Ett personligt paket...i soporna

Polisen fortsätter att fråga ut Debbie om hon sett något vid olycksplatsen eller innan. Debbie säger inte så mycket däremot är Chas orolig för att Debbie ska må dåligt. Vittnet har sett en mörk bil köra efter Gennie och polisen tror att den kan han prejat Gennies bil vid en omkörning.
 
Rhona har missat att hämta Leo från dagis så de ringer till Marlon som blir rasande. Han söker upp Paddy för att fråga vad som hänt men Paddy vet inte var Rhona är.
 
Bernice pratar med Nicola på puben. Hon tror att Steve är otrogen och hon berättar det för sin syster. Nicola säger inget men när hon sedan träffar Steve nämner hon Bernices misstankar. Steve skrattar åt henne men då blir Nicola förbannad och talar om för honom att hon tänker inte såra sin syster. Hon hotar Steve med att han kan förlora allt och det blir inte trevligt om han fortsätter att behandla Bernice på det sättet.
 
Nikhil måste ut för att springa. Det är enda sättet för honom att försöka klara sig när tankarna på att det var hans fel att Gennie dog. Georgia blir orolig och ber Rishi följa efter Nikhil. Givetvis märker Nikhil det och springer ifrån bilen som Rishi kör. När Rishi kommer tillbaka till byn blir Georgia något irriterad eftersom Nikhil inte är med sin far. Eric och Val kommer med blommor och beklagar förlusten. De kan inte låta bli att fråga om hur Nikhil kommer att göra. Precis då kommer Nikhil hem och får höra vad de vill. Han blir förbannad eftersom det var hans dröm att ha värdshuset ihop med Gennie och nu är det försent.
 
Chas berättar för Cameron om det nya vittnet som polisen berättat om. Han blir orolig och börjar ställa frågor. Chas ser förvånad ut men hon svarar så gott hon kan.
 
Vanessa träffar Moira på puben och hon berättar om vännen som hon misstänker börjat ljuga om vad "han" håller på med.
När Rhona kommer hem så skyller hon på att hon inte haft mobiltäckning och att hon varit på både pilates och sedan arbete och det är därför hon är sen. Hon förklarar att hon skulle hämta Leo men att Marlon redan hämtat honom så hon åkte ut på ett jobbesök istället. Vanessa som kommit hem bekräftar hennes historia.
 
Cameron söker upp Debbie eftersom han vill veta vad som hänt. Han lovar henne att ingen ska få stå ivägen för dem. När han smyger ut bakvägen från Debbies hus så råkar Cain se honom.
 
David blir övertalad att prata med Nikhil eftersom ingen annan får kontakt med honom. Precis när David står och knackar på dörren kommer polisen med ett paket. Det visar sig vara Gennie personliga tillhörigheter från bilen. Cameron ser polisen så han kommer också över till Nikhil för att prata lite. Polisen berättar att utredningen är nedlagd eftersom vittnet inte var tillförlitligt.
 
Cain är orolig för att Cameron hänger hos Debbie. Han försöker prata med Charity om saken men hon ser inga problem eftersom hon är övertygad om att Debbie inte gillar Cameron. Cain försöker ta reda på vad som händer så han lyckas få bjuda Sarah på frukost och då kan han fråga ut henne om Cameron brukar vara hos dem. Hon svarar att det händer men att hon oftast är uppe i sitt rum och leker då.
 
Chas får höra att utredningen är nedlagd av Cameron så hon går över till Debbie för att berätta det. Hon är glad för nu kan de förbereda begravningen.
 
Ashley kommer till Laurel för att hämta Arthur. Han och båda barnen ska åka in till stan. Laurel blir rätt orolig när hon får höra det. Hon vill att de stannar hemma eftersom det kan hända otrevliga saker i stan. Ashley ska åka iväg ändå men det visar sig att de inte kommer iväg trots allt.
Marlon som märker av Laurels oro bokar en tid till henne hos dr Abbott. Laurel blir vansinnig när hon hör det och säger åt Marlon att avboka tiden omedelbart för hon behöver minsann inte prata med någon.
 
Bernice försöker återigen förföra Steve men han nappar inte helt denna gång heller. Han råkar sedan nämna att Nicola berättat om Bernice misstanke om att han träffat någon kvinna. Bernice blir sur på sin syster men när Steve vill att de åker till Paris och bor på hotell så glömmer hon bort ilskan. Steve tackar sedan Nicola för att hon fått honom att öppna ögonen. Han efterskänker hela hennes skuld.
 
Cameron lovar Debbie att efter begravningen så kommer allt ordna upp sig mellan dem.
 
Nikhil öppnar lådan från polisen. Han börjar lyssna på minibandspelaren och först är det bara arbetsprat från fabriken. Sedan är det Gennie som pratar om leksaker bland annat. Han blir avbruten i lyssnandet när David kommer över för att hålla honom sällskap. Nikhil kastar lådan i soporna men när David hittar den tar han upp den och säger åt Nikhil att inte kasta alla Gennies saker för det måste finnas något kvar till Molly.
 
Paddy märker att Rhona inte är så pigg så han tror att hon börjar bli sjuk. Han erbjuder sig att gå till apoteket åt henne så hon passar på att be honom att köpa smärtstillande till hennes rygg. Hon ber honom att inte säga något till Vanessa eller Pearl för då kanske de kommer att känna sig krassliga för att bli lite lediga.
 
Vanessa möter sedan Paddy på kaféet och hon råkar få reda på att han köpt medicin till Rhona och att han inte fick säga det. Det leder till att hon erbjuder sig att lämna tabletterna till Rhona så kan han åka ut på arbete som planerat.
 
Rhona blir inte glad när Vanessa dyker upp med medicinen. Hon förklarar att hon kommer att klara sig själv bara hon får alla tabletter. Vanessa försöker tala om att allt hon gör är för att skydda Rhona och hjälpa henne eftersom hon börjar få känslor för henne. Hon erkänner att hon älskar Rhona som inte alls blir glad utan tycker det verkar vara ett sjukt spel som måste få ett slut.
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Hej
Har läst en hel del på denna blogg (en av alla u-båtar :-) ) och tycker att den är suverän! Fascineras över den otroligt bra återberättningen som du gör varje dag. Även om jag sett avsnitten så skulle jag aldrig kunna återge så bra! :-) Tack!
Jag brukar alltid försöka se alla avsnitt och tittar mest via TV4Play. Ibland kan det gå lite för lång tid så då köper jag premium abonnemang för en månad och kollar igen det jag missat.
Har verkligen fastnat för HTG men tycker nog att det är lite för mycket elände nu. För första gången så läser jag hellre här då känns det lättare att värja sig mot alla sorgligheter som nu är i samband med Gennies död. Tänk vad en serie kan påverka!
Jag började igår tillochmed att leta spoilers för att se om det blir bättre längre fram men det var bara förvirrande så det blir inget mer letande efter det!
Just nu tycker jag storyn om Rhonas tablettmissbruk är utdraget och trist, även Laurels överdrivna rädsla känns som lite utfyllnad. Jag skulle gärna se lite uppklarnande av mordfallen samt Camerons straff för allt elände, gärna en förnedring av honom! :-/
Skulle också önska lite mer lycka för Chas, det förtjänar hon!

2014-11-06 @ 10:46:21
Postat av: TinaV

Varför är det Chas som bestämmer begravningen är det inte Nikhil som hennes man som ska fixa det?

2014-11-06 @ 11:44:37
Postat av: AnnaS

Nikhil har väl släppt allting just nu. Han verkar inte vara i form att ordna med begravning.
Extremt dålig tajming av David häromdan, hade han inte bankat så mycket på dörren kanske Nikhil hade lyssnat vidare.

Visst är det lustigt med HTG, ingen tittar (utom vi, då) men alla vet vad det är!

2014-11-06 @ 13:35:58
Postat av: Ylva

Idag var det verkligen känslomässig utpressning av Rhona gentemot Vanessa. Nästan övertydligt "Se upp! Så här beter sig en missbrukare" tyckte jag.

I ett tidigare inlägg skrev jag fel när jag nämnde Gennies mobil. Jag menade Gennies minibandspelare. Sorry.

2014-11-06 @ 16:33:56
Postat av: TinaV

Kan dom inte bara avslöja att Rhona missbrukar tabletter, och Laurel historien är som en upprepning på när den galna kvinnan bodde hos henne och Ashley.
Att Marlon bara står ut med hennes överdrifter, det var inte länge deras lycka fick vara, flytten hem till Marlon var ju inte precis smärtfri heller.

2014-11-06 @ 18:17:29
Postat av: ELIZA

Varför är det så hemskt att erkänna ett tablettmissbruk? Offrar hon Paddy för att det inte går att erkänna hur det blev ?? Det är ju ändå inte sprutor hon går på...Började ju faktiskt med ont i ryggen...Fast håller med många föregående talare..Börjar bli lååångdraget nu....

2014-11-06 @ 21:47:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0