Att hitta en hand kan leda till problem

Nikhil söker jobb när han sitter på kaféet. Han pratar med Bob om att bli lastbilschaufför eftersom Kings åkeri behöver folk men han vill inte jobba för Charity. När Brenda dyker upp och vill hjälpa till men inte får det eftersom hon ska ta det lugnt så föreslår hon att Nikhil hjälper Bob istället. Konstigt nog blir Nikhil glad och går in med själ och hjärta i arbetet. (nu blir det inte bara rent utan Nikhilrent i ugnen)
 
Kerry är på fabriken och beklagar sig. När Lisa nämner att Kerry inte sökt från brottsofferfonden så får Kerry en idé. Givetvis ska hon försöka komma ihåg så mycket som möjligt för att få ut massa försäkringspengar. Hon diskuterar det på puben och då hör Adam det. Han får panik och frågar Cain om vad de ska göra eftersom hon kommer ihåg att det var en svart bil som körde på henne.
 
Rhona börjar kolla på Internet om nätdroger. Hon beställer hem massa piller som ska komma med posten. Det gör Pearl misstänksam men Rhona förnekar givetvis att det är något speciellt hon väntar på. När hon nästa gång ska iväg till stödgruppen eller pilatesträningen som hon kallar det så sitter hon kvar ett tag i bilen utanför. Rhona ser en av killarna i gruppen som står ute och röker. Hon går fram till honom och lyckas efter ett tag få fram vad hon vill. Rhona vill att han langar medicin till henne men han vägrar och går därifrån.
 
Sean ser Gemma på kaféet och han försöker prata med henne men hon är inte intresserad. Han följer efter henne ut när hon ska till skolbussen. Belle och Debbie ser dem när de står vid busshållplatsen så när bussen kommer hoppar Belle på den och säger åt chauffören att åka eftersom de andra ska gå, så bussen åker framför näsan på Gemma. Väl i skolan försöker Gemma prata med Belle men det går inte så bra för Belle är bitter och börjar kalla Gemma för både det ena och andra. Gemma blir desperat och tar tag i Belles hår. Belle blir skadeglad för nu har hon vittnen på att Gemma attackerat henne. Hon går därifrån och Gemma går iväg och försöker vara ifred från Sean.
 
Kerry får ett paket med posten. Det är fullt med pengar och ett brev som säger att hon får pengarna om hon inte säger något om olyckan. Plötsligt inser hon att det är någon hon känner som kört på henne. Hon bryr sig inte så mycket utan börjar supa upp en del trots att Bob försöker hinta henne om att skaffa annat boende. Kerry blir full och ger Amy pengarna när de ses på puben, för att hon vill att det ska bli som förr. Sedan får Dan hjälpa Kerry hem eftersom hon är för full för att vara kvar.
 
Declan får veta att de måste gräva ett nytt dike för att kunna fortsätta arbetet med att fixa till festivalområdet i skogen han köpt. Han är inte glad över att det blir förseningar för det kostar honom massa pengar. När en arbetare kommer till kontoret för att berätta att de hittat en kroppsdel från en människa så inser Declan att det kan innebära en väldigt lång försening i arbetet. Arbetsledaren Neil säger att de kan gräva diket åt ett annat håll och låtsas som ingenting. Precis då kommer Katie in och Declan berättar snabbt för henne om läget. Han säger att det kan vara ett djur som dött, eller en människa men de vet inte hur länge det legat där. Hon vill givetvis att de ringer polisen men både Megan och Declan tvekar.  Neil går iväg och Katie säger åt Declan att de måste ringa polisen. Declan lovar att göra det även om Megan protesterar.
Senare möter Declan Neil i smyg för att komma överens om att gräva åt andra hållet och låta kroppsdelarna ligga kvar övertäckta.
 
För att få några arbetare till att hjälpa till utan att skvallra så är Declan tvungen att erbjuda dem en rejäl bonus. Katie som tror att allt är okej först blir misstänksam. Hon kollar upp arbetet och inser att Declan ljugit för henne. Hon blir rasande och konfronterar honom. Katie hotar med att ringa polisen på en gång. Declan erkänner att han mutat personalen för att hålla tyst så om hon ringer polisen ligger han illa till. Han säger att hon får välja att vara med honom eller mot honom...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Vad annorlunda Kerry ser ut. Känner knappt igen henne!

Ska Cameron aldrig åka fast? Vi har ju väntat jättelänge på det nu!

2014-10-10 @ 01:18:43
Postat av: Frk Höger

Jag trodde ju att nu äntligen ska Cameron åka dit men det verkar inte bli så.
Kerry ser ju rätt trevlig ut när hon inte är så överdrivet tillfixad, nåja förutom hennes klädsmak då men med helt vanliga kläder så skulle hon kunna vara jättefin. Det kan ju aldrig ha varit speciellt listigt att skicka pengrna till henne.
Rhona måste ju söka hjälp och berätta för Paddy för hon går snart under.

2014-10-10 @ 07:54:40
Postat av: TinaV

Varför skulle det vara katastrof om man ringde polisen om liket, man plockar väl väck det från bygget.
Vad jag hade önskat att det nu kunde bli ett slut på Cameron historien.
Belles nya hårda sätt tycker jag inte passar den skådespelerskan, hon ser ut som ett litet barn och det blir inte så trovärdigt.

2014-10-10 @ 08:51:09
Postat av: Jonas

Ja, Kerry var inte direkt lik sig i gårdagens avsnitt.

Rätt osmart att ge pengarna till henne. Hon fattar ju att det är någon i byn nu och kan säkert tänkas vilja ha mer pengar i kompensation. Om de bara hade väntat hade nog inget hänt, då signalementet "svart bil" är rätt vagt. Risken kunde förstås vara att hon efter hand kommer ihåg mer, men hon var å andra sidan ganska full.

2014-10-10 @ 08:51:56
Postat av: Ylva

Fattar inte heller varför ett likfynd skulle innebära ekonomiskt ruin? Känns inte alls trovärdigt

2014-10-10 @ 09:04:49
Postat av: Jonas

Polisen kan nog komma att spärra av platsen för att leta spår etc, så jag kan väl förstå Declans oro. Dock vet jag inte hur länge det är kvar till festivalen, då polisutredningen kanske inte är superlång.

2014-10-10 @ 11:06:53
Postat av: AnnaS

Det lät ju som om det var extremt ont om tid för att få allt klart till festivalen. Jag vet inte hur lång tid det skulle vara avspärrat, men säkert minst några dagar. Så det är väl inte så konstigt på ett sätt att de reagerade som de gjorde. Men typiskt att Declan skulle muta byggarna och trassla in sig mer. Nu kommer ju han att bli misstänkt för mord också om liket hittas!

Skulle inte Cain bli misstänkt för att ha kört på Kerry om hon började prata om svart bil? Polisen har ju redan varit där och mer eller mindre anklagat honom för försäkringsbedrägeri. Då skulle ju bilden vara klar för polisen. Fast hon lär ju inte nöja sig med 2000.

2014-10-10 @ 11:27:37
Postat av: Jonas

AnnaS: möjligt angående Cain och bilen även om just "svart bil" är aningen vagt att gå på.

2014-10-10 @ 12:55:17
Postat av: AnnaS

Jonas: polisen i serien är ju lite speciell. De verkar ju ha bestämt sig för att Cain är skyldig till att ha bränt upp sin bil. Om den möjligen kan kopplas till en smitningsolycka sen blir dom väl överlyckliga! Konstigt att dom inte redan tänkt på det...

2014-10-10 @ 14:22:35
Postat av: Jonas

AnnaS: ja, polisen i Emmerdale har tidigare visat att de gärna har skygglapparna på så jag antar att det är ett fullt rimligt scenario.

2014-10-11 @ 09:13:37
Postat av: Tina

I alla fall har de skygglappar när det gäller Dinglarnas brottsligheter.

2014-10-12 @ 22:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0