Brendas fobier

Paddy är orolig för Rhona så när han ska hämta Leo pratar han med Laurel som påpekar att symptomen som Paddy pratar om kanske beror på att Rhona är gravid.
 
Debbie får höra av Sarah att hon varit hos Cain på gården när Zak var barnvakt. Det gör att Debbie inte låter Zak och Lisa passa barnen utan Robbie eller Charity får den äran. När Zak frågar henne om varför så svarar Debbie att hon måste lita på den som passar barnen så antingen gör de som hon vill eller så får de inte träffa barnen alls.
 
Declan firar för bygglovet är klart. Cameron hör det när Declan kommer till puben så han får bråttom iväg. Det leder till att Cameron inte är på puben när han ska planera välgörenhetstillställningen. Chas blir irriterad när han inte svarar när hon ringer.
 
Jai, Charity och Rishi möter Rachel och Sam utanför Dingles hus. Jai är inte alls glad över att Rachels familj bor i huset som han betalar för. Rishi påpekar att det är ok så länge det inte är en permanent lösning.
 
Rhona mår jättedåligt och kräks en hel del. Hon klarar inte av att göra speciellt mycket. Paddy ska lämna Leo hemma men är orolig för att Rhona inte orkar med sonen. Hon säger att det går bra bara han lägger Leo i sin säng. När Leo blir ledsen och börjar gråta får Rhona panik.
 
Chas ser dr Abbott på puben. Hon går fram till henne och tackar för hjälpen med Cameron. Givetvis fattar inte dr Abbott vad Chas pratar om. När Chas försöker förklara så inser hon att doktorn inte kan säga något på grund av tystnadsplliken.
 
Cameron är i skogen vid bygget. När arbetarna tar rast så passar han på att lägga i lera i traktortanken. Han kommer sedan hem och Chas frågar ut honom om var han varit och hon berättar om att hon pratat med dr Abbott. Cameron blir rasande över att Chas misstror honom och han vänder det till att hon förstör för honom precis när han börjar bli bättre i huvudet/tankarna.
 
Brenda ska iväg till sjukhuset för att de ska göra en strålningsmask. Hon vill inte att Gennie eller någon följer med henne.
 
Robbie gör allt för att få stanna kvar hemma hos Debbie. Hon är inte intresserad utan rätt kall mot honom men han påpekar att han faktiskt är den enda vännen hon har kvar och hon bör vara rädd om honom.
 
Paddy stoppar Vanessa ute på gatan. Han frågar henne om Rhona och genast är Vanessa på sin vakt. Det gör att Paddy tror att hon vet något hon inte får berätta. Precis då ringer Rhona så Vanessa får bråttom hem till henne. Rhona sitter i ett hörn och är helt förstörd. Hon pratar om Leo som plötsligt tystnat. (Ja det var otäckt). Vanessa kollar till Leo och ser att han sover. Sedan ger hon Rhona några tabletter eftersom missbruket inte går att avsluta tvärt utan måste trappas ned. När Paddy kommer hem är Rhona glad som vanligt. Paddy berättar om sina misstänkar och han blir besviken när det visar sig att hon inte är gravid.
 
Rishi och Jai dyker upp hos Dingles för att hälsa på Archie. Charity som råkar vara där blir väldigt förvånad men får höra att de tänker fortsätta att komma dit emellanåt. Rachel ser inte allt för glad ut.
 
Declan är fortfarande på gott humör och han pikar Steve som sålt marken för nu kan Declan tjäna in massa pengar på den år efter år. Dom kommer förbi på puben och frågar Declan om hur det går med renoveringen av huset men Declan har inte lust att prata om det nu. Dom blir frustrerad eftersom han behöver någonstans att bo.
 
Brenda kommer tillbaka lagom till festligheterna börjat. Det annordnas ett lotteri där vinnaren får utse någon som får utstå en av Brendas fobier. Första vinnaren är Georgia som säger att Rodney får välja vem som ska utsätta sig för mörker och trängsel. Rodney som hört när Bernice pikar Georgia under kvällen väljer snabbt sin dotter som får krypa ner i en stor låda.
 
Robbie får Debbie att lova att de ska ses på kvällen för att hitta på något men när han kommer till puben är Debbie upptagen med Kirk, affärsmannen från mötet på Home Farm. Debbie nobbar Robbie som blir väldigt besviken och skvallrar för Charity om att Debbie säljer ut sig precis som sin mor gjorde förr. Charity blir rasande och konfronterar Debbie som inte alls bryr sig om vad andra tycker.
 
Rhona kommer till puben och får bråttom in på toa. Vanessa ser henne och följer efter. Rhona behöver tabletter men tror att hon tappat dem. Vanessa tar fram asken och talar om att hon tog den ur Rhonas väska. Hon är förbannad över att Rhona tagit många fler tabletter än hon borde. Rhona säger åt Vanessa att inte lägga sig i.
 
Cameron är orolig över bygget. Han frågar Declan om hur det går och om han har jobb åt honom. Declan lovar att höra av sig vid tillfälle. Cameron åker ut till skogen och pratar med förmannen som säger att han kan höra av sig nästa vecka igen.
 
Chas pratar med Gennie om misstankarna på att Cameron gör något han inte borde. Hon berättar att dr Abbott inte vetat något om Camerons depression. Gennie svarar att hon misstrott honom hela tiden och när Chas frågar varför hon inget sagt något säger Gennie att hon gjorde det men Chas trodde henne inte.
 
Medan festen pågår på puben så försöker Chas få Gennie till att hjälpa till att leta bevis uppe i sovrummet om att Cameron är otrogen eller så. Under tiden är Cameron i skogen och gräver upp liket.
 
 

Kommentarer
Postat av: Astrantia

Men vilken konstig tävling - att någon ska utsätta sig för Brendas fobier? Ska det vara roligt, eller? Nä, nu tror jag manusförfattarna fått en knäpp eller två, eller så är det jag som inte förstår den sortens humor... Nu måste Cameron-historien få ett slut, så utdraget. Kan man verkligen bli så snabbt, och tungt, beroende av tabletter som Rhona blivit? Jag tycker Vanessa borde berätta för Paddy så att Rhona kan få den hjälp hon behöver. Bra att Charity åtminstone försöker få Debbie att sluta med sina dumheter, istället för att ta avstånd ifrån henne.

2014-09-24 @ 09:05:43
Postat av: Anonym

Tycker också att det verkar ha gått väldigt for för Rhona att bli beroende och så dålig av smärtstillande tabletter även om de är starka. Finns det ingen mer än jag som tycker att det är fel att skylla på Megan att Sean fick en elstöt, det var väl han som gick bärsärkargång och slog sönder allt i huset. Fast det var synd om honom att hans hund dog. Ali är förfärlig skriker och är arg hela tiden.

2014-09-24 @ 14:16:10
Postat av: jackson

Killen som levererar sprit till Debbie är hemskt osympatisk. Fy!!!!! Trodde att Chas äntligen hade lyckats ta sitt förnuft till fånga vad gäller Cameron, men icke..... Tjaaaatigt.....

2014-09-24 @ 20:14:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0