir att åka till en gård för att ta hand om en häst. Trots sin hästrädsla så åker han dit och det går bra.
Under tiden börjar Rhona att planera en inflyttningsfest hos Vanessa men när Paddy kommer tillbaka från arbetet så är de bjudna på middag så Rhona tackar återigen nej till Vanessa som blir väldigt besviken.
 
Victoria och Amy står på gatan och diskuterar Andy. Val som kommer dit råkar höra dem och hon blir rätt förvånad när hon hör att Andy och Amy kysst varann.
 
Cameron står bakom ett hörn av ett hus och råkar höra när Declan pratar med Jimmy om att det är problem med bygglovet så de kan inte börja röja ute i skogen än. Jimmy blir besviken för det gör att han inte får pengar till åkeriet i tid.
 
David träffar Rachel på kaféet och de pratar lite med varann. Han tycker att de kan vara vänner fortfarande. Rachel låter David hålla lite i Archie. Priya som precis kommer in ser David sitta med Archie i knät. Hon vänder innan han ser henne.
 
Cameron kommer tillbaka precis när Chas fått höra av Gennie att han stuckit. Chas som har försökt ringa honom blir förvånad men glad. Hon vill veta vad han tänkt säga innan Gennie dök upp. Först säger Cameron att det inte var något men sedan erkänner han att han träffat en annan kvinna, dr Abbott, eftersom han hamnat i en depression efter allt som hänt efter Carls död. Chas blir lättad när hon inser att han inte varit otrogen.
 
Nicola är övertygad om att Angel måste gå i en fin skola. De ska på ny intervju till en annan privatskola och hon beordrar Jimmy att ta på sig en kostym. Hon säger att hon ska ställa till det värre än ett helvete för honom om det inte går bra. När de kommer tillbaka så visar det sig att det kommer att kosta en hel del. Jimmy vill inte betala ca 80 000kr om året i avgifter så han säger ifrån att Nicola får finansiera skolgången själv om hon tycker det är så viktigt att Angel går i en privatskola.
 
Victoria, Amy och Val träffar Andy och Kerry ute på gatan. Val kan inte låta bli att pika Kerry och då lägger sig Victoria också i och anklagar Kerry för att ha lämnat barnen ensamma. Andy påpekar att Sarah redan sagt att det inte stämmer. Kerry börjar tjafsa men Amy säger bara att de båda vet sanningen och det räcker.
 
Gennie pratar med Chas och får veta om Camerons depression. Hon tror inte riktigt på honom men Chas är helt övertygad om att det är sant.
 
Cameorn hör att Declan behöver vakter ute i skogen efter att skåpbilen setts där ute. Cameron erbjuder sig att ställa upp som vakt men Declan tvekar. Katie övertalar dock honom att hjälpa Cameron med ett extra jobb. När Declan sedan pratar med företaget så får Cameron hjälpa till som byggare, dock inte som nattvakt.
 
Brenda sitter på kaféet. Hon är lite orolig eftersom hon ska tillbaka till sjukhuset för att höra hur det gått efter operationen. Pearl sitter vid ett bord en bit ifrån och berättar gladeligen om en vän till henne som trodde hon var frisk efter en operation men som dog tre dagar senare.
 
Rachel lämnar Archie hos Jai och Rishi på fabriken trots Nikhils protester. Hon ska till tandläkaren. Rishi och Jai går hem med babyn. Där träffar de David och Rishi erbjuder David och Priya en affärslokal en bit utanför stan i bröllopspresent. David lovar att prata med Priya om saken men precis då kommer hon och återigen har David Archie i knät. Hon blir rasande och skäller ut dem. Priya vill inte ha någon affär eller ens något med sin far att göra, aldrig mer.
 
Dom får hjälp av Alicia för att leta nytt hus eftersom han inte kan bo kvar där han bor.
 
Kerry har lyckats få ett kreditkort och hon är överlycklig. Andy ber henne vara försikig eftersom det kostar mer än det är värt. Kerry lyssnar givetvis inte utan skyndar sig att boka en semester åt dem. När Andy säger att de inte kan åka bort i två veckor utan Sarah så talar Kerry om att Sarah ska följa med. Andy blir förbannad när Kerry inte tänker på att Sarah inte får åka någonstans på grund av infektionsrisken. Han ber Kerry att avoka resan och hon blir besviken.
 
Cameron söker upp Gennie som är ensam hemma med Molly. Han varnar henne från att sätta idéer i huvudet på Chas, han vill att Gennie sköter sitt och låter dem vara ifred. Cameron säger att de vill inte ha några galningar i byn, eller hur? När han börjar prata med Molly om hur fin hon är och att man ska ta hand om sin familj så det inte händer något blir Gennie rädd. Hon berättar det nästa dag för Nilhil som blir rasande och söker upp Cameron. När Nikhil talar om att Gennie har tillräckligt att oroa sig över eftersom Brenda är sjuk så utnyttjar Cameron tillfället och säger att Gennei kanske bara missuppfattat situationen.
 
Nicola börjar lära Angel att dansa balett eftersom om de har ett begåvat barn kan de få stipendium för skolgången. De övar i vardagsrummet och när Jimmy kommer hem blir han tvingad att öva med dem.
 
Brenda, Gennie och Bob är på sjukhuset. De får veta att man kan hålla tumören ifrån att vaxa ett tag men tillslut kommer den att göra det men utan mediciner kommer den att börja växa direkt.
 
Priya och David tjafsar med varann ute på gatan. Hon är rasande för att han vill ta emot en affär av hennes far. Precis då kommer Rachel tillbaka men hon får inte tag på Rishi i telefon så hon frågar Priya om var han är. Priya blir rasande och spyr ut sitt hat mot Rachel som förstört familjen. Hon knuffar till Rachel som blir förbannad och börjar skälla ut Priya. Alicia som hör dem kommer fram. Rachel slår till Priya som är spydig. Alicia får en snyting av Priya och är på väg att slå tillbaka men David stoppar henne eftersom hon är villkorligt frigiven. När Priya upptäcker att David försvarade Alicia istället för henne blir hon riktigt ledsen och besviken så hon går därifrån.
 
Gennie försöker prata med Chas om vad Cameron gjort men Chas vill fortfarande inte lyssna på henne. Cameron hör dem och då går han in i rummet och säger att han vill anordna en välgörenhetskväll i Brendas namn. Det gör att Chas litar helt och fullt på honom och säger åt Gennie att sluta lägga sig i deras förhållande.
 
Priya är jätteledsen efter att David inte stöder henne. Hon talar om att hon inte vill ha sin far med på bröllopet för det kommer att förstöra hennes dag och om David inte lyssnar på henne vill hon inte att han deltar heller...
 
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

David tar väl ändå priset!!!!!!

2014-09-16 @ 12:40:52
Postat av: Astrantia

Tycker det är synd att Chas är så godtrogen, lättlurad och uppenbarligen blint förälskad i Cameron att hon inte kan lyssna på sin syster oro. Förresten, jag är så tacksam för att ni som skriver på den här bloggen inte släpper några spoilers (inte vad jag har sett i alla fall). Jag gjorde misstaget att gå med i en grupp på Facebook och fick läsa en spoiler idag, det förstör ju så mycket :-( Nu har den personen bett om ursäkt men skadan är ju ändå skedd. Hälsningar desillusionerad Emmerdale-tittare :-)

2014-09-16 @ 18:42:06
Postat av: Andrea

De är meningen att man inte ska avslöja några spoliers här.

Priya tycker jag tar priset. Så bortskämd. Men tycker David och Alica passar ihop. Men David kunde inte hålla tyst om det.

2014-09-16 @ 21:45:49
Postat av: Andrea

Hålla tyst om att det var Priya som dumpade David.

2014-09-16 @ 21:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0