En avslöjad missbrukare

Inlagt kl: 21:39
 
Val och Eric jagar getingar utanför värdshuset eftersom det finns ett getingbo uppe vid taket. Amy erbjuder sig att hämta Zak som kan hjälpa till att ta bort boet. Väl hos Zak så märker han direkt att det är något Amy vill prata om även om hon förnekar det. Efter en stund så erkänner hon att hon är orolig för Kyle så hon berättar vad som hänt med adoptivföräldrarna. Hon berättar om nallen hon kastat och att hon ångrar sig nu eftersom hon inte har något kvar av sonen. Zak tar fram några fotografier på Kyle som han ger Amy. Val kommer dit för hon undrar varför Amy är borta så länge.
 
Cain är inte allt för glad över att Cameron ska börja jobba på verkstan igen.
 
Georgia kommer hem till Nikhils hus där David och Priya (och Betty som mest snokar) håller på och packar ihop Nikhils saker. Hon berättar att hon hittat den perfekta presenten till dem. En resa som inriktar sig på träning för brudpar. David är inte alls intresserad så han lyckas övertala Georgia att åka med Priya istället. (Var det inte en resa för brudpar?)
 
Sandy försöker få tag på Ednas medaljer som Eric har men Eric vill inte ge bort dem, däremot säljer han dem gärna för 500£. Det vill inte Sandy betala så han övertalar Sean att hämta dem på värdshuset när inte Eric är där. Sean beger sig dit för att leta men hittar dem inte förrän han är på väg ut, då ser han en tavla  på väggen med medaljerna. Han tar ned tavlan men då börjar Eric och prata med honom. Sean blir förvånad över att Eric är hemma.
Eric låter Sean ta tavlan eftersom den samlar damm. Sean förstår inte varför Eric ändrat sig så plötsligt men sedan inser han att Eric vill ha något istället, typ 500£...
 
Jai fortsätter att vara hätsk så fort han hör Declans namn. Charity blir irriterad på honom och de fortsätter att tjafsa. Noah tycker inte om stämningen hemma så han säger att han ska till Jacob för att leka.
Alicia jobbar extra på puben och Jacob får sitta där hos henne. När han får sms från Noah så smiter han iväg. Jacob säger att han ska hem till Noah men när Alicia träffar Charity och Jai så vet de inget om pojkarna.
 
Polisen förhör Val och Eric. De påpekar att Cain kan ha varit svartsjuk på Alex som haft en affär med Moira. Även andra i byn börjar prata om den möjligheten. Cameron är inte sen med att hålla teorin vid liv. På kaféet sitter Betty och pratar om Cains möjliga motiv men Edna tvivlar på att Cain skulle kunna mörda någon. Precis då kommer Cain in och hör henne. Han hör deras teorier och ser inte glad ut när han ser att Cameron sitter där och glor på honom.
 
Paddy har svårt att sova så han går upp tidigt. När han sedan ska iväg till jobbet möter han och Marlon Pearl som beklagar sig över att Rhona inte svarar. Paddy förklarar att han inte vet var hon är eftersom de brutit på allvar denna gång. Pearl får ändå Paddy till att gå in i huset och där hittar han Rhona som ligger avsvimmad på golvet. Marlon ringer ambulans som kommer ganska snabbt.
 
Vanessa har varit hos Moira under natten och hon berättar om vännen. Tillslut orkar hon inte ljuga längre utan berättar allt för Moira om Rhona och missbruket. När de två kommer in till byn ser de när Rhona bärs in på bår i ambulansen. De följer efter till sjukhuset.
 
Paddy blir rasande över att Vanessa kommer till sjukhuet men hon struntar i honom och stannar kvar. När läkaren kommer för att ställa frågor så är hon med och svarar trots att Paddy försöker få bort henne. Vanessa berättar om när Rhona kräktes blod och om missbruket. Paddy blir ännu mer förbannad när han inser att Vanessa visste om drogerna men inte han. Han blir jättebesviken när han inser att Rhona sålt vigselringarna för att finansiera sitt missbruk.
 
Vanessa åker tillbaka till byn och hon går hem till Laurel och Marlon för att be henne höra av sig när de får reda på hur Rhona mår. Marlon vill inte det men Laurel tycker att det är okej.
 
Paddy sitter sedan vi Rhonas sjuksäng och pratar med henne trots att hon inte är vaken. Pearl kommer dit och får reda på vad som hänt. Hon blir helt chockerad när hon får veta att Rhona är missbrukare.
 
När Rhona vaknar skäms hon och vill inte prata med Paddy. Han försöker ändå få reda på vad som hänt och varför. Rhona har svårt för att erkänna sitt missbruk och Paddy blir frustrerad och säger att han älskade henne och hade gjort allt för henne. Då reagerar hon på hans val av ordet "älskade". Paddy inser inte själv att han sagt det. Han går ut och Marlon kommer in. Rhona har lättare för att prata med Marlon och inför honom kan hon säga mer som det är. Läkaren kommer in och berättar att Rhona har stora problem eftersom det är andra överdosen så då har inre organ tagit stryk. Vid nästa överdos kan hon behöva en transplantation eller ännu värre, dö...
 
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Äntligen får Rhona historien en upplösning, det har varit en tråkig och långdragen historia. Hur ska dom börja misstänka Cameron, nu anklagar dom alla utom honom.

2014-11-20 @ 15:21:06
Postat av: Catrin

Jag håller med,TinaV, det har varit så segt det här med Rhona och Vanessa. Självklart ska dom börja misstänka Cain nu.. Cameron var ju snabb att hänga på Bettys teori. Undrar jag hur länge det kommer hålla mellan Debbie och psykopaten?

2014-11-20 @ 16:31:02
Postat av: Madeleine

Jag tycker det är beundransvärt att återberätta avsnitten här...
Finns ju en Emmerdale grupp på Facebook också, där är en del riktiga HTG fanatiker, men kan ju vara kul att kolla in...

2014-11-21 @ 09:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0