Vem har ringt socialen?

Här kommer både tisdagens och onsdagens avsnitt, förlåt förseningen =(
 
Tisdag:
 
Rhona hör när Sandy pratar i telefon med Ashley om den borttappade medicinen. Det gör att hon får dåligt samvete så när hon ser Ashley så säger hon att hon hittade burken på gatan utanför puben. Ashley som precis varit och handlat ny medicin behåller dock båda burkarna trots att Rhona erbjudit sig att kasta den första.
 
Dan står och tittar på en sovande Kerry. Bob ser det och retar honom men när Kerry vaknar så låtsas de båda männen stå och prata om boxning.
Kerry (hon var rätt fin utan allt smink) är på gott humör för hon är säker på att Andy kommer att ta tillbaka henne. När hon sedan ser Andy på puben kan hon inte låta bli att låtsas leta lägenhet och prata om det så att Andy hör. Hon säger också att hon tänker behålla barnet.
 
Diane kommer hem igen efter att ha varit i Brighton. Hon berättar att hon tänker sälja puben för att flytta till Australien med sitt barnbarn och Bernices exman. Bernice blir besviken men börjar sedan smida planer på hur hon kan ta över puben. Diane frågar Chas och Cameron om de är intresserade av att köpa hennes halva och det är de.
 
Rhona, Paddy, Marlon, Laurel och Leo åker iväg till stugen de fått låna. Medan de anda går iväg på en utflykt så stannar Rhona kvar i huset för att laga maten. Under tiden hinner hon dricka en hel del vin. Det leder till att hon är rätt full och blir otrevlig mot de andra när de kommer tillbaka. Så direkt efter middagen går hon upp till sovrummet för det är roligare att ligga där och ha tråkigt än att umgås med de andra.
 
Vanessa är på puben och hon råkar få höra om Sandys medicin som försvunnit och som sedan Rhona hittat. Hon inser på en gång att det var Rhona som stulit medicinen.
 
Debbie får iväg Robbie på en spritkörning. Robbie lyckas lura med sig Adam i tron om att han kommer tjäna pengar. De åker in till stan och köper massa lådor med stulen vodka. Strax efter kommer polisen för att se vad som finns i lådorna. Adam blir förhörd men lyckas övertala polisen om att han bara var med Robbie som sällskap för att fördriva tiden nu när han är arbetslös. Det gör att han släpps efter kort tig. Robbie däremot sitter och är kaxig mot polisen så han får bli kvar i häktet över natten.

Victoria får åka och hämta Adam i stan. Hon är rasande på honom och när de kommer till byn så söker hon upp Moira för att berätta vad som hänt. Moira blir chockad och går till Debbie för att säga åt henne att hålla Adam borta från hennes skumraskaffäer. Debbie skrattar och erkänner att det var hon som ringt polisen.
 
 
Onsdag:
 
Andy och Victoria berättar för Diane om att Kerry är gravid med Andys barn. Diane blir inte glad men det hindrar henne inte från att tala om att hon ska flytta till Australien. Både Victoria och Andy blir besvikna men visar inte det för henne.
Bernice får Steve till att försöka övertala Diane till att sälja sin del till dem eller åtminstone skriva in en klausul i köpekontraktet att hon ska kunna köpa tillbaka puben om hon ångrar sig. Diane blir rasande på Steve när han nämner det.
 
Dom får nycklarna till huset så han kan flytta in med Gemma. Alicia erbjuder sig att hjälpa till men Gemma är snabb att tala om att det inte behövs. Alicia lyssnar inte på henne utan kommer dit i alla fall. Gemma börjar genast berätta om hur ledsen hon är när de måste flytta utan hennes mamma som lämnat dem. Dom försöker trösta sin dotter och då säger Gemma att de kommer att trivas alldeles utmärkt i huset, bara de två. Samtidigt som hon säger det tittar hon nedlåtande på Alicia.
 
Rhona ber sina vänner om ursäkt dagen efter. När de andra planerar att åka ut på sjön vill hon stanna hemma. Hon skyndar sig i väg till ett apotek som finns en bra bit utanför stugområdet. Medan hon är borta så tar Leo sina första steg och Marlon lyckas filma det. Rhona återvänder och Paddy vill visa henne filmen men hon bryr sig knapp om det. Hon säger att hon vill åka hem till byn igen. Paddy lovar att skjutsa hem henne så får de andra stanna kvar i stugan.

Robbie blir släppt och träffar Adam som berättar att det var Debbie som satte dit dem. Robbie tror honom inte men när han pratar med Debbie så erkänner hon. Han blir rasande på henne men hon säger att det var han som svek henne när hon var som mest sårbar. De står i köket och tjafsar med varann medan Sarah sitter i trappan och hör dem. Precis när Robbie är på väg att slå till Debbie kommer Charity och stoppar honom. Han drar iväg besviken medan Charity försöker prata reson med Debbie. När Debbie vägrar att lyssna på sin mamma så säger Charity att då är de färdiga med varann. Charity går iväg och Debbie börjar gråta.
 
Cameron får samtal från sin exfru om att han inte kommer att få träffa barnen när han köper puben. Det är även så att barnen inte vill träffa honom för att de är rädda för Debbie.
 
Rhona kommer hem och hon skyndar sig iväg för att hitta Vanessa. Paddy pikar henne om att puben är öppen ska hon inte gå dit först innan hon pratar med kollegan. Rhona försöker få en enda tablett av Vanessa som vägrar att ge henne några eftersom Rhona stulit en pensionärs medicin. Rhona förnekar först men inser att det är lönlöst. När hon ändå inte får någon tablett så slår hon till Vanessa men ångrar sig direkt och ber om ursäkt. Rhona lovar att söka hjälp nästa vecka, hon vill bara ha en chans att reda ut sitt liv utan behövas läggas in på en klinik. Vanessa lovar att hjälpa henne.
 
Adam kommer hem till gården för att få sin lön. Moira säger att han får gärna börja jobba igen men det vill han inte.
 
Sarah fyller år och kalaset ska vara på Dingles gård. Hon möter Cameron på kaféet och hon säger att det är trist att han inte kommer på hennes födelsedagskalas. Andy säger att det är okej men Cameron skyller på att han måste jobba.
 
Debbie får ett samtal och hon blir rasande över att någon ljuger. När hon möter Robbie och Megan ute på gatan tror hon att det är han som ringt socialen för att hämnas på henne. Robbie nekar och Megan säger att det kan vara vem som helst i byn som tycker att hon är en usel mor.
 
Val gör allt för att få Amy till att övertala Eric till att flytta till Portugal. Eric verkar gå med på det efter ett tag men han vill inte berätta det för Val än...
 
Paddy kommer hem och ser att Rhona dricker vin igen. Han blir förbannad och de börjar bråka om flaskan. Rhona erkänner sedan att hon har problem med smärtan eftersom tabletterna inte hjälper längre men vinet gör det. Paddy lovar att hjälpa henne.
 
Cain och Moira dyker upp på Sarahs kalas och det gör Debbie irriterad men både Zak och Lisa säger att de är välkomna. Sedan kommer även Cameron dit. Debbie blir vansinnig men Lisa säger åt henne att glömma det som varit och gå vidare. Det funkar en liten stund men sedan blir Debbie övertygad om att det är Cameron som ringt socialen och anmält henne. Han förstår inte vad hon pratar om och plötsligt så inser Debbie att det kan vara någon annan i familjen, någon på Sarahs kalas...
 

 
 
 
Här är lite från Colin igen, det skulle ha kommit in igår men tyvärr är det mitt fel att det inte kom med då...
 
 On the day of Richard Thorp's final episode the following tributes were released
Chris Chittel (Eric): https://www.dropbox.com/s/khlgdxbkx8edfak/Chris%20Chittell%20remembers%20Richard%20Thorp.mp4?dl=0 (Note: the documentary he mentions never got made, sadly - nor any kind of official tribute show - shame on ITV!)
 
Mark Charnock (Marlon): https://www.dropbox.com/s/3yeyd93pgm9oor8/Mark%20Charnock%20remembers%20Richard%20Thorp.mp4?dl=0 (Note: Emmerdale has actually never been on once a week!)
 
As well as this video from 2011 where Richard discussed his career on television: https://www.dropbox.com/s/d9nbhpwskunypiz/Richard%20Thorp%20in%20his%20own%20words.mp4?dl=0 If you are only interested in what he has to say about his time on Emmerdale, skip to 6:30
 
Speaking of tributes, for those who saw those left by Mark Charnock, Dominic Brunt (Paddy) and Zoe Henry (Rhona) following Harry Whittakers death, you definitely shouldn't assume that it necessarily meant they were all still working on the show by this summer...
 
As for Diane's return, I did warn a while back it might not be for good!! (How strange though that Liz Estensen's return episode happenned to be Richard Thorp's last. :-/ )
 
I will hopefully be back with responses to some recent comments within the next week.

Kommentarer
Postat av: JH

Jag kommenterade förra inlägget och det stod att kommentaren måste godkännas först men det gjorde den inte... Så nu kommenterar jag igen, på svenska den här gången. Jag vet inte om jag är enda som reagerat på detta men vissa av Colins kommenterarer upplever jag som en typ av spoilers. Att veta att Diane kommer tillbaka är ju t.ex att få veta vad som kommer hända. Så jag var ju beredd på det idag, vilket var tråkigt. Och nu vet man att Leo inte kommer dö i serien eftersom Colin berättade att han ersätts. Hur man löser en del problem och tragiska saker är för mig en del av handlingen eftersom det påverkar den. Jag tycker jättemycket om dina kommentarer och info annars Colin då fortsätt gärna med det! Men berätta inte för mycket, snälla..

2014-10-02 @ 01:22:25
Postat av: Jackson

Jaha, Gemma, så lyckades Du förstöra Alicias och Doms förhållande. Är Gemma gravid med Seans baby, eller bluffar hon bara?

2014-10-02 @ 17:20:45
Postat av: Julia

Kände lite som JH när jag läste dessa två inläggen. Uppskattar verkligen Colins små inflikningar, men nu tycker jag det blivit lite spoilers.

Blev väldigt berörd av Debbie idag. Jag tycker hon betett sig fruktansvärt den senaste tiden, men tänker man på vad hon gått igenom så är det kanske inte konstigt att hon inte fixar det på bästa sätt.

2014-10-02 @ 19:10:03
Postat av: Ylva

Ja Debbie har VERKLIGEN haft det jobbigt men samtidigt lyckas hon nästan alltid uppträda så otrevligt och avigt som hon kan mot sina allra närmaste

2014-10-02 @ 20:18:00
Postat av: Madeleine

När någon i HTG vill ta ett uppehåll åker de till Australien, när någon vill hoppa av serien avlivas de på ett eller annat sätt.
Det är inte många som bara flyttat till annan ort i England...märkligt tycker jag.
Och bort med Dom och hans dotter, så onödigt att de överhuvudtaget skrevs in i serien...

2014-10-03 @ 12:59:57
Postat av: Jackson

Upplever det som ganska märkligt att Diane skall emigrera tillsammans med sin exsvärson och hans dotter (visserligen hennes barnbarn, men ändå. Sedvanligt skrikande och bråkande idag igen. Hemskt allt detta med Gemma och övriga inblandade.

2014-10-03 @ 14:46:14
Postat av: TinaV

Hur står Viktoria ut med Adam han är en gnällig snyltare, önskar också att Dom och Gemma bara försvann ut ur serien, dom tillför bara skrik och elakheter.
De unga tjejerna i byn har verkligen lätt för att bli gravida, ett tillfälle och dom väntar barn.

2014-10-03 @ 14:46:40
Postat av: ELIZA

Hä blir bara värre och värre....Vad ska jag skriva mer...Ska hålla mej till det positiva..Cain och Moira,blir bara bättre och bättre där...Funderar..Hmmm...Alltså, i vilket hushåll är det fridfullt? Jo, hos Bob och Brenda..(bortsett från att hon är sjuk..)...David och Prijja verkar väl ganska harmoniska just nu...Marlon och Laurel verkar lyckliga...Och Val är väl lycklig hela tiden när hon lyckas styra Eric dit hon vill...Ha ha ha ....Fast har ju lite svårt att tro att "alla" nu ska skrivas ut från serien...( OBS!! Har inte spoilat!! ) Men verkar konstigt om Diane, Val, Eric, och Ejjmi , alla dom ska försvinna..?? Håller med om föregående skriverier ang. Dom och hans dotter..Vad har dom tillfört,och vad jobbar karln med? I ett avsnitt nyss skulle han köra åt Charity, vad gjorde han när han kom till byn?...TinaV::: Din kommentar om fertiliteten hos tjejerna..vattnet, kanske..?

2014-10-03 @ 20:40:00
Postat av: Kristina

Äntligen kom uppvaknandet för Debbie! Förhoppningsvis går hon tillbaka till sitt gamla jag igen nu

2014-10-04 @ 21:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0