Bilkapning, barnböcker och bedrägerimiddag

Ursäkta förseningen men här är tisdagens avsnitt, lite längre ned kommer även dagens...
 
Tisdag:
 
Andy kommer återigen sent till jobbet för att Jack är sjuk. Moira tappar tålamodet och säger åt honom att han måste prioritera rätt annars har han inget jobb kvar. Andy gör så gott han kan med att ordna barnvak men tillslut måste han gå med på att låta Debbie passa barnen.
 
Rhona gömmer piller i en bakmaskin som fortfarande ligger kvar i sin kartong i köket. Paddy kommer in och hon lyckas gömma medicinen. När han undrar vad hon sysslar med så säger hon att hon bara rengör den för att hon tänkt skänka bort maskinen. Pearl lyckas sedan få reda på det och blir intresserad så Rhona får vissa problem med att lyckas få Pearl att vänta till en annan dag. Paddy upptäcker att det dragits pengar, 800£, från deras konto till något okänt företag. Han är på väg att ringa banken men Rhona stoppar honom och säger att hon tar hand om det. Hon ringer sedan något kreditföretag för att få extra pengar som täcker upp för det hon köpt piller för.
 
Nicola åker till affärslunchen med Steve. Inga andra dyker upp utan Steve skyller på förseningar. Han och Nicola äter hela lunchen utan att någon dyker upp. Steve är nästan på väg att kyssa henne och då inser Nicola vad som håller på att hända. Hon får bråttom hem för att hämta Angel. Nicola träffar Bernice och hon frågar om det är bra i systerns förhållande. Bernice är fullständigt övertygad om att Steve är trogen.
När Steve träffar Nicola senare säger han att de ska vara ärliga mot Jimmy och säga som det är, att Nicola lånat pengar. Det gör att Nicola skyndar sig att betala av en första avbetalning även om Steve säger att det inte är så bråttom med det.
Steve dyker sedan upp på Home Farm för att söka jobb som hästskötare. Han tror att Nicola ska hjälpa honom men det gör hon inte så han får gå därifrån utan jobb.
 
Cameron försöker prata med Debbie om det som hänt men hon undviker honom. Charity märker att han försöker komma nära henne så hon säger till honom att låta Debbie vara. Debbie frågar sedan Charity om hon kan flytta in hos henne i några dagar. Det gör att Jai och Noah får tillbringa massa tid tillsammans. Noah är lite orolig att Jai kommer att lämna honom ensam men Jai lovar att inte göra det.
Charity träffar Zak och hon nämner sin oro för att Debbie inte mår så bra men att de måste vara försiktiga så inget nytt händer som får Debbie till att ställa till det igen. Cameron tjuvlyssar på samtalet. Han söker sedan upp Debbie för att berätta att han kommer låta henne vara för att hon inte ska bli sårad igen. När han gått blir Debbie jätteledsen.
 
Rhona har problem med bilen så hon försöker få tag på Cain som hon vill ska kolla på den. När hon inte hittar honom träffar hon Laurel som erbjuder sig att skjutsa henne till stan. Rhona tackar nej men Laurel ger sig inte, hon kör gärna Rhona till ett apotek för en speciell medicin till Leo som håller på att få nya tänder. De åker runt till flera apotek utan att Rhona får tag på rätt salva. Laurel erbjuder sig att följa med in men då säger Rhona att hon inte vill ha sällskap, att det är bättre Laurel sitter i bilen med Leo. Medan Rhona handlar kommer en maskerad man in i bilen och säger åt Laurel att köra. På något sätt lyckas Laurel ta sig ut ut bilen och få med sig Leo ut innan killen åker iväg. När Rhona kommer ut från apoteket ser hon Laurel sitta på gräset utanför med Leo i famnen och hon är väldigt chockad. De kontaktar polisen och får skjuts hem. Rhona har väldigt dåligt samvete och hon känner att allt är hennes fel eftersom det var hon som ville in till stan. Paddy och Vanessa skyndar sig hem till Laurel och Marlon där Rhona och Leo är. Vanessa ser apotekspåsen i Rhonas väska och hon inser att det är något på gång.
 
Onsdag:
 
Vanessa märker att Rhona mår rätt bra så hon inser att Rhona har andra piller som hon tar, inte bara det Vanessa ransonerar ut så hon ger inte Rhona morgonens dos. Hon får även höra från Pearl att Rhona väntar på paket från posten. Rhona skyndar sig säga att det är böcker till Leo.
 
Laurel vill gå och jobba dagen efter bilkapningen. Marlon har tagit ledigt för att vara med henne men hon vill jobba ändå.  Hon vill att det ska vara som vanligt men alla vill givetvis prata om det. När Marlon kommer med Arthur till Laurels lunch så går de ut en sväng. Laurel ser då sin bil utanför verkstan och hon är säker på att det är rätt bil eftersom hon känner igen några skrapmärken i lacken (inte registreringsnumret?) Marlon tror att det är en annan bil men hon ger sig inte. De söker upp Cain som inte tänker göra någon anmälan mot den som sålt bilen till honom. Han pratar med Marlon och lovar kolla upp saken om de inte ringer polisen. Laurel blir förbannad sedan och skäller ut Marlon och kallar honom feg som inte står emot Cain. Hon gillar inte Dingles-lojaliteten som Marlon har. Han försöker förklara för henne att Cain ska ta reda på vem det är men om hon ringer polisen så kan Cain inget göra. Laurel struntar i det utan talar om för polisen att hon sett bilen. De kommer till byn för att prata med Cain som inget säger. Cain blir rasande på Laurel när polisen gått.
Marlon får sedan ett samtal om att polisen gripit någon som Laurel måste identifiera. Hon känner dock inte igen kaparen på de bilder hon får titta på.
 
Dom har lovat Jacob att starta upp ett fotbollslag i byn. Han frågar David och Sam om de vill vara med. David tackar ja medan Sam tackar nej. Däremot hör Rachel det och vill vara med. Dom säger att det är ok och han fortsätter att leta folk.
 
Edna är less på Sandy som är självisk och glömsk. Han får dåligt samvete så han vill bjuda henne på en middag. När Val och Eric kommer till kaféet där Sandy och Edna fikar så får Sandy en idé. Han frågar Pollards om värdshuset och när de säger att det inte är något för dem så säger Edna att hon visst vill äta där. Sandy och Edna kommer till värdshuset för middagen. De äter och dricker gott. Sandy får höra att Eric lurat Edna på pengar efter hennes fars krigsmedaljsförsäljning. Han blir förbannad och vill ge igen så han tar fram en skalbagge som han lägger på tallriken. Givetivs inser Eric att Sandy lagt dit den själv men de vågar inte ta risken för en skandal så han bjuder dem på middagen, dock under vissa protester.
 
Rhona ber Vanessa om fler tabletter men får inga. Vanessa tycker att Rhona måste ta tag i problem och hon är besviken över att ha blivit förd bakom ljuset. Hon berättar om sin "vän som missbrukar" för Moira. Vanessa tar emot paketet när det kommer och öppnar det, hon ser alla tabletter Rhona beställt.
Rhona blir desperat och länsar medicinskåpet på kliniken. När hon hör Paddy komma tillbaka får hon bråttom därifrån. Paddy kommer in och ser det tomma skåpet. Han ropar på Rhona som kommer dit och låtsas som om hon inte märkt att det varit inbrott. Paddy ringer polisen...
 
 

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Åh vad jag saknar Carl King, han var verklig, finns killar som han...
Diane saknar jag också, som hon var förr, nu är hon ju bara en biroll, för gammal enligt producenterna för att ha ett kärleksliv...
OCH detta att ta in en seriemördare och psykopat karaktär i gamla HTG!!!
Det hör inte hemma där, sjukt...och blä på det!

2014-10-23 @ 11:29:25
Postat av: TinaV

Just nu önskar jag bara att Rhonas historia avslöjas den börjar bli tjatig, hur trög är Paddy som inte fattar att något är fel.

2014-10-23 @ 15:37:37
Postat av: Ylva

Först: Inte ska du behöva be om ursäkt för försening av uppdatering av bloggen! Jag är SÅ tacksam för att du orkar hålla på med detta. Dina sammanfattningar är GULD!

Oj vad Rhona har trasslat in sig i härvor av lögner på grund av sitt beroende. Kan aldrig sluta väl. Och stackars Pearl som får skulden Rhonas senaste desperata tilltag. Dessutom verkar Paddy ha noll känselspröt:(

2014-10-23 @ 15:45:56
Postat av: Jonas

Vilken fruktansvärd människa Paddy har blivit sedan han träffade den hemska Rhona. Han som brukade vara så genomsympatisk.

2014-10-23 @ 21:01:39
Postat av: Andrea

Och laurel som är så osmart igen ringer till Polisen.

2014-10-24 @ 02:20:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0