En präst, en mördare och en tjuvlyssnare

Andy skyller på Amy att det var hon som kastade sig över honom. Givetvis tror Kerry på honom så hon skickar hem Amy. När Amy gått så lyckas Andy övertyga Kerry om att deras kärlek är starkare än någonsin.
Kerry söker upp Amy för att fortsätta bråket men när Amy säger att hon kan ju alltid berätta om när Kerry är barnvakt så går hon därifrån.
 
Paddy är på Home Farm för att be Megan ordna med en fest nu när nya veterinärkliniken ska öppna. Han nämner att Vanessa är intresserad av att hyra Alis gamla hus.
 
Cameron är på väg ut men Chas vill att han stannar kvar på puben och jobbar istället. Han lyssnar inte på henne utan åker iväg ändå. Cameron åker till en trädgårdshandel där han köper en presenning och en spade.
Kassören försöker få honom att blli medlem för att få rabatt men Cameron vägrar. När han märker att alla övervakas vid kassan så börjar han skruva på sig. Han kommer hem och får be Chas om ursäkt eftersom hon är rätt sur på honom som bara stuckit.  Cameron skyller på att han var tvungen att hjälpa en vän att flytta och att han därför inte kunnat svara när hon ringt.
(Konstigt att hon inte undrar vilken vän det var)
 
Rachel är på väg att städa hos Sharmas. Charity säger åt henne att låta bli eftersom det inte känns rätt att hon är där.
Rishi hör det och håller med henne. Rachel blir besviken eftersom hon behöver pengarna.
 
Amy berättar för Victoria om att hon varit med Andy. Victoria har svårt att tro det men när hon hör att brodern skyller ifrån sig så inser hon att Amy talat sanning.
 
När Jai klagar över att han aldrig kommer att få tillfälle att umgås med Archie så kommer Rishi på en idé. Han hittar Rachel på kaféet och frågar henne om inte han kan få ta hand om sonen några timmar emellanåt. Charity hör det och tycker att det är en bra idé. Bob går runt och torkar bordet för han är väldigt nyfiken ;)
 
Paddy blir rasande när han upptäcker att Vanessa beställt visitkort och satt hennes namn först i företagsnamnet. Även Rhona håller med honom denna gång.
 
Andy möter Amy på kaféet och han ber henne om ursäkt. Han hinner inte säga så mycket mer för Kerry dyker upp och hon är väldigt kaxig när hon påpekar att han faktiskt är hennes så Amy kan sluta drömma om honom.
 
Cameron tjuvlyssnar på Declan som pratar om att börja röja på den nya marken. Det gör att Cameron lämnar Chas en stund på kaféet för att han måste gå ut för att ringa. Gennie kommer dit och Chas berättar om sin oro över att Cameron beter sig konstigt. När han kommer in igen så säger han att han bokat spa för två personer, Chas och Gennie. Chas blir ännu mer orolig eftersom hon märker att han vill ha bort henne ifrån byn och hon minns hur det var när han betalade Debbies resa till Frankrike.
 
Paddy lyckas få Megan att visa Vanessa, trots att hon försökt att undvika det, huset som står tomt i byn. Vanessa känner att hon inte kan säga nej längre och när Rhona står på Paddys sida skriver hon på hyreskontraktet.
 
Jimmy går till kyrkan för att kolla vad Nicola gett bort. Han ska precis köpa tillbaka en favorittröja när hon dyker upp. Jude låtsas vara intresserad av tröjan. Senare kommer Nicola till Kings kontor med en kostym och skjorta som hon valt att Jimmy ska ha på sig på mötet med folket från skolan. Det visar sig att det går inte som hon planerat eftersom Jude inte vill ljuga. Han söker upp dem efteråt och Nicola är bitter över att ha gett honom så mycket men ändå inte fått plats för Angelica i skolan. Jude påminnner henne om att hon inte gett honom något utan att hon gett församlingens fattiga en hel del.
 
Amy är på puben när Andy och Kerry kommer in. Kerry kan fortfarande inte sluta pika dottern om att Andy är upptagen och att Amy bara är svartsjuk. Amy ledsnar på att få skit så hon nämner att Kerry inte är en så bra barnvakt som hon säger eftersom hon måste lämna barnen ensamma för att handla vin. Kerry försöker få Andy till att gå därifrån innan Amy säger förmycket men det lyckas inte.
 
Chas och Gennie är på väg för att åka till spadagen som Cameron ordnat. De blir tyvärr ståendes i trafiken för ett gäng får som ska över gatan. Då ser Chas i backspegeln när Cameron åker ut ur byn i sin skåpbil. Gennie säger åt henne att följa efter. Cameron märker dock att Chas är några bilar bakom hans så han stannar till vid en korvvagn och ringer henne. Han låtsas vänta på en vän som vill ha hjälp och Chas tror honom så hon och Gennie åker hem igen.
 
Declan är glad över att han fått klart med att börja röja i skogen han precis köpt. Maskinerna kommer att köras på plats under natten för att kunna starta så fort som möjligt.
 
Cameron åker till skogen. Han sitter kvar ett bra tag i bilen för att samla kraft för det han ska göra. Sedan tar han sin spade och presenningen och går in i skogen...
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för en jättebra resume! Bästa bloggen om man missat några avsnitt. Nu e man up to date igen!

2014-09-11 @ 22:39:58
Postat av: AnnaS

Jag missade tyvärr avsnittet där Amy och Andy kysstes. Vad hände egentligen?
Typiskt att Cameron fick syn på Chas och Gennie när de skuggade honom! Och hur går det när grävmaskinen kommer? Kanske en ensam chaufför som kör transporten och Cameron blir tvungen att mörda honom! (Jag känner mig lite fixerad vid att han ska mörda nån mer, men det måste väl bli endera det eller att han åker fast!)

2014-09-12 @ 00:35:05
Postat av: Jackson

Såg Cameron tjejerna? Det missade jag totalt. Nu kan det bli farligt för dem!

2014-09-12 @ 08:33:46
Postat av: Astrantia

Om jag minns det hela rätt så var väl Kerry på Victorias (eller Adams?)fest och strulade ganska rejält med en yngre kille. Har för mig att Andy och Amy gick hem och pratade och så blev det en liten kyss, typ. Eller Amy kanske redan var hemma. Oj, vilket dåligt minne jag har, säkert någon av er andra som minns bättre. Löjligt av Kerry att vara så elak mot Amy - varför är det alltid tjejerna (Amy och Rachel) som får skulden? Chas och Gennie låg bakom en bil som var bakom Camerons van och därför upptäckte han dom ganska tidigt. Amatörer :-) Men hur ska det hela sluta, ganska spännande faktiskt. Nu kanske Cameron äntligen åker fast?

2014-09-12 @ 10:09:22
Postat av: Julia

Andy hade barnen den kvällen Adam hade fest. För att Andy, Kerry och Amy skulle kunna delta så sa de att de skulle turas om att passa barnen - Amy passade först. Väl på Adams fest så blev Kerry väldigt full och gav bland annat Adam en lapdance. Andy blev väl trött på det eller något och gick hem. När han kom hem började han och Amy prata och om jag minns rätt delade de en vinflaska eller så. Och sedan kysstes de. Jag tyckte det såg ut som att Andy egentligen ville, men han backade och sa att de inte skulle gjort så (eller något ditåt) och gick sedan upp för att kolla till barnen.

Angående gårdagens avsnitt: Tror tyvärr det lutar mer åt att Cameron kommer mörda fler än att han åker fast, tyvärr. Han känns så fruktansvärt hal och manipulerande. Tycker synd om Chas som förlorat delar av sin familj för en sådan man.

I övrigt tycker jag att serien är på topp just nu. Mycket spännande som sker kring nästan alla karaktärerna just nu. Enda jag är trött på är Brenda-historien, men den har vi ju sluppit några avsnitt nu så ;)

Tyvärr har jag som vanligt råkat se spoilers på youtube så jag vet en del som kommer hända framöver. Men där är flera saker jag inte ens kan tänka mig idag hur det skulle kunna bli så, så det är spännande att liksom följa resan dit.

2014-09-12 @ 11:16:12
Postat av: AnnaS

Tack för uppdateringen ang Amy och Andy! Ja, Andy gillar ju småflickor sen tidigare! Eller... han gillar de flesta tjejer oavsett ålder! Men är inte Amy VÄL ung?!

2014-09-12 @ 12:20:05
Postat av: Ylva

Vilken pajas Paddy är för närvarande! Trodde han verkligen att hans tal höll Winston Churchill-klass??? Och han verkar ha noll koll på hur hans fru mår...

2014-09-12 @ 14:24:41
Postat av: Julia

Är det ett tablettmissbruk Rhona håller på att få tro..?

2014-09-12 @ 15:05:41
Postat av: Jackson

Paddy gillade jag mycket tidigare, men nu blir han allt fjantigare. Ledsamt att se Rhonas tablettmissbruk, men jag förstår att hon vill fly från verkligheten. Har Vanessa börjat anat att allt inte står rätt till?

Tror att modiga, tuffa och roliga Chas faktiskt är riktigt rädd för Cameron, precis som Gennie påstår. han är riktigt otäck i all sin oberäknelighet.

Vilken idé av Andy & Co att storma in hos Debbie sent på kvällen för att förhöra Sarah! Förvånar mig storligen över att Debbie inte flög i taket. Visserligen blev hon arg, men inte så ursinnig som man hade kunnat förvänta sig när det gäller hennes nuvarande alltför vanliga utbrott.

2014-09-12 @ 16:54:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0