Mycket tårar

Eric märker att Amy är besviken på sin mamma så han erbjuder henne att åka till Portugal på semester för att rekognosera inför flytten. Val hör det och blir jätteglad men det ändras snabbt när Eric säger att Amy kan åka med Victoria istället.
 
Brenda kommer hem efter strålbehandlingen. Hon kämpar på men när hon sedan upptäcker att hon håller på att tappa håret så bryter hon ihop på pubens toalett. Bob hittar henne där och tröstar henne eftersom han älskar henne och lovar att de ska kämpa ihop.
 
Debbie är hemma och hon erkänner för Charity att hon känner sig skyldig till att Belle ligger på sjukhus. Hon berättar om spriten som var gömd i ladan. De åker sedan till sjukhuset för att få veta hur Belle mår. Zak lovar att de ska ställa till med en riktig Dingles-fest när Belle kommer hem. Doktorn kommer in och säger att spriten Belle druckit måste ha innehållit något förbjudet, något gift eller så. Tyvärr kan det ge hjärnskador men de vet inte än hur det gått för henne. Debbie får så dåligt samvete så hon erkänner för familjen att det var hennes fel. Det tar hus i helvete och Lisa får ett utbrott. Hon blir rasande och kör ut Debbie och ingen, inte ens Cain eller Charity, ställer upp och försvarar Debbie. Det gör att Debbie blir utesluten ur familjen.
 
Nikhil jobbar på i kaféet. Han tjuvlyssnar när han hör Eric prata med David om att försäljningen av värdshuset går dåligt så de måste ordna en fest. (Kommer Nikhil att köpa värdshuset?)
 
Sean får höra av Gennie att Belle ligger på sjukhus så han skyndar sig dit. Han rusar in i hennes rum men Lisa säger åt honom att gå. Sean vägrar så Zak kallar på vakterna. Då vaknar Belle. Det visar sig att hon klarat sig utan men. Doktorn säger att polisen kommer att göra en utredning om varifrån spriten kommer. Lisa säger sen till Zak att hon inte tvekar att sätta dit Debbie för det hon gjort.
 
Cameron söker upp Debbie för att höra hur Belle mår. Debbie bryter ihop och är ledsen över att hon jagat bort hela familjen genom att låtsas vara stark och oberoende men egentligen behöver hon dem. Han tar hennes hand och säger att han är hennes vän. Hon märker det inte först men sedan rycker hon till och tar bort handen. Debbie blir förbannad och säger att hon inte behöver honom.
 
Robbie står vid baren på puben och dricker när Zak och Cain kommer in. Han säger att Debbie mycket väl visste om att det var fulsprit i flaskorna eftersom hon blandat dem själv. Robbie påstår att han sett att hon blandat i kylarvätska för att dubbla vinsten.
 
Katie kommer in på Home Farm för att berätta för Declan att hon packar ihop sina saker nu trots allt. Hon tänker flytta på hästarna också. Declan säger att de hade ett avtal om att vänta till festivalen var över men Katie säger att hon nöjer sig med mindre del av pengarna. Declan säger nej till det.
 
Charity berättar för Lisa att hon är orolig för att socialen kommer att ta barnen ifrån Debbie.
 
Gennie blir ensam hemma med Brenda. Hon föreslår sin mamma att de ska frisera hennes hår och göra henne fin. Brenda blir så glad och hon inser att det hela är Bobs förslag egentligen. Brenda bestämmer sig för att hon ska gifta sig med Bob, även om han inte vet om det än.
 
Cameron kommer till verkstan och berättar för Debbie om vad Robbie sagt om henne och spriten. Hon blir förbannad och går över till Dingles för att rentvå sig. Lisa som inte hört detta blir rasande när hon får veta. Hon tror att Debbie bara kommer dit för att berätta att hon är oskyldig, inte för att hon bryr sig om hur Belle mår. De säger återigen till Debbie att lämna dem ifred.
 
Diane söker upp Andy för att tala om för honom om ryktet Robbie sprider. Andy blir förbannad men precis då kommer Debbie för att hämta barnen. Andy föser ut Debbie och säger åt henne att lämna dem ifred. Debbie ställer sig och skriker att hon slår in dörren om han inte ger henne barnen.
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Halleluja! Det verkar som att Debster äntligen inser att hon inte är någon gangster, utan nu ser sig som det bortskämda och egoistiska barn hon faktiskt är.

2014-10-15 @ 09:45:51
Postat av: TinaV

Jag tycker faktiskt synd om Debbie just nu, det var väl inte bara hennes fel att Belle dricker och bär sig illa åt, Zac och Lisa har ju inte precis brytt sig om att hon har blivit så jobbig.

Kan det inte hända lite roliga saker snart, man blir ju nästan nedstämd när man tittat på HTG som jag brukar göra till lunch.

2014-10-15 @ 09:56:44
Postat av: Astrantia

Håller med dig TinaV att det faktiskt inte var Debbies fel att Belle drack av spriten. Jag tycker Cain och Charity borde hjälpa sin dotter på något sätt istället för att bara göra som Zak och Liza vill och frysa ut henne. Suck, jag är så trött på Dingle-hedern, jag har sagt det förut: ingen av dem (jo kanske Marlon och Sam) är ju några mönstermedborgare precis. Och detsamma gäller väl också Andy, gammal hustrumisshandlare som han är... "Den som är utan synd kan kasta den första stenen..." Men så dåligt av Debbie att vara taskig mot Dan - hon borde vara rädd om de få personer som trots allt sträcker ut sin hand.Nikhil är ju bara för söt som cafébiträde men jag tror inte han nöjer sig med det en längre tid.

2014-10-15 @ 10:25:48
Postat av: Stina

Nej det är inte bara Debbies fel att Belle drack sprit. Hon har ju ett ansvar själv också och det är väl inte första gången som Belle druckit sig berusad. Och hon är bara 14 år.
Lisa och Zak borde se att även deras dotter har skuld i det hela. Det kanske de gör men de vet inte vad de ska göra.

2014-10-15 @ 10:36:35
Postat av: Ylva

Fast jag tycker ändå Debbie har byggt upp till det här länge. Hennes "stentuffa-jag-skiter-i-allt-attityd" och t.ex. när hon höll på att skrämma ihjäl Chas i den där ödebyggnaden.

Kan inte någon göra så att idioten Robbie bara försvinner;)

2014-10-15 @ 11:55:40
Postat av: ELIZA

Debbie: Kom ihåg att svinhugg går igen, och Du fått med råge...Tycker inte ett dugg synd om henne...Kerry: Hittar Du någon bostad?..Hur kan man bara bita sej fast ,när man fått uppmaningen att söka sej därifrån..Ingen ursäkt att hon fått Dan i säng, han är också inneboende, dock betalande..Andy och Katie, dom har ju ändå haft ett kompis förhållande hela tiden fast dom inte kunde vara gifta..Tycker att Cameron ska hålla sej ifrån debbie,han har väl orsakat nog... Declan, Du får gärna komma och vara otrogen mot mej om jag får några miljoner..! Seeeen ringer jag polisen och berättar vad du har under betongen på bygget..Ha ha ha ha ....Idioten Robbie, som Ylva kallade honom, verkligen ett vidrigt kryp...Jag tycker Debbie får allt hon förtjänar, men inte ska hon lida för rena lögner...Och vad otäckt, hur ska hon kunna bevisa att hon inte spätt på spriten?? Sensmoral: Köp inte sprit som Du inte vet var den kommer från...Där jag bor hade vi ett fall med sånt, en död, och en annan som en grönsak...Och det var inte ungdomar..Arma människor..

2014-10-15 @ 14:12:13
Postat av: jackson

Jämmer och elände! Nu är det snart enbart gräl, aggrissivitet och andra ledsamheter. Litet lycka, please. Det känns som om snart alla i byn har varit ihop med varandra - kanske med undantag för Edna då..... Man blir nästan yr i bollen av att försöka hänga med i svängarna.

2014-10-15 @ 18:21:33
Postat av: Linn

Ursäkta ett sent inlägg, men när jag ser uppenbara felaktigheter måste jag bara få säga detta:

Brenda får cancerbehandling i form av strålning, men ÄNDÅ tappar hon håret!!!!

Är det ingen som tycker att det är lite konstigt? Har det fortfarande inte gått in i människors medvetande att det inte är strålning man tappar håret av, utan cytostatika (cellgifter)?

Eller får Brenda cytostatika och strålning samtidigt? För i så fall vore det förståeligt.

Jag har cancer i min familj så jag vet vad jag pratar om i det fallet.

En annan sak som min sjuka familjemedlem inte heller förstår är denna skräck i samband med att tappa håret. Det växer ju ut igen så snart cellgiftsbehandlingen är över!
(Värre är i så fall att man kommer i ett förtida klimakterium och kanske inte kan skaffa barn efter behandlingen, för ägglossning är ju kanske inte något som kommer att "växa ut" igen.)

2014-10-16 @ 15:21:50
Postat av: Gerd

Tänkte också det, inte tappar man väl hår av strålning. Tycker också att det är konstigt att inte Chas anmälde Debbie när hon blev kidnappad och hotad med gevär !!

2014-10-16 @ 17:53:49
Postat av: ELIZA

Gerd: Inte anmäler man varann i Dingle släkten, förr eller senare samma kålsupare allihop...Skulle satt en smile som blinkar med ena ögat om det funnits...

2014-10-17 @ 20:08:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0