Inget är gratis

Inlagt kl 22.22
 
Nicola gör sig i ordning på morgonen. När Jimmy frågar henne om väskan säger hon att den är gammal. Hon får ett samtal som visar sig vara någon från ett företag hon sökt jobb på. När hon kommer till skolan med Angelica så lyckas hon ta en parkeringsplats framför näsan på en kvinna som blir sur. Nicola fräser ifrån men tystnar snabbt när hon ser de andra mammorna som tittar på henne.
 
Cain kommer hem på morgonen efter att ha suttit häktad på polisstationen. Moira säger åt honom att prata med Chas eftersom Adam kanske har kontaktat Aaron. Sedan kan han packa sin väska för hon är trött på att han gör som han vill och att han lägger sig i och ger hennes familj dåliga råd.
 
Bernice tycker Steve ska köpa huset de bor i eftersom de inte kan köpa Home Farm. Dessutom tycker hon det är dags att de tar ut skilsmässa från sina respektive men då svarar inte Steve.
 
Ali kommer in på kaféet efter att ha varit hos Rachel. Hon berättar för Ruby om Archie och glädjen i när ett barn säger "mamma" för första gången. Ruby tycker de kan passa Archie så Rachel får lite ledigt.
 
Joanie, Kyles mormor, hör av sig till Amy eftersom hon behöver hjälp. Joanie ska till läkaren för hon har ont i axeln så Amy passar Kyle så länge. Det går bra och när Joanie kommer tillbaka så vill hon betala Amy en peng som tack för hjälpen. Amy vill inte ta emot pengar men Joanie står på sig.
 
Nicola sitter på kaféet med Steve och berättar att hon ska snart på en anställningsintervju. Det visar sig att den som ska intervjua Nicola är samma kvinna som blev utan parkeringsplats på morgonen. Först vill inte Nicola prata med henne men Steve övertalar henne att ställa upp ändå. Intervjun går inte så bra och Bernice som suttit och väntat säger till Nicola att hon har en fake-väska sedan går hon därifrån. Nicola är besviken men Steve säger att det är en äkta märkesväska. Hon och Steve går hem till honom och dricker vin.
 
Cain ber Chas att prata med Aaron för att ta reda på om han vet var Adam är. Chas tvekar men ringer sedan ändå. Aaron har inte hör något från Adam. När Cain kommer till gården så frågar Moira honom om varför han inte stuckit än. Cain svarar att han inte tänker göra det. Polisen kommer dit och talar om att Cain är friad men att Adam kommer att bli efterlyst om han inte dyker upp nästa morgon.
 
Steve och Nicola sitter och dricker vin. Hon pratar med Jimmy i telefon och säger att hon är på väg till arbetsförmedlingen. När hon pratat med Jimmy så kommer Steve närmare henne och plötsligt kysser de varann. Nicola inser vad som händer och drar sig undan. Hon talar om för honom att det är fel. Steve säger att han vill ha henne och varken Jimmy eller Bernice behöver få reda på det. Han talar om att han kan försörja henne så hon aldrig behöver sakna pengar igen.
 
Victoria är orolig för Amy men vågar inte prata med Eric och Val så hon går till Zak för att prata med honom. Hon berättar om Amys besök hos Kyle. Zak lovar att prata med henne men när det sker lyckas Amy få honom att tro att det är rätt för henne att träffa sonen utan att någon annan får reda på det. Hon säger att Joanie vet vem hon är och att det inte är några problem för henne.
 
Ruby och Ali har varit barnvakt till Archie och det gör Ruby ännu mer säker på att hon vill ha barn. Ali är inte alls så sugen på det eftersom hon vet hur jobbigt det kan vara, dessutom har hon jobbet att tänka på. Det gör att Ruby börjar funder på om de verkligen ska leva ihop, med så olika framtidsdrömmar.
 
Moira är fortfarande besviken och grinig på Cain. När de är på puben så får hon ett utbrott på Pearl och Betty som sitter och pratar. Dessutom blir hon irriterad på Chas och tillslut säger hon att det är inte alla som kommer undan med att mörda någon. Cain tar med sig Moira därifrån.
Debbie som hört allt säger till Chas att hon gjorde nog det som behövdes den gången (syftade hon på mordet på Carl?)
 
När Debbie kommer hem börjar Cameron att prata om semester eftersom Debbie nämnt det tidigare på dagen. Han har hittat ett ställe med barnpassning och två pooler. Debbie verkar inte alls lika entusiastisk längre på att åka iväg.
 
Jimmy går runt i bara kalsongerna på morgonen och han äter flingor direkt ur paketet (han har väl aldrig gått runt så tidigare...) Nicola ser inte allt för förtjust ut och när Steve senare säger att han bokat hotell åt dem så verkar hon glad. Hon kommer hem och ser när Jimmy leker med Angel och de båda verkar ha väldigt roligt. Det gör att Nicola går över till Steve för att tala om att hon inte kan svika sin man eftersom hon älskar honom. Då blir Steve förbannad och påpekar att hon gett sig in i det hela och måste därför betala ett pris för det hon fått av honom. Han säger att inget är gratis, hon har fått både pengar och saker ifrån honom så nu får hon betala igen på det sättet hon kan. Nicola går med på att de kan träffas en enda gång sedan går hon därifrån, på vägen ut ser hon sin syster utanför puben.
 
Jimmy ska åka iväg på ett jobbuppdrag och på sig har han fortfarande änglavingar efter att ha lekt med Angel. Rodney ska passa henne under kvällen och natten.
Nicola kommer till hotellet och Steve blir glad. Han är väldigt framfusig och försöker genast få Nicola i säng. Precis då kommer Bernice in, så Nicola klarar sig. Steve inser att han blivit lurad så han blir bitter och talar om att han bara väntat på en ursäkt för att få lämna Bernice och nu har han den möjligheten. Han tar sin väska och sticker. Bernice är givetvis besviken medan Nicola försöker trösta henne med att Steve är ett svin. (tänk då på att Bernice hade en affär med Nicolas blivande man Carlos en gång i tiden)
De båda systrarna ligger på hotellsängen och dricker vin och beklagar sig för varann. Bernice är avundsjuk på Nicola som har Jimmy som verkligen bryr sig om henne.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Säg inte att Cameron och Debbie ska försvinna på ännu en resa :( Jag hoppas vi slipper slippriga Steve nu och att det inte blir jättekris i Nicolas och Jimmys äktenskap om Steve skvallrar.

2014-11-27 @ 18:00:54
Postat av: Jonas

Nicola är så dum. Ibland undrar jag vem som är dummast i serien. Det står mellan just Nicola, Charity och Laurel.

Bernice måste vara den förlåtande typen som inte tjafsat med Nicola, trots att den sistnämnda har varit otrogen med den förstnämndes pojkvän. Vad Steve ser i Nicola är dock fortfarande ett mysterium.

Moira var lite lätt otrevlig idag.

2014-11-27 @ 20:23:15
Postat av: jackson

Jag tycker att Kerry och Kyles mormor är påfallande lika till utseendet. Skulle gott kunna vara mor och dotter.

2014-11-28 @ 08:16:47
Postat av: Astrantia

Heder åt Nicola som förvarnade Bernice så hon kunde ta Steve på bar gärning. Hoppas nu bara att historien med Steve inte leder till att Jimmy lämnar Nicola. Jag tycker de är ett roligt par. Som Nicolas min när Jimmy satt i soffan i bara kallingar och åt flingor direkt ur paketet :-D

Och äntligen en intrig som handlar om något annat än mord och Cameron. Dummast i serien är väl ändå Cameron?!? Hoppas den storyn får ett slut snart som betyder att Cameron åker in. Och vad skönt med ett avsnitt som inte handlar om tråk-Rhona och Vanessa!

2014-11-28 @ 10:06:15
Postat av: Stina

Håller med om att Nicola och Jimmy är ett roligt par. jag tycker synd om Declean, visst var det fel att inte berätta om benen, men tycker att det är tufft om han går i konkurs. Varför är alla så arga för att han måste sälja husen i byn, han måste förmodligen. Och den nya husvärden kanske behåller de gamla hyresgästerna det är ju enklast för alla.

2014-11-28 @ 10:42:27
Postat av: jackson

Ut med slemproppen Steve en gång för alla! Nicola och Jimmy är jättekul att se, tycker jag. Vad skall hända med Bernice nu? Tror faktiskt att hon var allvarligt kär i s-proppen.

2014-11-28 @ 10:53:04
Postat av: Maria

Gillar också Nicola och Jimmy, speciellt när Jimmy gör som han vill för att reta Nicola:)

Minns ni när Nicola kom tillbaka till serien som Mrs De Souza? Hon planerade då att ha ihjäl sin karl som satt i rullstol. Hennes rollfigur har rätt mycket i bagaget också:)

Kom igen nu Moira! Förlåt Cain så vi får se er alldeles kära nu igen!

2014-11-28 @ 11:53:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0