En skadad hund och andras piller

Cain håller i Adam men slår honom inte utan släpper honom när Zak och Victoria dyker upp. Cain förklarar vad Adam gjort, sedan går han därifrån. Zak försöker prata med Adam om att Cain och Moira behöver varann just nu och de mår bra av att vara ihop. Adam tror honom inte och då berättar Zak om missfallet.
 
Val fixar middag för att försöka övertala Eric till att de ska sälja värdshuset och flytta till Portugal. Eric kommer hem och är rasande för att en vikariekock står i hans kök på restaurangen. Alicia som varit ute med Vals hund Cheryl kommer hem och visar att tassen är skadad. Val och Eric skyndar sig till veterinärmottagningen för att få hjälp och därmed hinner Val inte berätta om sina planer.
 
Rhona har abstinensbesvär och ringer Vanessa för att få fler tabletter. När Eric och Val kommer med hunden försöker Rhona slippa undan men de är envisa med att hon ska ta hand om Cheryl. Rhona går in i operationssalen med hunden och där väntar hon tills Vanessa kommer. Vanessa ger Rhona några tabletter och ta sedan hand om hunden.
 
Adam söker upp Cain på gården och han gör allt för att provocera honom. När han säger att han är glad över att hans mamma förlorat Cains snorunge så får han en rak höger i ansiktet. Zak som är där lyckas förhindra att det kommer fler slag.
 
Robbie berättar stolt för Debbie om hur bra hand tar hand om henne när Kirk lurar runt huset. När han böjer sig fram för att kyssa henne backar Debbie och hon talar om för honom att de är bara vänner. Charity kommer precis in och hon lyckas få iväg Robbie så hon kan berätta för Debbie om Kirk som legat på sjukhus i några dagar och att det är Robbie som ligger bakom attackerna mot Debbies hus och bil. Debbie tar det lugnt och säger bara ok. Charity blir upprörd och tycker att Debbie borde prata med honom men hon väljer att komma på ett ännu värre straff.
 
Vanessa vill inte ge Rhona fler tabletter och det gör Rhona sur. Hon säger att hon inte behöver Vanessas hjälp längre utan hon klarar sig själv för hon är inte något litet barn.
 
En mäklare ringer till Eric. Det gör honom väldigt förvånad och när han sedan tror att Val tänker sälja sin del för att sticka blir han besviken. Tillslut får han ändå veta att Val vill att de säljer tillsammans för att flytta till Portugal. Eric verkar inte det minsta intresserad av det.
 
Amy får veta av Dan att Andy bett Kerry att göra abort. Hon blir väldigt besviken på honom eftersom hon vet hur det känns att bli "tvingad" till det valet. Andy söker sedan upp Kerry och berättar att han förhastat sig i ilskan så givetvis ställer han upp för barnet om hon väljer att behålla det.
 
Moira kommer hem och får höra vad som hänt. Hon blir besviken på sin son som sagt att han är glad över missfallet. Moira berättar att hon såg fram emot graviditeten och babyn. Det gör att Adam tycker hon valt sida så han vill inte bo kvar där på gården och samtidigt säger han upp sig från arbetet.
Moira blir givetvis väldigt ledsen men Cain tröstar henne och säger att Adam kommer att ändra sig.
 
Rhona ser när Laurel lämnar medicin till Sandy. Hon går sedan över till Edna för att höra hur Tootsie mår. Edna blir förvånad men bjuder in henne. Efter lite kallprat måste Rhona låna Ednas toalett och då passar hon på att leta rätt på medicinburken som hon tar med sig.
 
Debbie säger inget till Robbie om att hon vet vad han gör utan istället vill hon att han tar en speciell spritkörning nästa dag. Han blir förvånad men glad när hon säger att han är den enda hon kan lita på.
 
Kerry tackar både Amy och Dan för att de försvarat henne i abortfrågan. Till Dan säger hon att hon tror att hon och Andy kommer att bli en familj igen så småningom. Han ser lite besviken ut.
 
Ashley ringer Laurel för att fråga om medicinen hon lämnat. Rhona som är hos Laurel för att hämta Leo hör att hon blir irriterad på sin exman som inte håller reda på tabletterna men hon vet att Edna kommer att hitta dem.
 
Victoria är på Adam att han borde söka jobb och även Moira frågar honom om det när de ses i byn. Det gör att Adam frågar Robbie om chaufförsjobb när de ses på puben. Först säger Robbie nej men Adam tjatar så så Robbie lovar att höra efter.
 
Charity pratar med Debbie som berättar att hon kommer att se till att Robbie hamnar i en trång låda och han kommer att ångra sig att han börjat bråka med familjen...
(Givetvis kommer det väl bli Adam som kommer få ta körningen och därmed hamna i den lådan)
 
 

 
 
Ett litet meddelande från Colin, om Alans sista framträdande i serien...
 
Richard Thorp 1932 - 2013
Just a quick note to say that earlier this week you reached the point where Richard Thorp passed away. He died on 22nd May last year - the date on which Tuesday's first episode was shown (I'm sorry that this message is a few days late). As well as appearing in the episode the next day, he appeared in one final scene which will be shown next week.
Here is a link to a news item paying tribute to Richard's time at Emmerdale: https://www.dropbox.com/s/4yfk4uz2ptir8xd/Richard%20Thorp%20news%20report%20-%20May%2022nd%202013.mp4?dl=0
(Note though a factual inaccuracy - Alan's debut was 18th March 1982, not May as the reporter says!)
On the subject of deaths, for those who were concerned that Harry Whittaker's sad passing would mean Leo would be written out of the show, to reassure you I can confirm that we have already seen a new boy playing him.
 
Here's some good news by the way for those missing Diane: there's not long left to wait now for her return - she will be back next week!
 
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Varför säger inte Vanessa något till Paddy, Rhona har ju allvarliga problem.
Debbie måste vara ovanligt trög om hon tror att hon är en bra mamma, hon är ju knappt närvarande i sina barns liv och hon tycker att hon är en bra mamma när hon drar hem skummisar där barnen bor.

2014-10-01 @ 15:54:39
Postat av: Julia

Undra vem det är som ringt socialen. Jag hoppas verkligen inte det är Moira, för då lär hon får problem med Cain. Tror dock det är Diane. Tycker det är helt befogat, så som Debbie håller på kan man inte göra med ett sjukt barn och ett som nästan är nyfött. Allt med Cameron har verkligen påverkat henne och det är uppenbart att hon mår riktigt dåligt. Därför borde hon ta hjälp av sin familj, inte skjuta bort dem.

2014-10-01 @ 21:46:42
Postat av: Andrea

Jag tror de är Charity. Hon bryr sig om barnbarnen sa hon inte något sådant?

Bra att Diane kom tillbaka och sa till Debbie.

2014-10-02 @ 02:25:11
Postat av: TinaV

Jag tror det är Andy, han flackade med blicken när hon frågade.
Jag kan förstå familjen som blir arg, det är faktiskt synd om barnen som lever mitt i smeten.

2014-10-02 @ 08:39:13
Postat av: stina

Jag tror det var megans son som ringde socialen, han vill ju hämnas där det känns bäst och för Debbie är det ju trots allt barnen

2014-10-02 @ 17:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0