En sparrisburk

Inlagt kl 21:36
 
Declan har problem med ekonomin eftersom polisen stängt av hans markområden för att fortsätta leta efter ledtrådar till mordet. Megan tycker han ska börja tänka på att sälja några av husen i byn eller flytta själv. Declan vägrar för han har inte hjärta att göra flera familjer bostadslösa i värsta fall. Nicola som hör detta skvallrar för Steve om Declans problem. Det gör att Steve erbjuder Declan att köpa Home Farm för halva priset. Declan blir rasande när han hör förslaget och han inser på en gång vem som skvallrat. När de är på kontoret säger Declan åt Nicola att packa ihop sina saker eftersom hon fått sparken. Han vill inte ha kvar någon som skvallrar och dessutom är företaget nära en konkurs. När Nicola gått säger Declan till Megan att han kommer göra som hon sagt, sälja alla hus i byn.
 
Edna kommer över till Rhona med en burk sparris som kryapådigpresent. Sparris ska vara bra för njursten...
Rhona tar det lugnt hemma men när hon får träffa Leo en stund innan hon ska iväg till avvänjningskliniken blir det jobbigt för henne. Hon får svårt att skiljas från sin son när hon ska gå därifrån.
Väl framme på kliniken får hon höra hur de ska göra. Rhona blir desperat och efter en stund bestämmer hon sig för att klara av avvänjningen på egen hand så de åker därifrån.
 
Cain försöker få reda på vad som hänt eftersom Vanessa bor hos dem men Moira vill inte skvallra på sin vän. Hon ber honom att lita på henne men då svarar Cain att det känns mer som om hon inte litar på honom.
 
Sean och Amelia fortsätter att skicka sms till Cameron. De skriver att han inte kommer att komma undan och att de vet vad han gjort. Cameron blir ännu mer nervös och när han fått ett sms om ett möte så går han dit men får vänta förgäves eftersom ingen dyker upp. Han glömmer att han lovat att hämta Sarah efter skolan.
Sean går sedan till Eric och betalar för medaljerna. Eric undrar givetvis varifrån Sean fått så mycket pengar men får inget svar. Sean vill dock att ingen får reda på det så Eric förstår att det inte är helt ärligt förtjänade pengar.
 
Cain kommer in till Debbie med den tomma kassalådan. Han ifrågasätter vad som hänt men Debbie vet inte. När Cain spänner ögonen i Cameron som precis kommer hem så erkänner han att han tagit pengarna. Cameron säger att han behövde betala massa pengar till Anna. Cain blir rasande och Debbie besviken eftersom han inget sagt till henne. Cameron svarar att han tänkt lägga tillbaka pengarna innan någon upptäckt det,  (Jag trodde han skulle neka och Sean skulle få skulden)
 
Vanessa står utanför kliniken när Rhona och Paddy kommer hem från avvänjningsmötet. Paddy blir irriterad över att se henne men Rhona skiner upp lite. De berättar att Rhona ska sköta rehabiliteringen hemifrån. Vanessa protesterar eftersom hon vet hur svårt det är. Då ryter Paddy till och säger att hon inte ska säga något. Sedan säger han att de vill att hon säljer sin del av företaget.
När Rhona blir ensam med Paddy så erkänner hon att Vanessa haft rätt, det kommer att bli ett helvete under avvänjningen.
 
Byborna vaknar upp en morgon och upptäcker att utanför deras hus finns "till salu"-skyltar. Givetvis sprider sig oron. När de ses på puben så kommer de fram till att de borde försöka prata med Declan.  De (Andy, Dan, Kerry, Bob, Ashley och Steve tror jag att det var) kommer till Home Farm men Declan tänker inte ändra sig. Han säger att han måste sälja huset eftersom han inte har råd att ha dem kvar och han kan inte vänta på någon som lovar att hyra ut husen till nuvarande hyresgäster men att Steve som tänkt köpa Home Farm har råd att köpa alla husen och då vore problemet för dem löst. Ingen lyssnar på det och alla är besvikna.
 
Paddy och Rhona är hemma. De spelar spel och försöker umgås trots att Rhona mår allt sämre och sämre. Hon försöker sedan övertala Paddy till att få en enda tablett för att minska problemen men Paddy ger inte med sig. Rhona fortsätter tills Paddy tar tag i henne och ryter till. Då inser hon vad som händer och hon börjar gråta.
 
 Zak kommer inrusande på gården för att hämta Vanessa. Det visar sig att Alfie är sjuk så Vanessa åker till kliniken för att hämta veterinärväskan. Paddy vill inte alls hjälpa till men inser sedan att de måste göra det. Han vill inte lämna Rhona ensam men hon övertalar honom att det är ok. Tyvärr glömmer han veterinärväskan framme. När Paddy återvänder till huset är det en enda röra. Han blir ororlig för Rhona men det visar sig att hon tagit det lugnt och försökt laga lite mat.
 
Declan kommer in på gården för att prata med Moira. Han berättar om en klausul i kontraktet som gör att han kan begära tillbaka sina pengar när som helst. Moira tror honom inte men det visar sig att John skrivit på kontraktet. Moira vill inte sälja gården men hur ska hon annars betala honom.
 
Cameron är övertygad om att det är Adam som ligger bakom utpressningen. Han blir mer och mer säker eftersom Adam gör av med massa pengar. Adam fattar ingenting när Cameron pikar honom utan tror bara att det slagit slint i huvudet på honom. Cameron som ska laga fyrhjulingen går till verkstan. I ett fack på fyrhjulingen hittar han en arbetshandske som tillhör Adam. Han tar handsken och åker till skogen för att lägga ut den där under en buske, så polisen kan hitta den...
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Är det nån som vet varför Adam pratar så mycket om pengar?

Jag tycker att Declan hade kunnat utveckla det där med att Steve vill köpa hans hus. I så fall hade väl Steve kunnat köpa alla husen i byn och hyra ut dem till de som bor där nu, om han nu ska vara en sån fin kille?

2014-11-25 @ 00:23:26
Postat av: Jonas

Precis vad jag också tänkte. Om nu Steve är så rik och sympatisk hade han väl kunnat investera i byhusen.

2014-11-25 @ 08:08:00
Postat av: Maria

Håller med er angående Steve! Fast han verkar bara göra goda gärningar med baktankar, han är nog inte så intresserad av att hjälpa hela byn... Undrar hur det kommer att arta sig allt det han håller på med Nicola?

Lite kul det där som Sean håller på med, att jäklas med Cameron:)Hoppas det inte slår tillbaka bara alltför hårt! Inga fler mord nu!

Är det inte snart dags att Cameron åker dit?? Var är den där lilla inspelningsmanicken som Gennie hade, ligger den fortfarande i en låda hos Nikhil?

2014-11-25 @ 09:16:09
Postat av: AnnaS

Lämnade inte Nikhil lådan till Chas när han flyttade? Ska inte hon ta och kolla den snart? Den där lilla grejen måste ju dyka upp nångång!

2014-11-25 @ 11:03:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0